Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomki 4,

widzę,że też macie zagwozdkę z tymi oknami. To nie takie proste, ja nakserowałam już kilka widoków elewacji i rzutów i kombinuję jak by tu nie spsuć tymi swoimi pomysłami elewacji, wiesz te okna chyba muszą mieć jakiś ład. Wydaje mi się, że jak okno w sypialni to u dziewczynek też. U nas w projekcie w garderobie jest 90x150 i może dać takie same w pokojach, ściany nie zabiorą a trochę światełka wpadnie :-? Sama juz nie wiem

Zostawiam Was na razie z troskami

Pozdrawiam :D

Rozemary,

Chyba mam juz dosyc myslenia nad tymi oknami. Teraz jeszcze sie zastanawiam czy robic ze szprosami czy bez, bo gdzieś czytałam że owszem ładnie to wygląda ale tylko z zewnatrz... :( .

My także ciągle oglądamy elewacje, a potem znowy rzuty. Nasza starsza córka już nawet nie reaguje kiedy ganiamy po mieszkaniu z miarką i wszytko porównujemy... :oops:

pozdrawiam :D

Witaj Tomki 4,

o tak, szprosy to kolejny temat z cyklu "uroda a funkcjonalność", podobnie jak drewniane czy PCV. Ja tez juz pomału mam dosyć, tym bardziej, że decyzję muszę podejmować już lada moment. Pan od okien powiedział, że jeśli myślę o oknach drewnianych na maj-czerwiec, to na poczatku lutego muszę składać zamówienie. A wiadomo jak okna, to muszę już podjąć decyzję jaki dach, brama garazowa, klinkier-kamień itd. Gdy już zdecudowałam sie na kolor okien, okazało się, że nie ma w tym kolorze bramy garażowej, gdy dobrałam cegłę klinkierową, to nie było do kompletu płytki elewacyjnej i tak w kółko coś. Myślałam, że nie będzie to az takie męczące :( Nie poddaję się jednak i myślę, że jakoś to wszystko poskładam w całość, byle zdrowie na tym nie ucierpiało

Tomki 4,

spróbuję wkleic dwa zdjęcia fundamentów przy pomocy córki, bo sama jeszcze niezbyt biegła jestem w tym temacie. No to zobaczymy czy się udało(mam obawy, że będą zbyt duże, ale nic to).Próbuję..... :wink:

http://img61.imageshack.us/img61/9756/dscf1106ho3.jpg

http://img61.imageshack.us/img61/7519/dscf1125am9.jpg

Tomki 4,

działka jest rzeczywiscie ładna, ale sporo drzew dookoła i dlatego tak sie męczę z tymi oknami, boję się żeby nie było zbyt ciemno.

Nawet się nie spostrzeżesz jak szybko i u Ciebie wyrośnie taka ścianka, a później cały domek :)

edi13,

witaj w klubie miłośników Rozety :) , my budujemy się na Pomorzu.

Pozdrawiam

Witam

Naszej rodzince bardzo spodobał się projekt domu ROZETA. Mamy jednakze WIELKI problem - nie mieści się na dziełće. Po wyeliminowaniu okien w garażu nadal brakuje nam 38cm. Wpadliśmy na pomysł by zmniejszyć garaż o 38cm. Mamy więc prośbę do Wszystkich osó które posiadają projekt ROZETY o podanie szerekości garażu od środka, tak byśmy mogli obliczyć czy taki zabiej jest w ogóle możliwy.

Bardzo prosimy o odpowiedź. :oops:

Witam

Bardzo naszej rodzice spodobał się projekt ROZETA. Mamy działkę i wielki problem. Dom się ni mieści. Nawet po wyeliminowaniu okien w garażu brakuje nam nadal 38cm. Wpadliśmy na pomysł - nie wiem czy dobry ale tonący brzytwy się chwyta - by zmniejszyć o 38cm garaż. Mamy więc wielkie pytanie. Jeżeli możemy prosić o podanie szerekości garażu od środka (oczywiscie by chociaż teoretycznie sprawdzić czy taka ewentualność wchodzi w rachubę).

Za wszelkie odpiwedzi będziemy wdzięczni.

Pozdrawiamy

Witam

Rozemary wielkie dzięki za podanie wymiaru garażu i numeru telefonu. Jutro będziemy zdzownili do projektanta, by się czegoś więcej dowiedzieć. Od razu mi się humor poprawił bo przy takiej szerokości garażu w węższej jego części to może da się coś wykombinować.

Witam KRW,

Witamy w Klubie Rozetkowiczów, może pomysł przeniesienia kotłowni za garaż a tym samym wydłużenie go o wymiar 1,8 m pomoże rozwiązać Twój problem. My tak zarobiliśmy mamy większy wiatrołap a rówież odgłosy z kotłowni nie będą tak słyszalne. Garaż się poszerzy przy wieździe a tym samym będziesz mógł go zmniejszyć o 38 centymetrów.

Napewno telefon do projektata Rozety p. Marcina, który zawsze służy dobrą radą nie zaszkodzi i może pomóc w rozwiązaniu Twojego problemu.

pozdrawiam

tomki 4

Rozemary,

Zmienialiście może coś ze schodami. W projekcje wysokośc stopnia wychodzi 19 cm. To w sumie wysoko. Nasza architekt może nam zmienic na 17, wtedy dokłada nam dwa schodki, co nie jest problemem. Boję się jednak że jakieś inne konsekwencje wyjdą po drodze ... :(

A z oknami postanowiliśmy nic nie zmieniać. Zobaczymy jak wyjdzie w "praniu".