Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

280 tys. to strasznie dużo. My mamy wycenę na 150 tys. za to samo przy cenach materiałów z wiosny gdy były kilka razy wyższe niż teraz. Myślę, że robocizna nie podskoczyła tak znacząco, bo w naszym przypadku nawet wzrost kosztów robocizny o 100% nie podwyższy nam ceny ponad 200 tys. Dziwne.

p.s. Darek, czy można się jakoś z Tobą umówić i podpatrzyć jak Rozetka rośnie? :wink:

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też nam się wydawało baaaardzo drogo,dlatego tego wykonawcę sobie odpuściliśmy i szukamy dalej.Kosztorys następnej firmy(ten sam zakres robót i materiałów)jest już o 80kpln niższy,ale wciąż szukamy tańszego(i dobrego).Na razie mamy tylko kierbuda i nadzieję że w przyszłym roku się uda zamieszkać w Rozetce.

Halo, jest tu ktoś?

znowu spadliśmy na 3-cia stronę. :wink:

Edi, jak tam lanie betonu, widziałam w albumie że wszytsko przygotowane ... :D

U nas działają hydraulicy, panowie od tynków zrobili sobie przerwę. Mam nadzieję ze nie bedzie mrozów i uda nam sie dokończyć tynki i zrobić wylewki. Mamy też wkopane szambo. W związku z tym mam wielką górę gliny przed domem :o - oddam za darmo 8)

Rozemary, Bodzio co tam u Was?

pozdrawiam serdecznie :D

no i zasypało nas .....Okienka zamówione , więźba pomału rośnie . Tu OSTRZEŻENIE

jako początkujacy budujący składając zamówienie na więźbę powołałam się tylko na zestawienie więźby z projektu w dobrej wierze a tu BABOL I TO WIELKI . Zestawienie pomino że zatytułowane ROZETA 2 dotyczy Rozety z pojedynczym garażem no i brakuje krokwi, murłaty zrobione na mały garaż niby to nic ale jest :evil: ......Panie Marcinie projekt niedopracowany

pozdr Edi

U nas też zimno, śnieg padał i jest zimno... nie podoba mi sie taka pogoda :evil:

Edi, gratuluje. Fajnie ze wieźbę stawiacie. Będziecie kłaśc dachówkę jeszcze w tym roku? O wieźbie z projektu się nie wypowiadam bo i tak musieliśmy mieć przeliczoną od początku :-?

Nam udało sie pozbyć góry gliny i humusu - teraz mogę spokojnie planować ogród :D

Bodzio - gratuluję okien :D

Rozemary, zapomniałaś o nas ... :(

pozdrawiam wszystkich serdecznie :D

U nas też zimno, śnieg padał i jest zimno... nie podoba mi sie taka pogoda :evil:

Edi, gratuluje. Fajnie ze wieźbę stawiacie. Będziecie kłaśc dachówkę jeszcze w tym roku? O wieźbie z projektu się nie wypowiadam bo i tak musieliśmy mieć przeliczoną od początku :-?

Nam udało sie pozbyć góry gliny i humusu - teraz mogę spokojnie planować ogród :D

Bodzio - gratuluję okien :D

Rozemary, zapomniałaś o nas ... :(

pozdrawiam wszystkich serdecznie :D

:evil: u nas pogoda do kitu na przemian deszcz i śnieg wrwrr.

Tomki, do końca roku chcemy zamknąć dom, myśle że się uda . Wszystko zależy od pogody. Na koniec czerwca mamy sie wprowadzić hahaah :lol: a czas leci.

pozdr Edi

Tomki, do końca roku chcemy zamknąć dom, myśle że się uda . Wszystko zależy od pogody. Na koniec czerwca mamy sie wprowadzić hahaah a czas leci.

:o ja także planuje wprowadzić sie na wakacje :D , ale mój Tomek studzi moje ambicje... :cry:

plany także mamy ambitne - do końca roku zamknąć z tynkami i wylewkami :-? , aby tylko nie było za mrozno

:D

Witajcie

Taki czas i w dodatku niepewny. U nas za dzień pozowlenie prawomocne

i dopinanie szczegółów wykonawczych oraz zabezpeiczenie materiałów. Może cos trzeba będzie jeszcze zmienić. Zobaczymy. Planujem na koniec maja rozpocząć i w 2008 tylko stan surowy otwarty. Pomalutku a do celu.

W końcu dla siebie to robimy. Łatwo coś sknocić.

Witajcie

Taki czas i w dodatku niepewny. U nas za dzień pozowlenie prawomocne

i dopinanie szczegółów wykonawczych oraz zabezpeiczenie materiałów. Może cos trzeba będzie jeszcze zmienić. Zobaczymy. Planujem na koniec maja rozpocząć i w 2008 tylko stan surowy otwarty. Pomalutku a do celu.

W końcu dla siebie to robimy. Łatwo coś sknocić.

haha juz widzę po malutku ... jak się zacznie to byle szybko się wprowadzić bo tak się chce....

A nam skrzydełka podcieli :evil: :oops: :cry: gaz bedziemy mieli ale nie na przyszła zimę :cry: kto wie kiedy ?! Plany legły w gruzach miał być zwykły duzy kominek a zmuszeni będziemy na płaszcz wodny.Nieciekawie :x butle na rok wtawić ???

edi

haha juz widzę po malutku ... jak się zacznie to byle szybko się wprowadzić bo tak się chce....

A nam skrzydełka podcieli :evil: :oops: :cry: gaz bedziemy mieli ale nie na przyszła zimę :cry: kto wie kiedy ?! Plany legły w gruzach miał być zwykły duzy kominek a zmuszeni będziemy na płaszcz wodny.Nieciekawie :x butle na rok wtawić ???

edi

Zadrza się. W cały ten proces trzeba wkalkulować ryzyko. U nas prąd już będzie lada dzień, woda są juz uzgodnienia, gaz też kwestia przekopu a kanalizacja na wiosnę. Tylko kasia (znaczy się kasa) i zakasac rękawy do roboty. Byle starczyło sił i wytrwałości.

Moje gratulacje. Jak narzaie pogoda dopisuje tym co pracują.

Czy dawałeś jeden pustak więcej niż w projekcie na ścianę kolankową?

Jak z tymi balkonami budowlańcy nie chcieli robic jakis podpórek, ze za wystajacy i bedzie problem?

Widzę, że jednak zastosowałeś belkę stalową. Jaki był powód, wiekszość rezygnyje, lub wzmacnia druga drewnianą, co twój kierownik o tym sądzi?

My podnieśliśmy o jeden pustak - mamy wiecej miejsca na podaszu, balkony zostawiliśmy jak w projekcie choć ostatnio inny budowlaniec stwierdził, że można je było zmienić są za grube a w konsekwencji zabierają światło. Belka zostala, dzieki niej nie ma słupów w pokojach .pozdr Edi

Moje gratulacje. Jak narzaie pogoda dopisuje tym co pracują.

Czy dawałeś jeden pustak więcej niż w projekcie na ścianę kolankową?

Jak z tymi balkonami budowlańcy nie chcieli robic jakis podpórek, ze za wystajacy i bedzie problem?

Widzę, że jednak zastosowałeś belkę stalową. Jaki był powód, wiekszość rezygnyje, lub wzmacnia druga drewnianą, co twój kierownik o tym sądzi?