MaWi 08.10.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 tomki 4 Tak właśnie myśleliśmy. To "szkoda że dopiero teraz" w powyższym poście nie dotyczy projektu,a wklejania.Z komputera jestem mocno zielony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 11.10.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam wszystkich! Mamy następną zagwozdkę.Dzisiaj pani architekt stwierdziła,że bez ruszania słupów w pomieszczeniach 2 i 3 Rozety2 na ścianie szczytowej nie da rady wstawić szerszych okienek niż 60cm(i to jeszcze byłyby tuż przy ścianie pom.6-garderoba) .Wiem,że niektórzy z Was wstawiali tam okna i w związku z tym pytanie:czy ruszaliście te słupy w ścianie szczytowej i jak to zrobiliście?W przyszłym tygodniu chcemy dać projekt do adaptacji,więc ogromna prośba-pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 11.10.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Też ten problem miałem. Natomiast po konsultacjach z budowlańcami, większość stwierdziła, że te słupy i płatew stalowa są przesadą. Jeżeli ktoś chciałby zostawić to proponowali wylać je z betonu. Ja też wstawiłem okna w tej ścianie. Architek zaprojektował 90 i stwierdził, że tych słupów nie potrzeba. Natomiast jeżelibym się upierał to można wylać dodatkową poduszkę pod krokiew nad oknami lub zrobic tzw ramkę. czyli w innym miejscu wylać słupy i zwieńczyć je wylaną belką. Oczywiście wszystko zbrojone. Dotarłem do materiałów, że taką konstrukcje (jak zaprojektował projektant)stosuje się przy dachach gdzie rozpiętość przekracza 11 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 12.10.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Dzięki asterix38 za szybką odpowiedź.Już jestem trochę mądrzejszy.Jeżeli chodzi o rozpiętość dachu to ten ma chyba ponad 11m? Chyba że ja co innego uważam za rozpiętość.Może jeszcze ktoś coś napisze o tych oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał H 13.10.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Cześć Wszystkim!!!!!!!! wracamy do zabawy. startujemy na wiosnę i teraz pewnie częściej zagościmy na forum znowu. Żoncia pewnie nie da Wam spokoju ja podłączę się w sensownych pytaniach.Póki co miłej soboty i narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 14.10.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witajcie Rozpocząłem poszukiwania wykonawcy i zostałem zaskoczony cenami. Wiem, że brak jest fachmanów ale takie ceny to o zawrót głowy przyprawiają. Jednen góral powiedział 70000 do dachu ale bez wykonania dachu bo mówi, że nie ma fachowców, kolejny jaieś 85000 inny zaś 59000. Oczywiście w naszym przypadku dodatkowy koszty o podpiwniczenie. Ale jak rozmwaiłęmto jest od 8000 do 10500. Oczywiści chodi o koszty robocizny. Może ktoś z Was podzieli informacjami o kosztach waszych ekip budowlanych. Chyba pozostanie mi bawić sie w budowlańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 15.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 u nas cena 41 500 z dachem + schody betonowe, dach 65 zł za m , cena ustalona w marcu 2007 ale bez tarasów i schodów zewnętrznych miałam i oferty 40 000 do dachu a dach 20 000pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał H 15.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czółko. u nas ekipa na wrzesień 2007 - 59000 z dachem. ( pomorskie ). słyszałem o rozpiętości od 20000 - 90000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 17.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam Was !Dzisiaj byliśmy z żoną na pierwszej wstępnej rozmowie z właścicielem firmy ( z polecenia), która ewentualnie by budowała nam Rozetę http://www.dobry-dom.pl/projektydomow/82/1632/ .Nasze największe zmiany to kotłownia za garaż i strop monolit.Zaczęliby na wiosnę,skończyli na jesień, a koszt do stanu deweloperskiego(z materiałem oczywiście)to 350-400 kpln.Dokładna wycena będzie w piątek,ale wydaje mi się coś mocno drogo .Na plus dla firmy trzeba zaliczyć brak przerw-prócz technologicznych- bo mają wszystkich fachowców i swoją hurtownię mat.bud.,ale ta cena.Będę też pytał i szukał innych.Może ktoś z Was mógłby podać swoje koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał H 17.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 cześć MaWi - 3100pln/m2 - cena obejmuje materiały, robociznę + średniej jakości wykończenie ( kafelki, panele itp. ) Nasz stan od kopania dołu po stan otwarty surowy z dachem ( dach.ceramiczna) robocizna i materiały to 160kpln. będę stawiał z porothermu 25 i ocieplał wełną. a gdzie stawiasz swą Rozetkę??? my w Gościcinie jak kojarzysz. pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 17.10.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 (edytowane) Stan ,który był brany do wyceny to deweloperski-tynki,instalacje ,płytki,panele itd.co nie zmienia faktu,że coś przydrogawo.Dzwoniłem już do dwóch innych wykonawców,których dobrą pracę widziałem,ale przyszły rok mają cały zajęty.Szukam dalej . Edytowane 14 Grudnia 2010 przez MaWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 19.10.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witajcie nasza rozetka rośnie , wczoraj już układali strop nad kuchnią . Tylko oby pogoda dopisała . MaWi ,asterix38 w albumie są nowe zdjęcia etap podciagów i zbrojenia może sie przyda pozdr Edi http://foto1.m.onet.pl/_m/948e79bbdd473da2e2d9f47fbc71e0e5,5,19,0.jpghttp://foto.onet.pl/g1brx,o89ggyeg9xxq,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 19.10.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witaj edi13. Widać znaczące postepy na budowie. Nam się dzisiaj udało złożyc komplet dokumentów w STAROSTWIE. Te ich procedury wydłużyłu proces o jakieś 2 miesiące. Teraz tylko trzeba szukac ekipy i na wiosenke zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 22.10.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witaj Edi! Rośnie Ci rośnie! Zazdroszczę tego etapu! Zdjęcia fajne i dokładne. My na etapie, o którym Ty już pewnie dawno zapomniałeś, tzn. papiery, architekt, wykonawca itp. Z przyjemnością obejrzymy następne zdjęcia. Pozdr MaWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek s 22.10.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mawi; nie wiem czy to drogo ja place 188 tys netto do wiezba dachowej ale bez dachowek i okien... Oczywiscie cena obejmuje materialy i robocizne lacznie z wytyczaniem przez geodete budynku... Nie wiem jaka bedzie zima z kolesiem mam umowe podpisana ze do 1.03 zrobi. Tylko moj dom zostal wydluzony o 1,5m czyl zwiekszyl troche metraz o okolo 15m kw na parteze i odpowiednio na gorze. Kierownika mam swojego odzielnie platnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 23.10.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witajcie, Życzę wszystkim powodzenia w znalezieniu dobrych i sprawdzonych ekip, aby budowa była przyjemnością a nie udręką... Edi, Aby pogoda sprzyjała, mam nadzieję że te plotki o strasznej wczesnej zimie to tylko plotki ... U nas nadal działają tynkarze. Mamy już otynkowaną kotłownie, garaż oraz częśc salonu. Fajnie to wygląda, zresztą zobaczcie sami na zdjęciach http://tomki4.fotosik.pl/albumy/193439.html pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 23.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Darku s.My jeszcze czekamy na wyceny,więc tak naprawdę jeszcze nie wiemy ile nas to będzie kosztować.Prośba do Ciebie-czy będzie można na priv prosić o trochę więcej informacji (bo budowy będą w miarę niedaleko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek s 23.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 mawi; pisz ale najlepiej na normalnego majla ; darek.s####fam.gda.pl### Tylko ja generalnie nie orientuje sie w cenach. Po prostu z 5 ekip wybralem najbardziej odpowiednia dla mnie (cena, referencje itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 26.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wczoraj nas zamurowało z wrażenia,gdy zobaczyliśmy ofertę cenową na wybudowanie Rozetki w stanie surowym otwartym z: dachówkami ceramicznymi,ściankami działowymi,rynnami i tarasem.Koszt-jedynie 280 kpln netto .W tym momencie zaczynamy się już zastanawiać nad systemem gospodarczym, bo przy takich kosztach na pewno nie starczy nam kasy i będziemy musieli zamieszkać w stanie surowym zamknietym .Przecież tynki,ocieplenie,okna,drzwi,instalacje i wykończenie połknie pewnie drugie tyle(jeżeli nie ciut więcej).Szukamy na razie dalej-może znajdziemy kogoś,kto za normalne pieniądze dobrze nam wybuduje i kto ma czas na przyszłą wiosnę.Jak szacujecie-ile naprawdę w/g Was potrzeba na doprowadzenie takiego stanu surowego do deweloperskiego(+ - kilkanaście kpln)? Pozdr. MaWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 31.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 hej co tam u was !!! Nowe wieści strop zalewamy w piatek jupi !!!! Ha zdjęć narobiłam strop w całej okazałości - wrzuciłam do albumu. Rozemary co tam u was - cisza ??? zajęci budową zapomnieli o nas pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts