cichy6 30.09.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 pytanko do IWONAARTUR ile Wam wyszlo elewacji i parapetow ? Jestescie chwilke przed nami i bardzo chcialbym skorzystac w Waszego doswiadczenia, nawet po to zeby wyliczyc wstepne koszty Jakby co to moje GG: 2310 albo telefonik Pozdrawiam Skonczylismy tynki, czesciowo podlogowke no i teraz walcza panowie regipsy Plan mamy optymistyczny - czyli na swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 01.10.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 01.10.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Gratulujemy asterix38 piękna ta wasz rozetka. Pewnie super się mieszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 02.10.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 przepiekna Asterix. dwa dni temu dostalismy w koncu pnb. wow !za kilka dni zaczynamy . pozdrowienia dla rozetowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 05.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 WITAMY,Nasza rozetka na dzień 04.10.2010r. http://images50.fotosik.pl/349/d50ce698046ff9f9m.jpg http://images37.fotosik.pl/326/0d928a348e313c5dm.jpg http://images50.fotosik.pl/349/a59234844ab9e16fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 06.10.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Asterix, domek wygląda naprawdę świetnie.Gdybyście mogli zdradzić jaki tynk i jaki kolor, bo bardzo mi się podoba a właśnie jesteśmy przed wyborem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 06.10.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 asterix wyszło super Naprawdę pięknie się prezentuje Wasza Rozetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 07.10.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Czy moglibyscie sie podzielic informacjami ile Wam wyszlo metrow przy dociepleniu elewacji i ile mb parapetow?Rozetka wersja z garazem na jedno auto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun 08.10.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 (edytowane) Witam , na wiosne zaczynamy budowe i zastanawiamy sie z czego budowac nasi ludzie proponuja nam Porotherm PROFI 25 + 15 ocieplenia co o tym sadzicie , z tego co sie orientuje to jest to technologia na klej i to tylko 1 mm jak ktos wie jak to wyglada w praktyce to bede wdzieczny za wpisy . Pozdro ( asterixa robi wrazenie dobra robota ) Edytowane 8 Października 2010 przez piorun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 09.10.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 na klej to z tego co wiem to raczej jakis Ytong lub H+H my budowalismy rozetke z porothermu i uzywalismy normalnej zaprawy a co do ocieplenia tez bedziemy dawali 15 cm p.s we wtorek posadzki trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun 10.10.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 To jest Nowośc firmy WINERBERGER http://www.wienerberger.pl/servlet/util/getDownload.jsp?blobtable=WBDownload&blobcol=urlimageupload&blobkey=id&blobwhere=1233250439296&blobheader=multipart/octet-stream&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=attachment;%20filename= Jestem na to prawie zdecydowany cenowo jest drozszy jak tradycyjny ale oszdzedza sie na zaprawie i czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy6 10.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 zrobisz jak chcesz ale to jest jednak nowosc i nie wiadomo jak sie zachowa budynek po kilku latach a zaprawa to nie jest az taki wielki koszt no i tez jak ekipa konkretna to czas tez nie jest problemem ja bralem pod uwage Ytonga albo porotherm Ytong bo: 1.szybciej (wieksze bloczki) 2. nie trzeba takiego ocieplenia ale: 1 drozszy 2 jak zle zaizolujesz fundamenty - bedziesz mial problem porotherm bo: 1 tanszy 2 i tak chcialem dac 15cm styropianu ale: 1 pozniej klopocik z powieszenie czegos na scianie W twoim przypadku jesli chodzi o sciany to roznica jesli praktycznie zadna z tym ze bedziesz krolikiem doswiadczalnym, ale to jest tylko MOJE I WYLACZNIE ZDANIE, zrobisz jak bedziesz uwazal Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 14.10.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja jestem przeciwnikiem ścian jednowarstwowych, bo trudno jest murarzom idealnie zrobić tą pierwszą warstwę, a każdy minimalny odchył potem to mostki termiczne. Po drugie każde naruszenie takiej ściany (np. otwór pod puszkę na gniazdko, kanał pod kanalizację, itp. ) to następny mostek termiczny, jak przyłożysz rękę do np. gniazdka w ścianie jednowarstwowej, to czujesz powiew chłodnego powietrza, a takich otworów jest w domu cała masa. Nie ma to jak 2 albo i trzy warstwowe ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun 18.10.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 No tak nie zapominaj ze istnieje cos takiego jak styropian , szwagier budował z porothermu 30 do tego 10 styropianu i ma niewiarygodnie ciepło, praktycznie wystarcza mu kominek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 19.10.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 pytanko do IWONAARTUR ile Wam wyszlo elewacji i parapetow ? Jestescie chwilke przed nami i bardzo chcialbym skorzystac w Waszego doswiadczenia, nawet po to zeby wyliczyc wstepne koszty Jakby co to moje GG: 2310 albo telefonik Pozdrawiam Witamy , przepraszam, że wcześniej nie odpowiedzieliśmy na twoje pytanie, ale z ręką na sercu jakoś nie doczytaliśmy.. Elewacji wyszło nam 250 m2 a parapetów około 4 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 21.10.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Asterix, domek wygląda naprawdę świetnie. Gdybyście mogli zdradzić jaki tynk i jaki kolor, bo bardzo mi się podoba a właśnie jesteśmy przed wyborem Pozdrawiam tynku silikonowego greinplast baranek 1,5 mm kolor GRE 1510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisienka10 22.10.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam, mam pytanie - już zdecydowaliśmy się na rozetę z podwójnym garażem:) zrezygnowaliśmy z pokoju na dole na rzecz większej kuchni i jadalni mam pytanie gdzie robicie pralnie ? Czy jeżeli przeniesiemy kotłownie za garaż czy w pomieszczeniu gospodarczym na parterze będzie miejsce na pralkę suszarkę i inne takie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 23.10.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witamy , wiesiek10 co do waszego pytania"Czy jeżeli przeniesiemy kotłownie za garaż czy w pomieszczeniu gospodarczym na parterze będzie miejsce na pralkę suszarkę i inne takie?" Też mieliśmy taki pomysł , ale postanowiliśmy , że pralnio-suszarnia zrobimy nad garażem. Wyszło fajne pomieszczenie i nawet mamy miejsce na saunę. Zastanówcie się czy warto ganiać z praniem z góry na dół? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisienka10 24.10.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Dzięki za odpowiedź Wszystko jest do przemyślenia - tylko nad garażem chcieliśmy zrobić mężowi gabinet. Ale póki się jeszcze nie buduje wszystko można dobrze rozmieścić Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 25.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam, nasza Rozeta jest z pojedynczym garażem powiększonym z tyłu o kotłownie. Pomieszczenie nad garażem jest bardzo duże, tak że my podzieliliśmy na pralnie i gabinet. Jeżeli mogę coś doradzać to przy Rozecie z podwójnym garażem wogóle bym się nie zastanawiała nad zostawianiem pralni przy wiatrołapie, ponieważ wtedy wiatrołap jest bardzo mały. Nad garażem będzie miejsce na gabinet, pralnie a może nawet saunę - też by mi się marzyła.... Tylko rzeczywiście trzeba się zastanowić nad bieganiem z praniem po schodach. Pozdrawiam i życzę udanych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts