Pavis 12.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Do kuchni nie mamy żadnych drzwi. Zlikwidowaliśmy też tą ściankę pomiędzy kuchnią a salonem. Miejsca na wyposażenie kuchni jest wystarczająco (jak dla nas) - wystarczy dobrze wszystko rozplanować. My sprzęt typu lodówka, piekarnik umieścimy przy ścianie w części jadalnej (w zabudowie do sufitu). Pozostała część kuchenna - blat w kształcie litery L i mnóstwo szafek. Miejsca dużo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytan72 13.05.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dzięki Pavis za wsparcie w tej kwestii, bo żona ciągle się przejmuje, czy wszystko się w kuchni pomieści. Zostawiłeś boczne drzwi wyjściowe na taras czy zostałeś przy dużych skrzydłowych? Nie wiem czy ciąg komunikacyjny przy skrzydłowych nie będzie zasłonięty za bardzo stołem jak usiądą goście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 13.05.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 My zostawiliśmy drzwi boczne. Jeśli chodzi o komunikację - u nas standardowo będą przy stole zasiadały 4 osoby - wówczas nie powinno być problemu ze swobodnym przejściem. Przy większych imprezach zawsze można stół trochę przesunąć. Myślę, że nie będzie tak tragicznie z tym miejscem Większy problem mamy z obudową kominka, który umieścimy w rogu, koło schodów. Cały czas kombinuję jak rozwiązać problem z tym nawisem w salonie, żeby go wkomponować w obudowę kominka, a żeby nie wyglądało to nieestetycznie. Może macie jakieś rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roza Roza 13.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Paris, jestem bardzo ciekawa jak wygląda Wasz projekt kuchni. Jeżeli to możliwe proszę o maila na adres, jestem ciekawa jak wygląda ilość szafek, miejsca [email protected][/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaarti 14.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam Pavis jeśli nie sprawi problemu czy możesz przesłać na mój adres:[email protected] projekt swojej kuchni ciągle mam wątpliwości co do wielkości kuchni z jadalnią a dzisiaj mam spotkanie z projektantem i mamy podjąć ostateczną decyzję jaki projekt z mężem wybieramy. Bardzo podoba mi sie rozeta ale nie sztuką jest wybudować dom a później żałować że to nie tak jakby się chciało mieć. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkness 14.05.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam Pavis, jeżeli to nie byłby problem, to również proszę o Twój projekt kuchni na [email protected]. Ciągle biję się z myslami, jak ja urządzic... Z góry serdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 14.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Poszło Swoją drogą ciekawa jestem, czy Wam się spodoba??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaarti 14.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Pavis serdeczne dzieki za przesłanie projektu kuchni, bardzo ciekawe rozwiązanie i muszę przyznać że trochę ściągnę. A przede wszystkim ułatwiło mi to podjęcie decyzji co do wyboru projektu, jeszcze raz dzięki. Mam pytanko z jakiego programu do aranżaci korzystałaś.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 14.05.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Sama projektu nie robiłam, ale to było chyba robione w PRO100Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 19.05.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam niesmialo prosze i ja o przeslanie projektu. Ja sama probowalalm cos kombinowac (odesle zwrotnie swoj projekt ) i strasznie jestem ciekawa jak jeszcze mozna kuchnie rozwiazac z zostawieniem pokoju. Dziekuje z gory : mail : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Poszło A jeśli chodzi o kominek w Rozecie - please, podsuńcie jakieś rozwiązania, bo mam niezły dylemat Stawiacie kominek a środku, czy też kombinujecie z tym nawisem jak my? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaarti 19.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam.My będziem kombinować z tym nawisem w jaki sposób nie wiem bo dopiero zamawiamy projekt, jednak jak oglądnełam zdjęcia Edi 13 (strona4 lub5 tego forum ) to doszliśmy z mężem do wniosku że trochę jest niefunkcjonalnie postawiony Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 20.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, my zostawiliśmy komin na środku, ponieważ będziemy mieli schody drewniane i zmieniliśmy lekko ich bieg. Natomiast komin zamierzamy wkomopnować w ściane plytami k-g ( półeczki, wnęki podświetlane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 21.05.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd6cec1e44289516.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 21.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, nasze schody będą miały podobny bieg do tych na zdjęciu . http://images50.fotosik.pl/129/fd6cec1e44289516med.jpg P.S. to dzieło mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 22.05.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 witajcie Ile Wam wyszło metrów do tynkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytan72 23.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Małe pytanie do wszystkich, co nie zmieniali nic w schodach - czy przy wchodzeniu nie schyla się głowy w dół zbliżając się do stropu, bo odległość od stopnia do stropu w pewnym miejscu jest mniejsza niż 210mm, a murarz mówi że według "starej szkoły murarskiej" powinno być około 220mm? Jaki macie odczucia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 24.05.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Do tynkowania wyszło ok 650 metrów. Jeśli chodzi o schody - niscy nie jesteśmy i schylać się nie musimy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 24.05.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Do tynkowania wyszło ok 650 metrów. Jeśli chodzi o schody - niscy nie jesteśmy i schylać się nie musimy Pozdrawiam\ Dzięki podobnie mi wyszło. Co do schodów to wg. mnie jest ok nie trzeba sie schylać. Mają tylko wadę w postaci kiepskiego zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytan72 25.05.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź. Asterix38: Czy jakoś można uniknąć "kiepskiego zabiegu" czy jesteśmy na niego skazani? Myślę o obniżeniu stopni do wysokości 17,5cm (wydłużenie całych schodów), ale nie wpłynie chyba to na zasadniczą zmianę zabiegu. Ale pewien nie jestem, bo nie rozmawiałem jeszcze z fachowcem od schodów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts