tomki 4 05.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Bodzio77, Przemo +, Pokażcie światu jaka piękna jest Rozeta ... Może jakieś fotki, please ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 05.01.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Tomki 4, widzę,że też macie zagwozdkę z tymi oknami. To nie takie proste, ja nakserowałam już kilka widoków elewacji i rzutów i kombinuję jak by tu nie spsuć tymi swoimi pomysłami elewacji, wiesz te okna chyba muszą mieć jakiś ład. Wydaje mi się, że jak okno w sypialni to u dziewczynek też. U nas w projekcie w garderobie jest 90x150 i może dać takie same w pokojach, ściany nie zabiorą a trochę światełka wpadnie Sama juz nie wiem Zostawiam Was na razie z troskami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 10.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Rozemary, Chyba mam juz dosyc myslenia nad tymi oknami. Teraz jeszcze sie zastanawiam czy robic ze szprosami czy bez, bo gdzieś czytałam że owszem ładnie to wygląda ale tylko z zewnatrz... . My także ciągle oglądamy elewacje, a potem znowy rzuty. Nasza starsza córka już nawet nie reaguje kiedy ganiamy po mieszkaniu z miarką i wszytko porównujemy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 11.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witaj Tomki 4, o tak, szprosy to kolejny temat z cyklu "uroda a funkcjonalność", podobnie jak drewniane czy PCV. Ja tez juz pomału mam dosyć, tym bardziej, że decyzję muszę podejmować już lada moment. Pan od okien powiedział, że jeśli myślę o oknach drewnianych na maj-czerwiec, to na poczatku lutego muszę składać zamówienie. A wiadomo jak okna, to muszę już podjąć decyzję jaki dach, brama garazowa, klinkier-kamień itd. Gdy już zdecudowałam sie na kolor okien, okazało się, że nie ma w tym kolorze bramy garażowej, gdy dobrałam cegłę klinkierową, to nie było do kompletu płytki elewacyjnej i tak w kółko coś. Myślałam, że nie będzie to az takie męczące Nie poddaję się jednak i myślę, że jakoś to wszystko poskładam w całość, byle zdrowie na tym nie ucierpiało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 11.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Rozemary, Z czego zdecedowaliście się budować? tomki4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 11.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tomki 4,zrezygnowalismy ze ściany jednowarstwowej i budujemy z (i tu przepiszę z projektu) "beton komórkowy 24 cm odmiany 600 + 15 cm styropianu" Rozemary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 11.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Rozemary, Mój mąż stwierdził, że to tak jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 11.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tomki 4, spróbuję wkleic dwa zdjęcia fundamentów przy pomocy córki, bo sama jeszcze niezbyt biegła jestem w tym temacie. No to zobaczymy czy się udało(mam obawy, że będą zbyt duże, ale nic to).Próbuję..... http://img61.imageshack.us/img61/9756/dscf1106ho3.jpg http://img61.imageshack.us/img61/7519/dscf1125am9.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 12.01.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wszystki rozetkowiczów i ja dołączam do grona , myślę, że do końca stycznia kupimy projekt i ruszymy z budową . rozemary aż miło popatrzeć jak rośnie Twoja rozetka w jakim rejonie budujesz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 12.01.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Rozemary, Ja także już chcę taki murek wystający z ziemi ... Śliczna okolica. Zapach lasu poczułam oglądając Twoje zdjęcia .... pozdrawiam tomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 12.01.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Tomki 4, działka jest rzeczywiscie ładna, ale sporo drzew dookoła i dlatego tak sie męczę z tymi oknami, boję się żeby nie było zbyt ciemno. Nawet się nie spostrzeżesz jak szybko i u Ciebie wyrośnie taka ścianka, a później cały domek edi13, witaj w klubie miłośników Rozety , my budujemy się na Pomorzu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRW 13.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam Naszej rodzince bardzo spodobał się projekt domu ROZETA. Mamy jednakze WIELKI problem - nie mieści się na dziełće. Po wyeliminowaniu okien w garażu nadal brakuje nam 38cm. Wpadliśmy na pomysł by zmniejszyć garaż o 38cm. Mamy więc prośbę do Wszystkich osó które posiadają projekt ROZETY o podanie szerekości garażu od środka, tak byśmy mogli obliczyć czy taki zabiej jest w ogóle możliwy. Bardzo prosimy o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRW 13.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 WitamBardzo naszej rodzice spodobał się projekt ROZETA. Mamy działkę i wielki problem. Dom się ni mieści. Nawet po wyeliminowaniu okien w garażu brakuje nam nadal 38cm. Wpadliśmy na pomysł - nie wiem czy dobry ale tonący brzytwy się chwyta - by zmniejszyć o 38cm garaż. Mamy więc wielkie pytanie. Jeżeli możemy prosić o podanie szerekości garażu od środka (oczywiscie by chociaż teoretycznie sprawdzić czy taka ewentualność wchodzi w rachubę). Za wszelkie odpiwedzi będziemy wdzięczni.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 13.01.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 KRW, po spojrzeniu na plan to będzie chyba w tej węższej części ok.306cm. Polecam telefon do autora projektu pana Marcina Michalskiego - miły człowiek, na pewno coś podpowie i doradzi (tel. 71 3531665 ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRW 14.01.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam Rozemary wielkie dzięki za podanie wymiaru garażu i numeru telefonu. Jutro będziemy zdzownili do projektanta, by się czegoś więcej dowiedzieć. Od razu mi się humor poprawił bo przy takiej szerokości garażu w węższej jego części to może da się coś wykombinować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 14.01.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam KRW, Witamy w Klubie Rozetkowiczów, może pomysł przeniesienia kotłowni za garaż a tym samym wydłużenie go o wymiar 1,8 m pomoże rozwiązać Twój problem. My tak zarobiliśmy mamy większy wiatrołap a rówież odgłosy z kotłowni nie będą tak słyszalne. Garaż się poszerzy przy wieździe a tym samym będziesz mógł go zmniejszyć o 38 centymetrów. Napewno telefon do projektata Rozety p. Marcina, który zawsze służy dobrą radą nie zaszkodzi i może pomóc w rozwiązaniu Twojego problemu. pozdrawiam tomki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 16.01.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, KRW, jak tam rozmowa z projektantem, mam nadzieję że znalazło sie jakieś rozwiązanie My jutro idziemy do naszej architekt. Mam nadzieję, że po tej wizycie już przyspieszymy z papierkami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 18.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Rozemary, Zmienialiście może coś ze schodami. W projekcje wysokośc stopnia wychodzi 19 cm. To w sumie wysoko. Nasza architekt może nam zmienic na 17, wtedy dokłada nam dwa schodki, co nie jest problemem. Boję się jednak że jakieś inne konsekwencje wyjdą po drodze ... A z oknami postanowiliśmy nic nie zmieniać. Zobaczymy jak wyjdzie w "praniu". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 18.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A ja wczoraj zamówiłam projekt i strasznie się cieszę ale to dopiero początek pozdrawiam edi13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 18.01.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Gratuluję decyzji Teraz to już tylko wypatrywać listonosza... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts