m-marecki 04.11.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam Razem z narzeczoną zastanawiamy się na budową Rozety, tzn dół chyba będzie Dandysa a góra Rozety z dachem dwuspadowym z uwagi na koszty. Przed ostateczną decyzją chcielibyśmy zobaczyć domki na żywo, gdyby Ktoś chciał pokazać swój domek z dachem będziemy wdzięczni. Mieszkamy na wschodzie, dojedziemy w okolice Lublina, Warszawy, Białegostoku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 04.11.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Jo ze Ślunsko, także ni pomoga w łoglondaniu A tak serio... Znajomy postawił Dandysa przy pomocy Skanska - koszty masakryczne, ale gospodarczo pewnie 1/3 byłoby taniej... Dandys jest trochę szerszy na dole, ale góra jest mniejsza od Rozety. Ja postawiłem Rozetę z zastosowaniem podobnego układu jak w Dandysie, ale podniosłem ścianę kolankową o 2 dodatkowe Ytongi i z pokojów 12m2 porobiły się prawie 16m2, z 17m2 poszło na ponad 20m2, łazienka z 9m2 na prawie 14m2... Garaż poszerzyłem i wydłużyłem o 1m i nad garażem z 12m2 mam prawie 30m2... Także dobrze jest od razu pomyśleć nad tymi zmianami. Niestety 2 dodatkowe Ytong na wysokość to prawie 4 palety Ytonga x 32szt... koszt ok 12-13kzł + podniesienie nad garażem... Roobsoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 05.11.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Jakie okna montujecie do Rozety? Jakich producentów? Szczególnie te wyjściowe na ogród i 150x150 na dole... Co polecicie? Roobsoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ali_cja 16.11.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 U nas stan zero zaraz będzie zakończony,rozglądałam się już za oknami i wydaje mi się, że w zestawieniu stolarki brakuje okna z garderobyzamieniłam dwa okna w kuchni na jedno i teraz myślę, że wrócę do wersji pierwotnej przede wszystkim, dlatego, że ma tam być zlew i oczywiście blat razem z oknem a tu bateria, która nie pozwoli takiego okna otworzyć;zdecydowaliśmy się zamiast okien w salonie na drzwi 1500 x 2300;tyle o zmiana a tu już kłopoty z innej stronyw sobotę byliśmy zobaczyć jak tam postępy na budowie nikogo nie było tylko sąsiad, który buduje się obok i oskarżył naszą ekipę, że coś ukradli i że wc sobie zrobili z jego budowy:(nie wiemy, co zrobić, sąsiad już pokazał się z nienajlepszej strony, bo zwalił humus bez pozwolenia na naszą działkę, a ekipa wg nas jest ok, ale nigdy nie wiadomo, piszę to dlatego, że przy budowie domu mogą być naprawdę różne problemy nie tylko finansowe-może macie jakąś radę jak wyjść z takiej nieciekawej sytuacj?pozdrawiam wszystkich Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 18.11.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 WITAM, Kochani mam pytanie ile wyniosło was ogrzewanie ( materiał+ robocizna). Mam wycenę 20 tyś. materiał + piec , a za robociznę 5 tyś. Dużo, czy mało ? Prosze piszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 19.11.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich którzy buduja Rozete i mam pytanie : Czy ktos buduje na Slasku , czy jest mozliwosc obejrzenia go na zywo? Jeśli tak prosze o odpowiedz na forum. Pozdrawiam Wszystkich Rozetowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roza Roza 19.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam!!Jestem z Chojnic, Czy ktoś buduje rozetę w promieniu ok80km ? Czy jest możliwość obejrzenia domku. Mam już kupiony projekt i baaardzo chciałabym zobaczyć domek w rzeczywiastości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 20.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam!! Jestem z Chojnic, Czy ktoś buduje rozetę w promieniu ok80km ? Czy jest możliwość obejrzenia domku. Mam już kupiony projekt i baaardzo chciałabym zobaczyć domek w rzeczywiastości Witamy !!!!!!!! Jeśli mieścimy się w 80km to zapraszamy. Mieszkamy w okolicach Bydgoszczy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 21.11.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ludkowie Jaki kolor rynny sugerujecie do Creaton kera-pfanne antracyt angabowany? Ciemny brąz czy grafit (chodzi o rynny Marley)???? Trudno się zdecydować... Okna też będą brązowe, brama garażowa również - nie wiem czym się do końca kierować, bo dachówka w słońcu jest ciemnobrązowa, a w deszczu ciemnografitowa, prawie czarna... Roobsoonx Ktoś się pytał - buduję na Śląsku!!! http://images24.fotosik.pl/298/157b6b22cadaf0d0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roza Roza 27.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Czy ktoś buduje rozetę z pokojem na dole? Jak wtedy wygląda kuchnia z jadalnią. Jeżli tak to prosze o komentarz a najlepiej o zdjęcia. Pokójten jest mi potrzebny ale jednak cały czas mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 27.11.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Buduję z pokojem na dole. Spokojnie wystarczy miejsca na kuchnię oraz jadalnię (16m2). ALe oczywiście lepiej by było jakbyś na live zobaczyła efekt przestrzeni - zdjęcia tego nie oddadzą.No i pytanie, czy zamkniesz przestrzeń kuchenno-jadalną od saloonu... Jak zamkniesz to przestrzennie saloon i kuchnio-jadalnia będzie dużo mniejsza. Roobsoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 27.11.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witajcie My wybudowaliśmy z pokojem. Ale cały czas mamy dylemat czy nie będzie za mało miesjca jest jeszcze czas na zmiany. Tym bardzie mamy rozterkę bo architektka wnetrz przedstawiła nam kponcepcje bez pokoju. I powstał temat do dyskusji i dylemat. Sami nie wiemy są za i przeciw. Wydaje się, że 16 m2 powinno wystarczyć ale czy aby napewno? czy ma być ścisk czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 27.11.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Czy ktoś buduje rozetę z pokojem na dole? Jak wtedy wygląda kuchnia z jadalnią. Jeżli tak to prosze o komentarz a najlepiej o zdjęcia. Pokójten jest mi potrzebny ale jednak cały czas mam dylemat Witam, może te zdjęcia wam pomogą, należą do Danuci z extradomu ( mam nadzieję , że się nie pogniewa ) Wprawdzie jest to Dandys ale rozmieszczenie pomieszczen jest taki same. Pozdrawiam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9210e5d7694f5894.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/667f46e65c387291.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roza Roza 27.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 A już myślałam, że wszyscy rezygnują z tego pokoju ... teraz jest mi troszkę lepiej. Rzeczywiście jeżeli przestrzeń między jadalnią i kuchnią a salonę zostawię otwartą to będzie inne wrażenie. Tylko żeby normalny stół do jadalni się zmieścił i aby można swobodnie się poruszać, mam zamiar o pół metra wydłużyć kuchnio-jadalnię kosztem pokoju i tarasu po troszeczkę z każdego może to polepszy sytuację Czy dobrze myślę?Iwono, w dandysie kuchnia z jadalnią jest o metr dłuższa, to jest właśnie ta różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 28.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam , może ja wam pomogę Mieszkamy w domku od 4 miesięcy , zlikwidowalismy pokój na dole . Myślę, że to była najlepsza decyzja . Przestrzeń robi wrażenie, nie obijamy się w kuchni ,spokojnie walczymy we dwoje. Jadalnia duża i wygodna. Byłam u znajomych ,którzy mają pokój na dole - jak dla mnie porażka, małe klitki, ale to moje zdanie . pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 04.12.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witajcie Rozetowicze My własnie jestesmy na etapie adaptacji naszej Roozee i mamy problem z kuchnia i jadalnia . Prosze bardzo o podpowiedz. Koniecznie chcemy zachowac pokój na dole ale obowiamy się czy nie będzie ciasno jesli kuchnia i jadalnia będš tylko na tych 16 metrach i jeszcze okno na taras (Ciasno w przypadku gosci itd). Czy ma ktos moze zdjecia jak wyglada Rozeta z zewnatrz i wewnatrz z zamknietym podcieniem ogrodowym, to pozwoliloby troszke powiekszyc jadalnie i nie byłoby ciasno z dojciem do dużego wyjcia na taras . Szkoda troche tego podcienia i boje sie że to zepsuje wyglad budynku, ale jesli mialoby byc wygodniej moze warto, plis o rade jak to wyglada ?? dziekuje z góry i pozdrawiam z Podkarpacia wszystkich budujacych i tych którzy juz mieszkajš w swojej Rozetce Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 23.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 WSZYSTKIM MIESZKAJĄCYM I BUDUJĄCYM ROZETE ŻYCZYMY ZDROWYCH, POGODNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGONARODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 27.12.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam wszystkich budujących Rozetę. Czy ktoś z Was ma może pod ręką powierzchnię ścian zewnętrznych (do ocieplenia styropianem), oraz ilość stali przy zalożeniu że strop jest żelbetowy? Przymierzamy się do budowy Rozety z pojedynczym garażem i szukamy wstępnie materialów bo ceny zimowe są wysoce przekonywujące. Powodzenia w Nowym Roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yumi 31.12.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam , może ja wam pomogę Mieszkamy w domku od 4 miesięcy , zlikwidowalismy pokój na dole . Myślę, że to była najlepsza decyzja . Przestrzeń robi wrażenie, nie obijamy się w kuchni ,spokojnie walczymy we dwoje. Jadalnia duża i wygodna. Byłam u znajomych ,którzy mają pokój na dole - jak dla mnie porażka, małe klitki, ale to moje zdanie .W moim albumie zdjęcia zapraszam może coś pomogą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 01.01.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących Rozetę. Czy ktoś z Was ma może pod ręką powierzchnię ścian zewnętrznych (do ocieplenia styropianem), oraz ilość stali przy zalożeniu że strop jest żelbetowy? Przymierzamy się do budowy Rozety z pojedynczym garażem i szukamy wstępnie materialów bo ceny zimowe są wysoce przekonywujące. Powodzenia w Nowym Roku. Pozdrawiam Witaj Nam wystarczylo 3,5 tony. Trochę zostało fi 10 i fi 6. Przy Rozecie z garażem dwustanowiskowym i wydłużonym o metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts