asterix38 24.01.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam Skończyłem stan surowy Rozety dokonaliśmy dużo zmian w projekcie chętnie służe radą . Witaj Jestem ciekawy ile orientacyjne kosztował stan surowy? Jak duże zmiany wprowadziłeś zarówno konstrukcyjne jak i przestrzenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron_2 24.01.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam Skończyłem stan surowy Rozety dokonaliśmy dużo zmian w projekcie chętnie służe radą . Witaj Jestem ciekawy ile orientacyjne kosztował stan surowy? Jak duże zmiany wprowadziłeś zarówno konstrukcyjne jak i przestrzenne? Pozdrawiam Żadna tajemnica 280 kpln Zmieniłem wymiary domu ,niestety miałem taką WZ że musiałem go skrócić do 15,8 (projekt z podwójnym garażem). Zmniłem bieg schodów z zabiegowych do jednobiegowych, spocznik jest na poziomie stropu garażu i trzy schody na poziom piętra. Dorobiłem pomieszczenie na kotłownie za garażem ,zmieniła się trochę bryła domu. Nad garażem jest pokój gościnny, pralnia z suszarnią i dodatkowa łazienka nazwaliśmy ją gościnną . Na dole nie ma pokoju jest kuchnia z jadalnią. Zmieniliśmy też rozkład pokoi na górze. Neron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 24.01.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 [Dzięki ale to jest koszt za stan surowy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Rafal 24.01.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witajcie Kasia_Rafal Balkonik dodaje uroku , moim zdanie wyjście z dwóch pokoi nie przeszkadza , jak bedę na budowie zrobie Wam zdjecia dwóch pomieszczeń może się przekonasz pozdr Edi O tak, chetnie na to popatrzę. Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron_2 25.01.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 [Dzięki ale to jest koszt za stan surowy otwarty? za zamknięty, otwarty kosztował mnieo około 255 kpln okna +drzwi wejściowe a mam je dwa jeden od frontu drugie od pomieszczenia za garażem z montażem około 25 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 25.01.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 [Dzięki ale to jest koszt za stan surowy otwarty? za zamknięty, otwarty kosztował mnieo około 255 kpln okna +drzwi wejściowe a mam je dwa jeden od frontu drugie od pomieszczenia za garażem z montażem około 25 tys TO sporo. Systemem gospodarczym czy też przez firmę? A jakie materiały i trop z czego? A jak z tymi wzmocnieniami stalowymi konstrukcji dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron_2 28.01.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 [Dzięki ale to jest koszt za stan surowy otwarty? za zamknięty, otwarty kosztował mnieo około 255 kpln okna +drzwi wejściowe a mam je dwa jeden od frontu drugie od pomieszczenia za garażem z montażem około 25 tys TO sporo. Systemem gospodarczym czy też przez firmę? A jakie materiały i trop z czego? A jak z tymi wzmocnieniami stalowymi konstrukcji dachu? Strop monolityczny,ściany z porothermu, budowała mi firma, stalowe wzmocnienie dachu okazało się niepotrzebne mój kierownik budowy zrezygnował z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 28.01.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeżeli lałeś strop to czy w konstrukcji słupków i podciągów coś zmieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 28.01.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 wg mnie równiez dużo . U nas wyszło 220.000 w tym (okna , drzwi wejsciowe, brama garażowa dwustanowiskowa) Strop monolityczny,ściany z porothermu, stalowe wzmocnienie dachu, dachówka ceramiczna creaton. Budowała 3 ludzi. pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron_2 28.01.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeżeli lałeś strop to czy w konstrukcji słupków i podciągów coś zmieniałeś? Nie wszystko zgodnie z projektem przez zmianę stropu mam wyżej na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 28.01.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeżeli lałeś strop to czy w konstrukcji słupków i podciągów coś zmieniałeś? Nie wszystko zgodnie z projektem przez zmianę stropu mam wyżej na parterze Czyli Zgodnie z projektem. Bo tak to nie dziwnie wygląda. Aha czyli nie dołozyłeś na piętrze pustaka tylko na parterze? A jak z balkonami - rozmiary wg projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron_2 28.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeżeli lałeś strop to czy w konstrukcji słupków i podciągów coś zmieniałeś? Nie wszystko zgodnie z projektem przez zmianę stropu mam wyżej na parterze Czyli Zgodnie z projektem. Bo tak to nie dziwnie wygląda. Aha czyli nie dołozyłeś na piętrze pustaka tylko na parterze? A jak z balkonami - rozmiary wg projektu? Dołożyłem i na parterze i na piętrze po jednym, balkony w/g projektu. Balkony traktuję jak dodatek estetyczny, tak naprawdę dla mnie ma znaczenie taras od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekDorota 11.02.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam Was "Rozetowicze"!!!Dołaczamy do Waszego grona... po przeanalizowaniu setek projektów -kupilismy Rozete- projekt lustrzany z garażem jednostanowiskowym. Pozdrawiamy Marek I Dorota (Legnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 12.02.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witamy was w gronie ROZETOWICZÓW ten domek również nas zauroczył. My budujemy rozete z garażem dwustanowiskowy z kotłownią z tyłu. Bardzo rzadko tu zaglądamy , ponieważ budowa naszego domku pochłania nam bardzo dużo czasu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 15.02.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Co tam u Was Rozetowicze nowego?Jakoś nikt nie wzbogaca wątku o nowe zdjęcia(za wyjątkiem edi 13). Czyżby nikt nie miał zdjęć? Proszę-pochwalcie się nimi.Myślę,że nie tylko my chętnie je obejrzymy.Pozdr.Mawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p001exp3 18.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Za namową MaWi: kilka zdjęć z naszej budowy: http://foto.onet.pl/zdn4,pt000cdlw00w,dscua,u.html Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 19.02.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Kochani u mnie pełną parą hahah kominek juz działa cieplutko . Instalancje na półmetku , elektryka juz prawie skończona, kanaliza juz zrobiona , teraz woda i ogrzewanie . tomki jak rozterki z kuchnią ? wybrana http://foto3.m.onet.pl/_m/562b9f186211b2951d43b6d4ae470c37,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekDorota 19.02.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam Czy ktoś z Was buduował ( buduje) Rozetę na Dolnym Sląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan12 01.03.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Trochę podciągnę temat bo zleciał strasznie, ja będę budował ale na Pomorzu Czekam na pozwolenie na budowę, myślę że z końcem kwietnia lub początkiem maja wystartuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziarRozetka 07.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Budujemy Rozetkę.Właśnie zalewamy ławy. Budowa koło Gdańska. Mam pytanie: wstepnie umówiłem się z majstrem na 39tyś. za stan surowy otwarty.Czyli : fundament, mury, scianki działowe, kominy, schody.Napiszcie jak to u Was wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts