aantolka 04.02.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 My jestesmy z Podkarpacia i u nas do dachu powinno nas kosztowac do 40 tys. , moze jeszcze uda sie cos urwac. Cena rozni sie w zaleznosci od lokalizacji takze truno powiedziec czy to duzo czy nie . pozdr A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 10.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 my zaczynamy budowe na wiosnę, będziemy budować systemem gospodarczym. Mamy dwie konkretne kwoty: ławy i ściany fundamentowe 3 tyś. wykonanie dachu 19 tyś. Jak doliczycie sobie całą resztę: murowanie ścian, podłoga, strop, schody, kominy... to wyjdzie podobnie. Zatrudniając firmę nie musicie się martwić o wiele szczegółów jest to z pewnością duży komfort i więcej czasu. przy budowie systemem gospodarczym trzeba zgrać wielu fachowców, zadbać żeby się nie pozabijali i przy okazji wszystko im zorganizować. :- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoul 21.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Mam budowlańców, którzy aktualnie budują mi rozetę za 29 000 surowy otwarty, dach pod papą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 21.02.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nasze łotry wyceniły nam na 50 tyś surowy z dachem (z położeniem dachówki), ale cały czas nie mam rozwiązania czym i jak zastąpić HEBY. Cały czas nie daje mi to spokoju i nigdzie nie mogę znaleźć pomysłu ani nikogo kto by to ominął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusi847 24.02.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam wszystkich Rozetowiczów. Zamierzamy budować ROZETĘ z jednostanowiskowym garażem. Czy jest na forum ktoś, kto ten projekt wdraża w woj łodzkim? Zależy mi na obejrzeniu tego budynku w realu. Będę bardzo wdzięczna za możliwość zerknięcia w rzeczywiste cztery ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 25.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam, przerwa w pracach na budowie przeciąga się . W garażu czeka 14 palet z dachówką. Nasz wybór Roben Monza Plus czarno-brązowa. http://images48.fotosik.pl/265/76553f6e4815edbbm.jpg Byle do wiosny Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoul 26.02.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Nasze łotry wyceniły nam na 50 tyś surowy z dachem (z położeniem dachówki), ale cały czas nie mam rozwiązania czym i jak zastąpić HEBY. Cały czas nie daje mi to spokoju i nigdzie nie mogę znaleźć pomysłu ani nikogo kto by to ominął Nie szukaj rozwiązania tylko architekta. Takie zmiany robi konstruktor, nie wykonawca ani tym bardziej inwestor. Całą stal łącznie z hebami zbrojeniami wiązaniami kosztuje 9000 brutto na cały budynek... czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 28.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 No napewno nie maloZ tego co do tej pory zdazylem sie zorientowac Heby mozna zastapic belkami o zwiekszonym przekroju co tylko troche zwiekszy koszt calej wiezby a to juz robi roznice. Czy duza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadim666 01.03.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 No napewno nie malo Z tego co do tej pory zdazylem sie zorientowac Heby mozna zastapic belkami o zwiekszonym przekroju co tylko troche zwiekszy koszt calej wiezby a to juz robi roznice. Czy duza ? Witam!!! Mamy ten problem za sobą. Przeliczyłem dach i uczyniłem następującą rzecz: heb jako wzdłużną konstrukcję zamieniłem na drewniną belkę o zwiększonym przekroju łączoną z kilku belek, a podparcie (profil zamknięty 120*120*) schowałem w ścianki działowe. Wszystko przeliczone przez architekta, zatwierdzone przez kierownika budowy i wykonane. Wyszło PERFECT. W razie pytań proszę o info. My teraz mamy stan surowy zamknięty i jedziemy dalej. Mamy również inne rozwiązanie schodów. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 01.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 info wyslalem na PWPozdrawiam W sobote ogladalismy Rozetke bez hebow i wyglada pieknie, wlasciciele dali belki drewniane o wiekszym przekroju i jest miodzio. Dobrze jest skozystac z czyjegos doswiadczenia tym bardziej ze dowiedzielismy sie kilku istotnych rzeczach typu podwojna belka na strop pod terive jesli planuje sie w tym miejscu scianke dzialowa na gorze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Mar 08.03.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Mam zamiar w tym roku zacząć budowę rozety tylko bez garażu. Całe wnetrze domu przeprojektowałem min.zwiększyłem pom. gospodarcze (kotłownia),zwiększyłem salon,zmniejszyłem schody,połączyłem kominy(z pieca co. i kominka z salonu) a poddasze całkiem jest zmienione.TEraz ten projekt ma sens wiatrołap jest większy itp.Niedługo mogę udostepnić ten projekt jest naprawdę super .W sprawie garażu : będzie on wolnostojący ale to póżniej .MOim zdaniem koszty budowy tego domu sys.gosp.zamknie się w granicach 100.000 zł w stanie otwartym[/code] marec24, my właśnie lada dzień ruszamy z budową i rownież, póki co, budujemy bez garażu. Mamy małe problemy prawne z częścią działki, więc z garażem nam się nie mieści, jak się wszystko wyjaśni to później dobudujemy garaż albo będzie wolnostojący, zobaczymy. Bardzo interesuje mnie w jaki sposób powiększyłeś kotłownię, my też jeszcze kombinujemy nad tym, dlatego wielka prośba o udostępnienie zmian w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 08.03.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 kotlownia w orginale to jakies nieporozumienie a juz napewno nie na piec z podajnikiem, moze na kociol gazowy ale tez mysle ze to za malo.Nasza modyfikacja polega na tym ze kotlownie przenieslimy za garaz i tworzy jakby jedna plaszczyzne z tylem domu. Wielkosc garazu tez zostala troszeczke zmieniona poprzez rezygnacje z tego jakby wykuszu ktory byl w miejscu starej kotlowni. Garaz teraz tworzy idealny prostokat bez zadnych zakamarkow. Do kotlowni planujemy zainstalowac dwoje drzwi - z garazu i z zewnatrz budynku, zawsze mozna pojsc do kotlowni i nie wychodzic na zewnatrz no i rowniez mozna wrzucic opal do kotlowni nie pląsając kolo zaparkowanego auta w garazu. Kotlownia bedzie oddzielona od domu w sumie poprzez dwoje drzwi co gwarantuje ze caly ten syf nie bedzie fruwal po domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 11.03.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witajcie Dla tych co dopiero zaczynają zwrócicie uwagę na zakończenie płyty stropowej obok drzwi do górnej łazienki. Jest zdecydowanie za mało miejsca (wg. projektu) od drzwi warto dołożyć minimum 10 cm więcej, lepiej będzie zamontować barierkę i nie będzie wrażenia, że zaraz jest otwarta przestrzeń. Również (to zależy od tego jaki model schodów i jak wyszły) zwrócie uwagę na schody szcególnie ta część zabiegowa. Jeżeli macie/klub zmierzacie mieć betonowe to proponuję zrobić tak by trep (wykoczony schodek pierwszy od dołu) licpował się z ścianą holu. Zdecydowanie lepiej to wygląda i jest większa powierzchnia komunikacyjna na stopniach zabiegowych. A tu rada: Jestem w trakcie traumy czyli flizowania. Nie wierzcie nikomu, że maszyną wodną (chyba że ma nowe tarczy i wysokiej jakości) czy też jakimiś rysikami czy standardowymi narzędziami. Zawsze wyjdzie uszczerbek pytanie tylko jaki i czy da się go skryć fugą. Ale to dopiero widzimy na końcu. Po nauce zdecydowaliśmy sie skorzystać z cięcia wodnego tj. cięcia wodą pod ciśnieniem. Cięcie jest jak fabryczne a koszty jest akceptowalny w stosunku do kosztów łazienki. Koszt cięcia 1mb. gresu wynosi 18 mb. peweni przy większych ilościach mozna cos urwać. Jak chcecie to przeslę namiary. Od razu riposta - NIE JEST TO ŻADNA REKLAMA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 11.03.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 kotlownia w orginale to jakies nieporozumienie a juz napewno nie na piec z podajnikiem, moze na kociol gazowy ale tez mysle ze to za malo. Nasza modyfikacja polega na tym ze kotlownie przenieslimy za garaz i tworzy jakby jedna plaszczyzne z tylem domu. Wielkosc garazu tez zostala troszeczke zmieniona poprzez rezygnacje z tego jakby wykuszu ktory byl w miejscu starej kotlowni. Garaz teraz tworzy idealny prostokat bez zadnych zakamarkow. Do kotlowni planujemy zainstalowac dwoje drzwi - z garazu i z zewnatrz budynku, zawsze mozna pojsc do kotlowni i nie wychodzic na zewnatrz no i rowniez mozna wrzucic opal do kotlowni nie pląsając kolo zaparkowanego auta w garazu. Kotlownia bedzie oddzielona od domu w sumie poprzez dwoje drzwi co gwarantuje ze caly ten syf nie bedzie fruwal po domu Pozdrawiam Jeżeli ktoś planuje kotłownię jako kotłownię i w dodatku na gaz to jest zdecydowanei wystarczająca. My mamy kocioł wiszący i jeszcze zasobnik oraz zmiękczacz i miesći się idelanie na jednej ścianie a druga (ta z oknem ) jest cała wolna. Napewno garaż trzeba wydłużć, my zdecydowaliśmy się na wydłużenie o 1 mb. Zapytacie dlaczego tylko o metr? Odpowiedź jest prosta dom powinien z zewnątrz też jakoś wyglądać (rzecz gustu). Któraś rozeta (licowanie ścian)jest już tak zrobiona, nawet rozetowicz wystawił fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 11.03.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 kotlownia w orginale to jakies nieporozumienie a juz napewno nie na piec z podajnikiem, moze na kociol gazowy ale tez mysle ze to za malo. Nasza modyfikacja polega na tym ze kotlownie przenieslimy za garaz i tworzy jakby jedna plaszczyzne z tylem domu. Wielkosc garazu tez zostala troszeczke zmieniona poprzez rezygnacje z tego jakby wykuszu ktory byl w miejscu starej kotlowni. Garaz teraz tworzy idealny prostokat bez zadnych zakamarkow. Do kotlowni planujemy zainstalowac dwoje drzwi - z garazu i z zewnatrz budynku, zawsze mozna pojsc do kotlowni i nie wychodzic na zewnatrz no i rowniez mozna wrzucic opal do kotlowni nie pląsając kolo zaparkowanego auta w garazu. Kotlownia bedzie oddzielona od domu w sumie poprzez dwoje drzwi co gwarantuje ze caly ten syf nie bedzie fruwal po domu Pozdrawiam też zrobiłem identyczne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoul 21.03.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witajcie Ile kosztowały Was tynk, jakie robiliście i ile wyliczono wam powierzchni ścian wewnątrz rozety? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 24.03.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witajcie Dla tych co dopiero zaczynają zwrócicie uwagę na zakończenie płyty stropowej obok drzwi do górnej łazienki. Jest zdecydowanie za mało miejsca (wg. projektu) od drzwi warto dołożyć minimum 10 cm więcej, lepiej będzie zamontować barierkę i nie będzie wrażenia, że zaraz jest otwarta przestrzeń. Witam Zgadzam się z asterix38. Nie jest to szczęśliwie rozwiązanie. My zrobiliśmy zgodnie z projektem i musieliśmy się nieźle nagimnastykować, żeby to jakoś wyglądało. Nie ma miejsca na barierkę. No może jest, ale w najlepszym układzie barierka przylega do drzwi Pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 29.03.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 (edytowane) takie cos zmontowalem jakby ktos chcial poogladac Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez cichy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askab80 12.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam użytkowników forum. Razem z mężem zastanawiamy się nad wyborem projektu domu. Bardzo podoba nam sie Rozeta. Czy ktoś z Was buduje na śląsku lub w woj. łódzkim???chcielibyśmy, przed ostatecznym wyborem zobaczyc domek w realu. serdeczne dzięki za informacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 16.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam.My właśnie zaczynamy budowę Rozety w Tarnowskich Górach, jutro wjeżdża koparka i od przyszłego tygodnia się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts