mag_mar 04.11.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 My niestety również musieliśmy narazie zaprzestać A szkoda bo niby już tak niewiele do końca brakuje Dołaczam się do prośby o zdjęcia - bo to miło tak popatrzeć, jak niektórym tak fajnie, i już mieszkają, no i te Święta Bożego Narodzenia już na nowym:) tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 04.11.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dziękujemy za miłe słowa Postaram się niebawem wrzucić fotki naszej Rozetki. A Święta spędzimy w gronie licznej Rodzinki oczwiście u nas w domku Już nie mogę się doczekać Trzymam kciuki za Wasze Rozetki - wszelkie fotki mile widziane wątek oczywiście będę dalej śledzić z ogromną ciekawością Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoul 08.11.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witajcie Jesteśmy z Olsztyna i również budujemy ROZETĘ 2 jak dotąd bez większych zmian projektu. Na dzień dzisiejszy przygotowujemy się do zalewania stropów. No i zrodziło się nam pytanie. Czy ktoś z Was podnosił poziom dachu o 1-2 pustaki?My mamy chęć to zrobić w części nad garażem aby podzielić pokój na 2.Będziemy wdzięczny za spostrzeżenia. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 09.11.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My podnosiliśmy ścianę kolankową o jeden pustak. I jeżeli mam coć doradzić to jest to bardzo fajne rozwiązanie. Dom z zewnątrz nie stracił na wyglądzie, a w środku pokoje są o wiele bardziej funkcjonalne. Teraz w pokojach pod skosami ze spokojem można będzie coś ustawić np. szafki, komody czy też biurko a wg projektu ścianka na gotowo ma ok 65-70 cm. to trochę mało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 09.11.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 My podnosiliśmy ścianę kolankową o jeden pustak. I jeżeli mam coć doradzić to jest to bardzo fajne rozwiązanie. Dom z zewnątrz nie stracił na wyglądzie, a w środku pokoje są o wiele bardziej funkcjonalne. Teraz w pokojach pod skosami ze spokojem można będzie coś ustawić np. szafki, komody czy też biurko a wg projektu ścianka na gotowo ma ok 65-70 cm. to trochę mało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 10.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Projekt poszedł do adaptacji, zdecydowaliśmy się na następujące zmiany:parter - likwidacja spiżarki na rzecz większej łazienki z jednym oknem, spiżarka pod schodami, w kuchni jedno okno 150x150, w salonie likwidacja małych drzwi wyjściowych na taras, zamiast okna pod balkonem drzwi wyjściowe na powiększony taras, ściana przy schodach równo ze stopniami, żeby nie powstał tunel, garaż wydłużony o kotłownię na paliwo stałe, powiększony wiatrołap, ściana wdłuż garażu na prostopoddasze - likwidacja małej łazienki na rzecz większej garderoby, okna szczytowe zamiast dachowych (pozostały dwa okna połaciowe z sześciu), dodane małe okienko w szczycie nad oknem od garderoby (doświetlenie strychu nieużytkowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 18.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Czy ktoś może się podzielić informacją ile kubików betonu wychodzi na ławy fundamentowe i ile sztuk bloczków na ściany fundamentowe?W gotowym projekcie granica przemarzania 0,8m, u mnie 1m. Czyli o 20cm wyższe ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 18.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 hej nam na chudziak poszlo ok 4,5 kubika a na ławy ok 13 kubikow ale mielismy stopy pod kominy bo ciagniemy je od zera, a ile bloczkow nie wiemy bo my lalismy fundament i poszlo nam ok 14 kubikow. Najlepiej jak budowlancy przeliczą to, u nas sie udalo wyliczyli prawie idealnie ile kubikow na co zamowic pozdrawiamy A i K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 No to chwalę się swoją kuchnią Spełnia wszyskie nasze oczekiwania http://images48.fotosik.pl/228/70c0401e85bf0162med.jpg http://images50.fotosik.pl/229/50ad0163716d3049med.jpg http://images41.fotosik.pl/224/9c23bad47f9f3dd5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 I kominek http://images42.fotosik.pl/141/7379bce7d85409f1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 19.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 WITAM, MYŚLĘ, ŻE NIE JESTEM PIERWSZA GRATULUJĄC TAK PIĘKNEJ KUCHNI . Brawo wygląda super i kuchnia i kominek. Proszę o więcej informacj:- jaki wybraliście kominek- co macie w zabudowie ( czy jest tam lodówka ?)- podświetlenie led, czy halogen? ok, starczy bo się zniechecicie i kto będzie udzielam nam porad. PozdrawiamW miare jedzenia apetyt rośnie i proszę o więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 19.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Bardzo dziękuję za miłe słowa No to po kolei: 1. Kominek Spartherm VARIA 2LH 2. W zabudowie po lewej stronie lodówka, obok piekarnika po prawej stronie mikrofalówka, 2 górne od prawej strony to szafki, na dole podwójne szuflady. Wszystkie szuflady z samociągiem i hamulcem, szafki na zawiasach i siłownikach BLUM 3. Podświetlenie zabudowy - halogeny, na dole po lewej stronie wąż świetlny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 20.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 No gratulacje, kuchnia naprawdę super,Szczerze mówiąc zdjęcia dotarły w momencie jak zastanawiam się nad doborem kolorów w kuchni (bo szafki już są w identycznej kolorystyce) i taki akcent kolorystyczny bardzo mi się spodobał, fajny pomysł.Ale myślę, że wykorzystam pomysł z wykończeniem ścian płytkami nad blatem bo też bardzo mi się podoba, a od dłuższego czasu nie mogłam się zdecydować co z tym fantem zrobić?Myślałam o szybie pod okapem ale trochę się boję o utrzymanie Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 22.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 dzięki aantolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Mar 24.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Pavis kuchnia rewelacja, przed nami co prawda jeszcze daleka droga, ale miło spojrzeć że Rozetka może tak pięknie wyglądać Wielka prośba o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele_pl 30.11.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam Rozetowiczów, mam pytanie które zgłaszałem tu już jakiś czas temu, niestety bez odpowiedzi. W projekcie jest podana powierzchnia dachu 246 m2. Tymczasem mój wykonawca twierdzi, że wg jego obliczeń dach ma powierzchnię coś ponad 260m2 (wszystko zaczęło się od tego, że zabrakło zamówionej pod projekt dachówki), wobec czego domaga się kilku tyś dopłaty. Jaka powierzchnia dachu wyszła u Was? Zaznaczam, że budujemy dokładnie wg projektu z garażem jednostanowiskowym. Bardzo zależy mi na odpowiedzi bo firma grozi mi już sądem, więc wolę się upewnić czy dalej się stawiać. Pozdrawiammikele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 30.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Trudno jest powiedzić bo my budowaliśmy z garażem jednostanowiskowym wydłużonym o kotłownie i nam z tego co pamiętam wyszło właśnie ok. 270 m2 (ale nie chcę kłamać)Z tego co kojarzę z tych najwcześniejszych postów ktoś też poruszał ten problem, że podobno dach jest większy niż podany w projekcie? Jeżeli nikt wam nie odpisze to proponuję przejrzeć forum od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŚ1719501632 30.11.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A nam wyszło 260 m2 przy domu z garażem jednostanowiskowym, powiększonym o kotłownię.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 30.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 czy powierzchnia dachu w projekcie jest dobrze podana?cholera wie, może dobrze może źle ... ale raczej dobrze upraszczając do obliczeń (powierzchnia prostego dachu bez lukarn)dach główny 12mx8mx2pałacie=192m2dach pojedynczego garażu 5,4mx4,6mx2połacie=50m2razem daje 242m2 każda z lukarn ma powierzchnię 18m2 czyli dwie to 36m2każda zastępuje prostą połać dachu o powierzchni 13m2 czyli 26m2czyli trzeba dodać różnicę czyli 10 wychodzi 242+10=252no ale wydaje mi się, że trzeba odjąć okna dachowe każde o powierzchni około 1m2 (tak w przybliżeniu) czyli wychodzi 246m2 na pewno to wszystko obarczone jest jakimś błędem ja przyjmę chyba powierzchnię dachu 260m2 (garaż wydłużony o kotłownię, likwidacja 4 z 6 okien połaciowych) ale jak np. zmniejszyłoby się okapy szczytowe z 1,1m na 0,6m to już zyskuje się około 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 01.12.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Sprawdź (zmierz) dokładnie długości krokiew i szerokość dachu oraz lukarny. Bo może budowlańcy twierdzą zę zgodnie z projektem a w rzeczywistości jest inaczej. My mamy wydłużony o 1 mb. garaz dwustanowiskowy i wyszło około 300 m2 dachówki bo na docinki itp. W naszym projekcie był błąd w zestawieniu więźby (od projektu z jednym stanowiskiem w garażu) i zglosilismy go do projektanta który faktycznie potwierdził. Ale nie pamiętam jak to miało miejsce w konstrukcji dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts