Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO i poszło :). Wylana została płyta. Tylko te upały troche mnie przerażają i byle nie za mocno popękało (najlepiej to wogóle ale chyba to niemozliwe). Wody to pójdzie.

Grregg

weszło 31 m3 betonu B20 - oczywiście płyta żelbetowa w całości.

Zapomniałem że, stali kupiłem około 3,8 tony i wydaje się że coś zostanie

walcówka fi 6 gładka - 500 kg

żebrowany fi 10 - 1,5 tony

żebrowany fi 12 - 1,5 tony

żebrowany fi 16 - 300 kg

drut stalowy wiązałkowy 40 kg. (zostało sporo więc myśle, że 30kg też wystarczy)

Witam.

Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.

Serdecznie pozdrawiam.

Witam.

Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.

Serdecznie pozdrawiam.

piku33 napisał:
Witam.

Serdecznie pozdrawiam.

My budujemy Rozetę w woj. opolskim.

Niestety domek nie jest jeszcze wykończony, jesteśmy na etapie dachu.

Jeśli macie ochotę przyjechać, to zapraszam.

Pozdrawiam wszystkich Rozetowiczów!!!

Witajcie !

Za Waszymi radami daliśmy "chudziak" B20-10cm , a kolankową podnosimy o jeden gazobeton.

Asterix-nasze podłączenie czopucha będzie na coś ok.200cm (dopiero dzisiaj zauważyłem Twoje pytanie :oops: ).

Teraz następne pytanie do Was: jakiej mocy dajecie kocioł CO. Każdy mi podaje inną-rozbieżności duże od 15kW do 25 kW-i też każdy mówi ,że jak nie wezmę podanej przez niego to będzie źle.To więc jakiej mocy piec na groszek kupić przy standardowym ociepleniu-ściany ok.15cm,dach ok.20cm?

Pozdrawiam

IWONAARTUR napisał:
Witam wszystkich rozetowiczów,

edi13 gratuluję - pięknie wasz domek wygląda, nam jeszcze daleko do tego etapu, ale jesteśmy cierpliwi. Czy możesz zdradzić jakiej firmy macie kominek oraz co to za kamień, bardzo nam się spodobał.

Pozdrawiamy :lol:

kominek spartherm varia bh, kamień brecia sardo

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich,

przymierzamy się do budowy Rozety (z podwójnym i przedłużonym garażem) w woj. łódzkim,początek jesień tego roku

byłoby super móc ja obejrzeć (w wersji z pojedyńczym lub podwójnym garażem) nawet tylko z zewn., czy ktoś w tym samym województwie ją buduje-będę bardzo wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam,

PS wpisy na tym forum pozwoliły nam podjąć decyzję że jednak rozeta (po tysiacach innych przejrzanych projektach), dzięki za wszelkie informacje

kaenel napisał:
Witam,

Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A

Witam !!!

My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić

\ napisał:
  kaenel napisał:
Witam,

Witam !!!

My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić

Witam!

My właśnie zaczynamy budowę pod Poznaniem we wrześniu, jeżeli rzeczywiście nie było by problemu to bardzo chętnie podjechalibyśmy obejrzeć ten domek już wybudowany i chętnie skorzystalibyśmy z sugestii i jakiś przemyśleń co do budowy:)

Tomi@ napisał:
  kaenel napisał:
Witam,

Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A

Witam !!!

Witam Tomi

a czy ja mogłabym również umówić się jakoś w weekend ewentualnie na obejrzenie Rozetki,

z Łodzi do Poznania nie jest az tak daleko dla nas, a poza tym jakoś w łodzkim rozetki nikt nie budował, mój adres @ eczupu@o2.pl,

z góry dziękuje i pozdrawiam