Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
mamy rozetkę, mieszkamy w niej już drugi rok, okolice Trójmiasta (Suchy Dwór obrzeża Gdyni) z tego co wiem jako pierwsi zakupiliśmy ten projekt w 2006 roku nanieśliśmy drobne zmiany, które nawet później sugerował innym projektant, trochę mamy jeszcze do zrobienia. Domek jest super , naprawdę bardzo funkcjonalny i prosty.

uff znalazlam .super wygladaja.

mag_mar a moglabys wstawic fotki kuchni ...? bo nie widzialam na fotosiku .

Gdybys miala budowac jeszcze raz ,zrobilabys takie same czy inne ...?

pozdrawiam

Gdybym budowała jeszcze raz to chyba zamiast dwóch wstawiłabym trzy:) ale jak twierdzi mój mąż to już by była przesada, bo parter jest naprawdę bardzo widny i super doświetlony, a przez to przestrzeń wydaje się większa i przestronniejsza.

mamy rozetkę, mieszkamy w niej już drugi rok, okolice Trójmiasta (Suchy Dwór obrzeża Gdyni) z tego co wiem jako pierwsi zakupiliśmy ten projekt w 2006 roku nanieśliśmy drobne zmiany, które nawet później sugerował innym projektant, trochę mamy jeszcze do zrobienia. Domek jest super , naprawdę bardzo funkcjonalny i prosty.

z nieba mi spadlas .Cudownie.

No i mamy juz projekt w koncu !

Jak zaczne pisac dziennik to nikt mi nie uwierzy w takie historie jakie mi sie przytrafiaja, bo to az sie w glowie nie miesci.

Ja mam jakiegos pecha tfu tfu

Od zeszlego roku zalatwiam wszystko aby zaczac budowe, prawie dwa miesiace stracilam teraz po wplaceniu duuuzej zaliczki dla architekta , przez prawie dwa miesiace unikal mnie jak ognia w zaden sposob nie moglam go zlapac . Szkoda gadac , mam nadzieje ze pozwolenie teraz juz bedzie szybko , szybko .

Ale co z tego , co ja na budowie zrobie zaczynajac we wrzesniu :-(

IWONAARTUR przepiekne drzwi.

sliczne okna gratuluje .

Wogle sliczne te wszystkie rozetki , moja tylko bedzie jakas taka dziwna z lamanym dachem na tyle garazu-kotlowni . Chcialam taki dach jak wszyscy maja ale moj arch powiedzial ze takiego nie zrobi . Ja swoje On swoje . to jakis horror.

kier bud powiedzial ze sam zmieni , ale czy on moze to zrobic po wydaniu pnb...?

scianki kol nie moge podniesc bo w MPZP do max wysokosci mam tylko 11 cm do wykorzystania.

No i badz tu czlowieku madry .......

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

pisze z konta zony (cichy6)

na schody przed dom zrobilismy tylko szalunek i zalalismy betonem

do tarasu mielismy wylane lawy i na to 3 warstwy bloczkow. do srodka wiekszosc szajsu z budowy i na to 3 kubiki betonu. oczywisicie taras zbrojony, nie za mocno ale zawsze cos tam pomoze

a i nie zxapomnijcie wyprowadzic odplywu z rynien przed zalaniem betonu bo bedziecie pozniej kuc tak jak ja :p

RaMa a na jakim etapie jestescie ...?

kładziemy dachówkę, kończymy ścianki działowe, zabijamy okna i na ten rok koniec. w przyszłym roku jesienią chcemy się wprowadzać.Może podaj e-mail to prześlę parę zdjęć.albo jak dam radę to umieszczę tutaj

Cześć!!! witam wszystkich ponownie.jakiś czas temu zapomniałem hasła i ciągle brakowało czasu by tu zajrzeć, a od niedawna zaglądamy tu jako RaMa.teraz będę korzystał z tego konta, więc jakby co to RaMa to ja :). no i poproszę o wskazówki jak umieścić tu zdjęcia, bo orłem komputerowym nie jestem. pozdrawiam