Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do kuchni nie mamy żadnych drzwi. Zlikwidowaliśmy też tą ściankę pomiędzy kuchnią a salonem. Miejsca na wyposażenie kuchni jest wystarczająco (jak dla nas) - wystarczy dobrze wszystko rozplanować. My sprzęt typu lodówka, piekarnik umieścimy przy ścianie w części jadalnej (w zabudowie do sufitu). Pozostała część kuchenna - blat w kształcie litery L i mnóstwo szafek. Miejsca dużo :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Pavis za wsparcie w tej kwestii, bo żona ciągle się przejmuje, czy wszystko się w kuchni pomieści. Zostawiłeś boczne drzwi wyjściowe na taras czy zostałeś przy dużych skrzydłowych? Nie wiem czy ciąg komunikacyjny przy skrzydłowych nie będzie zasłonięty za bardzo stołem jak usiądą goście?

My zostawiliśmy drzwi boczne. Jeśli chodzi o komunikację - u nas standardowo będą przy stole zasiadały 4 osoby - wówczas nie powinno być problemu ze swobodnym przejściem. Przy większych imprezach zawsze można stół trochę przesunąć. Myślę, że nie będzie tak tragicznie z tym miejscem :-?

Większy problem mamy z obudową kominka, który umieścimy w rogu, koło schodów. Cały czas kombinuję jak rozwiązać problem z tym nawisem w salonie, żeby go wkomponować w obudowę kominka, a żeby nie wyglądało to nieestetycznie. Może macie jakieś rozwiązania?

Witam

Pavis jeśli nie sprawi problemu czy możesz przesłać na mój adres:[email protected] projekt swojej kuchni ciągle mam wątpliwości co do wielkości kuchni z jadalnią a dzisiaj mam spotkanie z projektantem i mamy podjąć ostateczną decyzję jaki projekt z mężem wybieramy. Bardzo podoba mi sie rozeta ale nie sztuką jest wybudować dom a później żałować że to nie tak jakby się chciało mieć. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Pavis serdeczne dzieki za przesłanie projektu kuchni, bardzo ciekawe rozwiązanie i muszę przyznać że trochę ściągnę. A przede wszystkim ułatwiło mi to podjęcie decyzji co do wyboru projektu, jeszcze raz dzięki. Mam pytanko z jakiego programu do aranżaci korzystałaś.

Pozdrawiam

Witam.

My będziem kombinować z tym nawisem w jaki sposób nie wiem bo dopiero zamawiamy projekt, jednak jak oglądnełam zdjęcia Edi 13 (strona4 lub5 tego forum ) to doszliśmy z mężem do wniosku że trochę jest niefunkcjonalnie postawiony

Pozdrowienia.

Małe pytanie do wszystkich, co nie zmieniali nic w schodach - czy przy wchodzeniu nie schyla się głowy w dół zbliżając się do stropu, bo odległość od stopnia do stropu w pewnym miejscu jest mniejsza niż 210mm, a murarz mówi że według "starej szkoły murarskiej" powinno być około 220mm? Jaki macie odczucia?

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź. :D

Asterix38: Czy jakoś można uniknąć "kiepskiego zabiegu" czy jesteśmy na niego skazani? Myślę o obniżeniu stopni do wysokości 17,5cm (wydłużenie całych schodów), ale nie wpłynie chyba to na zasadniczą zmianę zabiegu. Ale pewien nie jestem, bo nie rozmawiałem jeszcze z fachowcem od schodów.

Pozdrawiam