Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO i poszło :). Wylana została płyta. Tylko te upały troche mnie przerażają i byle nie za mocno popękało (najlepiej to wogóle ale chyba to niemozliwe). Wody to pójdzie.

Grregg

weszło 31 m3 betonu B20 - oczywiście płyta żelbetowa w całości.

Zapomniałem że, stali kupiłem około 3,8 tony i wydaje się że coś zostanie

walcówka fi 6 gładka - 500 kg

żebrowany fi 10 - 1,5 tony

żebrowany fi 12 - 1,5 tony

żebrowany fi 16 - 300 kg

drut stalowy wiązałkowy 40 kg. (zostało sporo więc myśle, że 30kg też wystarczy)

Witam.

Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.

Serdecznie pozdrawiam.

Witam.

Jestem z woj.opolskiego i bardzo podoba mi sie projekt domku - Rozeta. Rozważam kupno tego projektu ale wcześnie chciałbym, jeśli jest to możliwe zobaczyć ten dom w rzeczywistości (wystarczy mi jesli zobaczę wraz z żoną wykończony domek na zewnętrz - żeby nikogo przypadkiem nie przestraszyć). Proszę o odpowiedź osób z województwa opolskiego,śląskiego lub dolnośląskiego.

Serdecznie pozdrawiam.

Witam.

Serdecznie pozdrawiam.

My budujemy Rozetę w woj. opolskim.

Niestety domek nie jest jeszcze wykończony, jesteśmy na etapie dachu.

Jeśli macie ochotę przyjechać, to zapraszam.

Pozdrawiam wszystkich Rozetowiczów!!!

Witajcie !

Za Waszymi radami daliśmy "chudziak" B20-10cm , a kolankową podnosimy o jeden gazobeton.

Asterix-nasze podłączenie czopucha będzie na coś ok.200cm (dopiero dzisiaj zauważyłem Twoje pytanie :oops: ).

Teraz następne pytanie do Was: jakiej mocy dajecie kocioł CO. Każdy mi podaje inną-rozbieżności duże od 15kW do 25 kW-i też każdy mówi ,że jak nie wezmę podanej przez niego to będzie źle.To więc jakiej mocy piec na groszek kupić przy standardowym ociepleniu-ściany ok.15cm,dach ok.20cm?

Pozdrawiam

Witam wszystkich rozetowiczów,

edi13 gratuluję - pięknie wasz domek wygląda, nam jeszcze daleko do tego etapu, ale jesteśmy cierpliwi. Czy możesz zdradzić jakiej firmy macie kominek oraz co to za kamień, bardzo nam się spodobał.

Pozdrawiamy :lol:

kominek spartherm varia bh, kamień brecia sardo

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich,

przymierzamy się do budowy Rozety (z podwójnym i przedłużonym garażem) w woj. łódzkim,początek jesień tego roku

byłoby super móc ja obejrzeć (w wersji z pojedyńczym lub podwójnym garażem) nawet tylko z zewn., czy ktoś w tym samym województwie ją buduje-będę bardzo wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam,

PS wpisy na tym forum pozwoliły nam podjąć decyzję że jednak rozeta (po tysiacach innych przejrzanych projektach), dzięki za wszelkie informacje

Witam,

Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A

Witam !!!

My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić

Witam,

Witam !!!

My wybudowaliśmy rozetkę w wielkopolskim pod poznaniem i nie ma problemu żeby zobaczyć a gdzie i jak to możemy się umówić

Witam!

My właśnie zaczynamy budowę pod Poznaniem we wrześniu, jeżeli rzeczywiście nie było by problemu to bardzo chętnie podjechalibyśmy obejrzeć ten domek już wybudowany i chętnie skorzystalibyśmy z sugestii i jakiś przemyśleń co do budowy:)

Witam,

Bardzo podoba nam się projekt Rozeta. Czy ktoś może buduje ten dom w woj. dolnosląskim, opolskim, wielkopolskim? Zalezy nam, aby na żywo zobaczyć "na żywo" choć elewację. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. K&A

Witam !!!

Witam Tomi

a czy ja mogłabym również umówić się jakoś w weekend ewentualnie na obejrzenie Rozetki,

z Łodzi do Poznania nie jest az tak daleko dla nas, a poza tym jakoś w łodzkim rozetki nikt nie budował, mój adres @ [email protected],

z góry dziękuje i pozdrawiam