grregg 29.06.2008 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 asterix38 Wielkie Dzięki!!!Właśnie o coś takiego mi chodziło. Jeszcze raz Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 03.07.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 NO i poszło . Wylana została płyta. Tylko te upały troche mnie przerażają i byle nie za mocno popękało (najlepiej to wogóle ale chyba to niemozliwe). Wody to pójdzie. Grregg weszło 31 m3 betonu B20 - oczywiście płyta żelbetowa w całości. Zapomniałem że, stali kupiłem około 3,8 tony i wydaje się że coś zostanie walcówka fi 6 gładka - 500 kg żebrowany fi 10 - 1,5 tony żebrowany fi 12 - 1,5 tony żebrowany fi 16 - 300 kg drut stalowy wiązałkowy 40 kg. (zostało sporo więc myśle, że 30kg też wystarczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piku33 09.07.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam.Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piku33 11.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 wybudowałem w Opolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piku33 11.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam.Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 11.07.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 asterix38 Dzięki za pamięć! Myślę, że nie tylko ja skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŚ1719501632 12.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam. Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego. Serdecznie pozdrawiam. My budujemy Rozetę w woj. opolskim. Niestety domek nie jest jeszcze wykończony, jesteśmy na etapie dachu. Jeśli macie ochotę przyjechać, to zapraszam. Pozdrawiam wszystkich Rozetowiczów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piku33 16.07.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam MŚDziękuje za zaproszenie, na pewno skorzystamy. A tak w ogóle niedaleko siebie mieszkamy - jestem ze Strzelec Opolskich.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 16.07.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witajcie ! Za Waszymi radami daliśmy "chudziak" B20-10cm , a kolankową podnosimy o jeden gazobeton. Asterix-nasze podłączenie czopucha będzie na coś ok.200cm (dopiero dzisiaj zauważyłem Twoje pytanie ). Teraz następne pytanie do Was: jakiej mocy dajecie kocioł CO. Każdy mi podaje inną-rozbieżności duże od 15kW do 25 kW-i też każdy mówi ,że jak nie wezmę podanej przez niego to będzie źle.To więc jakiej mocy piec na groszek kupić przy standardowym ociepleniu-ściany ok.15cm,dach ok.20cm? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 18.07.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witajcie co tu tak cicho ..... ja już jedną nogą mieszkam, dziś montują kuchnie , w poniedzialek schody . 13 sierpnie bedzie równo rok jak zaczeliśmy . Życzę wam powodzenia miłego budowania i jak najmniej stresów. pozd Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 19.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam wszystkich rozetowiczów, edi13 gratuluję - pięknie wasz domek wygląda, nam jeszcze daleko do tego etapu, ale jesteśmy cierpliwi. Czy możesz zdradzić jakiej firmy macie kominek oraz co to za kamień, bardzo nam się spodobał. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 22.07.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam wszystkich rozetowiczów, edi13 gratuluję - pięknie wasz domek wygląda, nam jeszcze daleko do tego etapu, ale jesteśmy cierpliwi. Czy możesz zdradzić jakiej firmy macie kominek oraz co to za kamień, bardzo nam się spodobał. Pozdrawiamy kominek spartherm varia bh, kamień brecia sardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piku33 02.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 WitamW którym miejscu Opola - mój adres [email protected]. Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaenel 06.08.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam, Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECS 06.08.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, przymierzamy się do budowy Rozety (z podwójnym i przedłużonym garażem) w woj. łódzkim,początek jesień tego roku byłoby super móc ja obejrzeć (w wersji z pojedyńczym lub podwójnym garażem) nawet tylko z zewn., czy ktoś w tym samym województwie ją buduje-będę bardzo wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam,PS wpisy na tym forum pozwoliły nam podjąć decyzję że jednak rozeta (po tysiacach innych przejrzanych projektach), dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi1719503598 13.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam, Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A Witam !!! My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 18.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, Witam !!! My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić Witam! My właśnie zaczynamy budowę pod Poznaniem we wrześniu, jeżeli rzeczywiście nie było by problemu to bardzo chętnie podjechalibyśmy obejrzeć ten domek już wybudowany i chętnie skorzystalibyśmy z sugestii i jakiś przemyśleń co do budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECS 18.08.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A Witam !!! My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić Witam Tomi a czy ja mogłabym również umówić się jakoś w weekend ewentualnie na obejrzenie Rozetki, z Łodzi do Poznania nie jest az tak daleko dla nas, a poza tym jakoś w łodzkim rozetki nikt nie budował, mój adres @ [email protected], z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p001exp3 19.08.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jakby ktoś miał ochotę to zapraszamy na obejrzenie domku w Kętrzynie. Właśnie kończą nam robić posadzki i elewacja też w zaawansowanym stanie. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 19.08.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witajcie Mam watpilowsci co do posadowienia komina z kotłownii na płycie. Wydaje mi się że cieżar jestg znaczący i nie wiem czy nie trzeba podeprzeć stropu. A jak u Was to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts