luka80 23.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 witam ładny projekt, funkcjonalny, buduje ktoś ten domek na terenie podkarpacia? edit: czy w pomiezzczeniu gospodarczym nr.8 jest możliwość zamontowania pieca na drzewo? jest tam komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 24.04.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witaj pomieszczenie gospodarcze jest dosyć małe ok 5m2. My mamy piec gazowy i oczywiście jest komin ale nie wiem czy tam mozna wstawic piec na drzewo czy powierzchnia pomieszczenia jest odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 24.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam! Jutro zaczynamy budowę naszej Rozety. Do luka80: my przenieśliśmy kotłownię za garaż dwustanowiskowy,bo ta oryginalna jest za mała do groszku. Do koziarRozetka: nasi majstrowie zażyczyli sobie tyle samo(zmowa? ) za stan surowy ze wszystkimi ściankami,schodami itp.-bez więźby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek s 25.04.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ja place za s. otwarty z wiezba, chyba 250 tys (nie wiecej) i mam rozete wydluzona o 1,5m. Jakies dziwne te wasze ceny. Ta cena z wiezba,i deskowaniem. Wszystkie materialy byly po stronie firmy garaz oczywiscie na 2 auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 26.04.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Darku s- wydaje mi się że ceny są normalne,bo jest to tylko koszt robocizny(murarki) stanu surowego,bez więźby.Moja Rozeta jest też z podwójnym garażem i z kotłownią za garażem.Do tej kwoty dochodzi jeszcze koszt materiału,więźby,desek i robocizny za ciesielkę,więc cena mocno się zbliży do Twojej-ale mam nadzieję,że jej nie przekroczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek s 28.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 mawi; ja podalem ceny z materialami i robocizna !!!! i nie interesuje mnie takze doworzenie materialow. On zapewnia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 28.04.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witaj Darku s! Wiem,że podałeś cenę za wszystko włącznie z materiałem i dowozem .Mój post miał na celu tylko wyjaśnienie Tobie skąd taka różnica w cenach i odpowiedź na: "...Jakies dziwne te wasze ceny..." .Jeżeli to jakoś inaczej zrozumiałeś to sorki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikeonur 02.05.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam wszystkich, Mamy projekt "rysowany", oparty na Rozecie.Właśnie ukończyliśmy fundamenty (projektant dołożył na nich wieniec) i kosztowały nas ze wszystkim ok. 40KPLN. To chyba sporo i nie chciałbym się dać skaleczyć na dalszym etapie.Czy koszty robocizny całości murów (ze stropami, filarami, balkonikami itp.) na poziomie 32KPLN są do zaakceptowania? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akazah 06.05.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam!czy może mi ktoś przesłać kosztorys rozety 2 z dwustanowiskowym garażem? Dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 07.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam wszystkich rozetowiczów U nas prace na budowie nadal trwają i końca nie widać ale humor i pogoda nam dopisują , Pochwalić możemy się kilkoma zdjęciami naszej rozetki, miłego oglądania pozdrowionka, pa http://iwonaartur.fotosik.pl/albumy/384226.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 17.05.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam I rozpoczęła się inwestycja życia, oczywiście nie bez wpadek. Najpierw koparka nie dojechała- padła potem geodeta przyjechał i zaczął wytyczać ale coś mu nie bardzo szło wbijanie palików ale skończył. A w następnym dniu dojechała koparka zaczęła zbierać humus i wykosiła dwa paliki a na jeden najechał (no cóż takie życie). Każdy był zabezpieczony rezerwowym w odległości 2 metrów ale i tak trzeba sprawdzić. Mam tylko cichą nadzieję, że nie będzie tak dalej. Jak już zebrany został humus i zobaczyłem górę ziemi to naszły mnie wątpliwości czy aby nie przesadziłem z tym zbieraniem. Ale cóż każdy projekt obarczony jest jakimiś wpadkami byle mnie to dużo niekosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 26.05.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 I już ściany fundamentowe są zalane. Robota chłopakom aż się pali w rękach. Nie nadążam płacić za materiały i ewentualnie korygować lub wprowadzać zmiany. Ale jest ok. No cóż 8 czy 9 naraz to aż się dziwię że sie nie pozabijją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 26.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam, gratuluje asterix38 oby tak dalej, Mam pytanie do wszystkich rozetowiczów, czy zachowaliście tarasy zaprojektowane w projekcie oraz czy zmiane kształtu tarasu trzeba nanosić na projekcie ( chcemy przenieść stopnie z donicą na lewą strone wychodząc z jadalni , a łuk na wprost drzwi tarasowych- działkę mamy w prostokącie i lepiej nam pasuje). Pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych rozetowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 27.05.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 mój taras jest jak w projekcie ale bez donicy i wygląda dobrze . Donica jest zbędna. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 27.05.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, gratuluje asterix38 oby tak dalej, Mam pytanie do wszystkich rozetowiczów, czy zachowaliście tarasy zaprojektowane w projekcie oraz czy zmiane kształtu tarasu trzeba nanosić na projekcie ( chcemy przenieść stopnie z donicą na lewą strone wychodząc z jadalni , a łuk na wprost drzwi tarasowych- działkę mamy w prostokącie i lepiej nam pasuje). Pozdrowienia dla wszystkich zapracowanych rozetowiczów. Witajcie My zrezygnowaliśmy w całości z zaprojektowanego tarasu. Bedziemy wykonywali go w kształcie kwadratu z drewno egzotycznego ryflowanego tak aby taras stanowił część trawnika ( tzw. gładkie przejście) Wystawał będzie poza obrys z każdej (tj.2) stron na około 1,5 m. Zamontujemy również markizę. Wygląda na to, że dzisiaj skończą kwestie izolacji wewnętrznej, zagęszczania i ułożenia kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele_pl 15.06.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam,dobrze trafić na forum ludzi budujących ten sam dom co my. Nasza Rozeta powstaje pod Poznaniem, w tej chwili jest już stan surowy zamknięty. Mam jedno pytanie do osób, które mają już za sobą pokrycie dachu. W projekcie jest podana powierzchnia dachu 246 m2. Tymczasem mój wykonawca twierdzi, że wg jego obliczeń dach ma powierzchnię 268m2 (wszystko zaczęło się od tego, że zabrakło zamówionej pod projekt dachówki). Jaka powierzchnia dachu wyszła u Was? Zaznaczam, że budujemy dokładnie wg projektu z garażem jednostanowiskowym. Pozdrawiammikele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi1719503598 16.06.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam, dobrze trafić na forum ludzi budujących ten sam dom co my. Nasza Rozeta powstaje pod Poznaniem, w tej chwili jest już stan surowy zamknięty. Mam jedno pytanie do osób, które mają już za sobą pokrycie dachu. W projekcie jest podana powierzchnia dachu 246 m2. Tymczasem mój wykonawca twierdzi, że wg jego obliczeń dach ma powierzchnię 268m2 (wszystko zaczęło się od tego, że zabrakło zamówionej pod projekt dachówki). Jaka powierzchnia dachu wyszła u Was? Zaznaczam, że budujemy dokładnie wg projektu z garażem jednostanowiskowym. Pozdrawiam mikele Witam !!! Miło słyszeć,że w okolicach Poznania buduje się kolejna Rozetka. My również budujemy w okolicach tego miasta i przyznam szczerze, że podglądaliśmy przez cały etap budowy forum i czasami zdobywaliśmy ciekawe informacje.Jak chodzi o dach to faktycznie nam również zabrakło dachówki ale dokładnie napiszę jak policzę ile to było, żeby nie wprowadzać w błąd.Tymczasem życzę miłego budowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 17.06.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witajcie Rozetowicze Mam dylemat czy okna w projekcie 78x160 nie są za duże ( za długie) czy wystarczająco jest doświetolne pomieszenie przy oknach 78x140. Wiem, że najczęściej takie okna są stosowane. Czy ktoś z Was ma fakro z tym nowym nawiewnikiem. Ciekawy jestem jak to sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi1719503598 18.06.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witajcie Rozetowicze Mam dylemat czy okna w projekcie 78x160 nie są za duże ( za długie) czy wystarczająco jest doświetolne pomieszenie przy oknach 78x140. Wiem, że najczęściej takie okna są stosowane. Czy ktoś z Was ma fakro z tym nowym nawiewnikiem. Ciekawy jestem jak to sie sprawdza. Witaj !!! My również mieliśmy taki dylemat i faktycznie w sklepie dziwili się że takie duże okna mamy ale zdecydowaliśmy się na 78x160 i jesteśmy tymi oknami zachwyceni. Polecam z czystym sumieniem okna wg projektu, bo i tak po zamontowaniu na duże nie wyglądają. W czwartek będę na budowie to zrobię kilka zdjęć tylko napiszcie jak się je wkleja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p001exp3 18.06.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam,Uaktualniłem nieco album ze zdjęciami - mam podniesioną ściankę kolankową i okna 140-stki. Z zewnątrz wyglądają na małe, ale w środku jest wystarczająca ilość światła. http://foto.onet.pl/zdn4,pt000cdlw00w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts