Mar_Mar 26.01.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Roobsoonx2 piękny daszek, właśnie taki mi się marzy... Chętnie zobaczylibyśmy więcej fotek tego domku, również od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŚ1719501632 26.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 A my mamy taki dach... http://foto2.m.onet.pl/_m/3cb2e5ebf21d7197fbb1deed44879c6a,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/9d31c2c2c869709c9c1c1d60e644eb3f,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/95d34e243a198f18f372a8b192343055,10,19,0.jpg Pozdrawiamy wszystkich Rozetowiczów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 26.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 MŚ pochwal się co to za brama garażowa, jaki kolor, czy na pilota i jaka cena... Bo ja namierzyłem z Miroli wcenie ok 4500zł brutto (pilot), ale szukam innych ofert. Masz foty ze środka? Możesz rzucić? Pozdrawiam Roobsoonx Ps. Dach też zajefajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 26.01.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Mar_mar: podaj maila, podeślę pare fotek środka, ale jeszcze full stan surowy, dopiero od połowy lutego zaczyna się "balet" w środku... Pozdrawiam Roobsoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 26.01.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dotyczy Śląska, ale i sąsiednich województw: Poszukuję ofert na bramę garażową - automat z pilotem 210/220. Mam już ofertę z Miroli, ale poszukuję jeszcze innych ciekawych propozycji. Oczywiście w grę wchodzą sprawdzone przez Was i solidne Firmy. Pozdrawiam Roobsoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 27.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Hej, może Wy mi pomożecie późną wiosną zamierzam zacząć budowę domu i mam z tym pewien problem od pół roku nie potrafię się zdecydować który projekt wybrać. Przeszłam już przez projekty domów Retro, Impresja, Natalia aktualnie zastanawiam się nad projektem Barwny z muratora w wersji 1 z garażem dwustanowiskowym ( plus wykusz) http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=467 a Dandysem z extradom http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona= również z garażem dwustanowiskowym. Moje pytanie jest następujące, który z tych domów będzie tańszy w budowie, będziemy budować systemem gospodarczym ( większość prac będziemy robić sami) więc zależy nam na kosztach. Zdecydowanie bardziej podoba mi się układ w Dandysie, kuchnia, jadalnia są większe niż w Barwnym, jesteśmy rodziną 4 osobową więc myślę że taki domek powinien nam wystarczyć tylko ta kasa powierzchnia dachu jest podobna, nie wiem ile drewna potrzebne będzie na dach, w Barwnym dodatkowym kosztem jest stalowa konstrukcja na dach ( w najgorszym razie drewniana) , nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę więc proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Mar 27.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Mar_mar: podaj maila, podeślę pare fotek środka, ale jeszcze full stan surowy, dopiero od połowy lutego zaczyna się "balet" w środku... Pozdrawiam Roobsoonx Mój mail: [email protected] Czekam na wszelkie zdjęcia z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Mar 27.01.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Czy ktoś już mieszka w Rozecie? Chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia środka, przede wszystkim chodzi mi o kuchnię i jadalnie już z meblami i stołem, żeby zobaczyć jej wielkość. Nie możemy zrezygnować z pokoju na dole więc mamy obawy czy taka kuchnia będzie w miarę funkcjonalna i czy trzeba coś kombinować żeby ją powiększyć. Może ktoś wrzuci fotki na forum albo na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 27.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mnie rónież bardziej pododba się dandys, ale w linku przesłąnym przez Ciebie ma on garaż 1-stanowiskowy, chyba że chcesz go przedłużyć? jeśli tak, to garaż, w którym samochody stoją obok siebie, a nie jeden za drugim jest znacznie wygodniejszy. inne uwagi: - barwny wygląda jednak na tańszy zwłaszcza w zakresie dachu - mniej załamań, nie ma lukarn, balkonów... - dandys ma przydatną garderobę, a barwny nie - w dandysie fajny jest ten strych na półpiętrze, można tam urządzić np pralnię albo w bardziej rozrywkowej wersji salę bilardową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 27.01.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dziękuję za odpowiedź, żeby projekty indywidualne były tańsze coś bym z nich skleciła Co do linku Dandysa niestety nie ma wizualizacji z garażem dwustanowskowym są tylko rzuty. Już byłam zdecydowana na tego Barwnego ale wydaje mi się że jak wcisnę stół między kuchnią a salonem to będzie ciasno stąd pomysł z wykuszem a co za tym idzie z otwartą kuchnią ( ale jakoś nie jestem do końca przekonana), kominek wyrzuciłabym w róg salonu ( lewy), na górze z tego kawałka 17 zrobiłabym garderobę a 17 powiększyła kosztem 18 ( chyba nie umiem tłumaczyć ). Teraz jeszcze na to wszystko rzuciła mi się w oczy Rozeta 2 http://www.dobry-dom.pl/projekt99,1632/gotowe_projekty_domow/rozeta_2.html , ze względu na dach pewnie najtańsza, tylko ciut za szeroka na naszą działkę, ciekawe czy jakbym jej pół metra zabrała z szerokości garażu to wjadą 2 samochody, w zamian bym go wydłużyła o 1 m robiąc z tyłu pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 27.01.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 kombinujesz z tymi zmianami w barwnym ja doradzam jak najmniej zmian; to co wydaje się łatwe i fajne na papierze powoduje potem sporo komplikacji. nie o wszystkim pomyslisz Ty i architekt nanoszący zmiany. moim zdaniem najeży albo 1) wybrac projekt naprawdę bliski potrzebom i zmiany zrobic kosmetyczne 2) zrobic projekt indywidualny z prawdziwego zdarzenia rozeta 2 fajna. ma tani w wykonaniu dach dwuspadowy, podrażany niestety przez lukarny/balkony. ale ja bym nie rezygnował przynajmniej z jednej (frontowej), żeby dom nie wyglądał jak totalna stodoła irytuje brak łazienki na parterze. a jakiej szerokości jest ten garaż? i jakie planujesz ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 27.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Czy ktoś już mieszka w Rozecie? Chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia środka, przede wszystkim chodzi mi o kuchnię i jadalnie już z meblami i stołem, żeby zobaczyć jej wielkość. Nie możemy zrezygnować z pokoju na dole więc mamy obawy czy taka kuchnia będzie w miarę funkcjonalna i czy trzeba coś kombinować żeby ją powiększyć. Może ktoś wrzuci fotki na forum albo na maila Być może to Wam da jakiś obraz. Co prawda to jest z projektu dandys ale to ta sama jak w Rozecie. http://moj.extradom.pl/Galeria/Galeria.aspx?uid=4694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 27.01.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ano kombinuję Ogrzewanie gaz + DGP. W rozecie nie rezygnowałabym z żadnej lukarny bo ciemno będzie chyba że wcisnę kilka veluxów i na to samo wyjdzie, a garaż ma 556 cm szerokości plus jakaś wnęka z boku na regał. Znalazłam jeszcze Hektora http://www.extradom.pl/projekt-domu-HEKTOR-ID-4372.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=&szukaj=hektor oczywisćie garaż na 2 samochody tylko mąż upiera się przy pokoju na dole. Ogólnie zależy mi na domu ładnym, tanim w budowie i utrzymaniu ( pewnie jak każdy), z dużą kuchnią i jadalnią, salon ok 30 m, taras, natomiast na górze duża łazienka i 3 pokoje z przynajmniej jedną garderobą a jak znajdzie się jeszcze miejsce na pralnię i suszarnię to będę wniebowzięta Chyba jestem za bardzo wymagająca Do tego dom nie może być dłuższy jak 15,5 m i szerszy jak 16 m może ktoś ma jakiś inny projekt pasujący moim marzeniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 27.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam, Kochani mam pytanie czy robicie doprowadzenie powietrza z zewnątrz do kominka. Niestety zapomnieliśmy o tym i teraz musimy kuć. Ponoć jest to konieczne przy kominku, ale czy wymagane dla wszyskich rodzajow wkladów kominkowych? . edi13 ponieważ masz ten etap za sobą , może poradzisz mi czy doprowadzenie powietrza łączyli rurą spiro z wkładem kominkowym , czy jakoś innaczej to rozwiązali ?. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŚ1719501632 28.01.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 MŚ pochwal się co to za brama garażowa, jaki kolor, czy na pilota i jaka cena... Bo ja namierzyłem z Miroli wcenie ok 4500zł brutto (pilot), ale szukam innych ofert. Masz foty ze środka? Możesz rzucić? Jest to brama bez pilota Wiśniowski 240x210 - 2290zł jeśli ma być z pilotem to trzeba dodać 800zł. Zdjęcia wnętrza muszę dopiero porobić i potem wrzucę... Pozdrawiam!!! MŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
llenaa 29.01.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Może mieszkańcy Rozety dokończyli by zdanie : Gdybym budowął(a) Rozetę drugi raz to... Pozdrawiam Ruszamy od wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 30.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Może mieszkańcy Rozety dokończyli by zdanie : Gdybym budowął(a) Rozetę drugi raz to... Pozdrawiam Ruszamy od wiosny To może zmniejszyłbym podcień od strony ogrodu i być może od strony wejścia. Dlaczego: ponieważ po wykonaniu dachu wychodzi zadaszenie + podcień około 2,6 m. A pozostałe to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 02.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Hej Witajcie Ostatnio mylę wcišż o kuchni w Rozetce. Rysuje ja w tych programach do projektowania i nie moge tam wstawic wszystkiego tak jak bym chciala. Zrezygnowalismy z dwóch okienek, mamy jedno większe tuż nad zlewem, mamy tez zachowany pokój. Nie wiem jak rozplanowac te 16 m zeby kuchnia byla fajna i aby wszystko w niej bylo . Widziałam zdjęcia kuchni z jadalnia ale powiększonej o pokój , my pokoj chcemy koniecznie , ale fajnie byloby gdyby w kuchni z jadalnia tez bylo ok. Prosze bardzo jesli ktos z Was miałby fotki kuchni z zostawionym pokojem ( i oczywiscie chciał ja pokazac ) , takiej 16 m , Zalezy mi na tym żeby zobaczyc jak wyglšda rozmieszczenie sprzetów AGD, gdzie mozna włozyc np mikrofalówke piekarnik itp, no i jak wyglada stół i dostęp do duzego okna w jadalni. mail : [email protected] dziekuje i pozdrawiam A. Ps. Wiem ze kuchnie zaplanuje projektant juz w projekcie kuchni, ale do tego jeszcze troche a jestesmy na takim etapie ze moze jeszcze udaloby sie cos zmienic , cos przesunac zeby bylo wiecej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nizin21 02.02.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 WitamZastanawiamy się poważnie z żoną nad kupnem projektu Rozeta ale jest osoba, która twierdzi, że będzie on niefunkcjonalny. Może wypowiedzą się osoby, które już mieszkają w Rozecie. Prosiłbym jeśli to możliwe o podesłanie zdjęć Rozety w środku już wykończonej na maila [email protected].Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 06.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Drodzy Rozetowicze! Mamy mały dylemat może ktoś dokonał podobnych zmian, a mianowicie zastanawiamy się nad wydłużeniem okien w salonie do 230 czyli ich wymiary to 150/230 a zrezygnowanie z bocznego wyjścia na taras czyli 90/230. Budowę zaczynamy z początkiem marca a nadal nie wiemy co z tymi oknami zrobić. Witam, my zdecydowaliśmy się na na jedno duże okno w salonie zamiast dwóch małych. Będzie miało wymiar 340/230 i wtedy zrezygnujemy z bocznego wyjścia. Wiem że trochę może wyglądać to mało proporcjonalnie na zewnątrz, ale stwierdziliśmy że takie duże przeszklenie centralnie na środku ściany bardzo nam się podoba, a to w końcu w środku w domu spędza się większość życia a nie na zewnątrz:) Fundament już są a zaczynamy murować w od przyszłego poniedziałku tak że pod koniec miesiąca powinny już pierwsze efekty tej zmiany być widoczne. Moim zdaniem zmiana na okna 150/230 też na pewno wyjdzie na korzyść:) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts