cichy6 06.01.2011 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 przepraszam za jakosc ale tylko komorka byla pod reka ogolnie ciasno nie jest no ale to jest stol na 4 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 06.01.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 zostawiając pokój na dole jest ciasno i w pokoju i w kuchni. O jadalni nie ma mowy no i wyjście na taras jest niewygodne a będzie uczęszczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 08.01.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witam serdecznie , My zostawilismy pokoj na dole wyszedl calkiem fajny , akurat na gabinet, ksiazki, komputer itd. Mielismy duzy problem z kucnia i jadalnia , wkurzalismy sie na to, projekt itd, W koncy jednak zdecydowlismy sie zostawic pokoj poniewaz stwierdzilismy ze tak naprawde potrzebowalisbysmy pol tego pokoju a nie caly zeby bylo akurat miejsca na kucnie i jadalnie , Z calym bylby za duzy pas powierzchni pustej, Dlatego zrobilismy scianke po skosie aby latwiej bylo dojsc do okna tarasowego. powiem szczerze ze teraz zima w ogole z duzego wyjscia na taras nie korzystamy, uzywamy tego malego aby tylko wyjsc szybko i zamknac zaraz, natomiast latem bedzie pewnie caly czas otwarte, Dodamy fotki jak koncem stycznia stanie stol, kuchnie bedzie zamontowana , a tak naprawde jak sie funkcjonuje u czy jest wygodnie bede mogla napisac dopiero jak pomieszkamy chwileps. Dodam na blogu zaraz fotki z podlaga i ustrijeniem sylwestrowym przez naszych wykoczenowcow z wykorzystaniemtapet i paneli;)pozdrAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŚ1719501632 08.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich Rozetowiczów!!! My również zostawiliśmy pokój na dole i wcale nie jest za ciasno... Pokoik jest taki w sam raz na gabinet komputerowy... http://foto3.m.onet.pl/_m/94748209bcfa5777dfa0e37e8014eaab,10,19,0.jpg Kuchnia natomiast wygląda w ten sposób: http://foto3.m.onet.pl/_m/f721c84c69521d34d70898d30cf9653b,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/c1f3b67cd57d460dc411c4aa98aac99c,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/3b903727adc58b32a6fa7be548ebe3e2,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/ee4529e9dd017682f56fcec2b68c42e0,10,19,0.jpg No i muszę przyznać, że fajnie się mieszka... Więcej zdjęć z budowy: http://foto.onet.pl/clymw,8a8842cvah4v,pve2l,u.html#g0wnn Życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku 2011!!! Pozdrawiam!!! MŚ Edytowane 9 Stycznia 2011 przez MŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonn 10.01.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam, bardzo dziękuję za wszystkie opinie.I no cóż .... niestety na tej powierzchni nie można wygospodarować przestronnej jadalni zostawiając pokój - trzeba byłoby zmienić projekt.Ale pomimo tego nie rezygnuję z pokoju - jest po prostu potrzebny.Każda z przedstawionych aranżacji jest trochę inna, pewnie też zdjęcia nie oddają do końca rzeczywistości.Moja aranżacja też jest inna, ale już sprawdzona w obecnym mieszkaniu. Aantolka, jestem bardzo ciekawa dalszych zdjęć chciałabym też zobaczyć Twój kominek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 11.01.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Ja tam nadal uważam, że można pogodzić pozostawienie pokoju z niemałą powierzchnią kuchni i jadalni. Brak miejsca z całą pewnością nie jest u mnie powodem do narzekania http://lh5.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TSyUAxVVc4I/AAAAAAAAATo/LIwJYw7k4hM/s640/bors-kuchnia-10-1.jpg http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TSyUBLq2_WI/AAAAAAAAATs/XQ-X-jhxJFo/s800/bors-kuchnia-10-2.jpg http://lh6.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TSyUBtmDP3I/AAAAAAAAATw/3YIuYOiYmHE/s640/bors-kuchnia-10-3.jpg A jeśli chodzi o schody, to też poszerzyliśmy http://lh6.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMR9aYxUysI/AAAAAAAAAE4/-c94JicxDH8/s640/DSC_6400.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 12.01.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam, bardzo dziękuję za wszystkie opinie. I no cóż .... niestety na tej powierzchni nie można wygospodarować przestronnej jadalni zostawiając pokój - trzeba byłoby zmienić projekt. Ale pomimo tego nie rezygnuję z pokoju - jest po prostu potrzebny. Każda z przedstawionych aranżacji jest trochę inna, pewnie też zdjęcia nie oddają do końca rzeczywistości. Moja aranżacja też jest inna, ale już sprawdzona w obecnym mieszkaniu. Aantolka, jestem bardzo ciekawa dalszych zdjęć chciałabym też zobaczyć Twój kominek. Pozdrawiam A czy pomieszczenie nad garażem też przeznaczycie na pokój? Bo jest tam dużo miejsca. My zrezygnowaliśmy z pokoju na dole właśnie dlatego, że byłby to już piąty pokój w domu. Uwierzcie teraz mieszkam w domu czteropokojowym i psioczę na sprzątanie tych kilometrów. A im więcej klitek tym wiecej gratów, okien, firan.........Wszystko jednak zalezy od liczby domowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 12.01.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 My nad garażem mamy garderobę, pralnię i suszarnię. Bardzo jestem zadowolona z takiego rozwiązania, bo po pierwsze, nie muszę chodzić z praniem góra-dół, a poza tym wszystko mam w jednym miejscu - wypiorę, wysuszę, wyprasuję i do garderoby. Co prawda ostatnio nie prasuję już nad garażem, bo nie lubię się tak izolować od rodziny ale i tak sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monajaw 12.01.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam, od jakiegoś czau podglądam Wasze wpisy i również postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami. Długo zastanawiałam się nad pozostawieniem pokoju na dole, ale wygrała przestronna kuchnia. Z mężem stwierdziliśmy, że trzy pokoje na górze + ten nad garażem zupełnie nam wystarczą, tym bardziej, że jest nas trójka. Zawsze marzyłam o otwartej, dużej przestrzeni i ta w Rozecie zupełnie mi wystarczy. jak tylko zaczną się prace nad wykończeniem wnętrz to na pewno wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 12.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 U nas jest podwójny garaż więc też mam wydzieloną część pod jednym skosem na pralnię suszarnię i wszędzie zawadzającą deskę do prasowania a oprócz tego jest miejsce na pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonn 12.01.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A czy pomieszczenie nad garażem też przeznaczycie na pokój? Bo jest tam dużo miejsca. My zrezygnowaliśmy z pokoju na dole właśnie dlatego, że byłby to już piąty pokój w domu. Uwierzcie teraz mieszkam w domu czteropokojowym i psioczę na sprzątanie tych kilometrów. A im więcej klitek tym wiecej gratów, okien, firan.........Wszystko jednak zalezy od liczby domowników. Z uwagi na fakt, iż garaż jest jednostanowiskowy pomieszczenie nad garażem zostanie przeznaczone na pralnię, suszarnię.... Wydzielenie tam również pokoju byłoby bez sensu, co innego u Was - mając garaż dwustanowiskowy wtedy rzeczywiście jest odpowiednia powierzchnia, którą można zagospodarować w ten sposób. Dlatego u nas pokój na dole musi zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aantolka 14.01.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Dodam na zdjecia kominka , jeszcze nie widac calosci bo nie ma schodow i tektury leza na podlodze , tej dziury na jasnej scianie mialo nie byc ale poniewaz kominek jest z plaszczem wodnym musi byc dojscie do rur i tak przypadkiem wyszla taka duza dziura , zastanawiamy sie co z nia zrobic . http://www.agaikiniu.mojabudowa.pl/Pozdr Edytowane 14 Stycznia 2011 przez aantolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybora 15.01.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam. Właśnie jestem po zakupie działki i zakupie projektu Rozeta 2 lustrzane odbicie. Z tym, że moja wizja to dom podpiwniczony, czy ktoś z forumowiczów już budował Rozetę z piwnicą ? Jeśli tak proszę o jakieś fotki dotyczące rozwiązania ze schodami. Przeczytałem praktycznie wszystko w tym wątku i powiem tak. Ścianka kolankowa pójdzie około 50cm w górę. Na dole likwiduje pokoik na rzecz kuchni. Łazienka będzie powiększona o składzik. Kominek zostanie przeniesiony pod schody. Okna w salonie zostaną zamienione na okna tarasowe duże. Na dach zakładam dwa solary. A i jeszcze jedno w pokojach na górze likwiduje okna dachowe na rzecz okien w ścianie od zachodu. Ponadto pomieszczenie gospodarcze zostanie połączone z wiatrołapem i będzie stanowić jedną całość, tu również planuje schody do piwnicy. Jeśli mógłby ktoś mi podesłać również fotki z rozwiązaniem zakrętu schodów w części garażowej a nie w salonie będę niezmiernie wdzięczny [email protected] . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybora 16.01.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 W związku z tym, że dołączyłem do grona Rozetowiczów i zamierzam aktywnie uczestniczyć w życiu tego forum przedstawiam miejsce gdzie stanie moja Rozeta 2: http://img190.imageshack.us/img190/2750/dziakaa.th.jpg Działka o powierzchni 1653m2 położona około 400m od centrum miasta, na działce znajdują się wszelkie media (gotowe przyłącze do kanalizacji, woda, prąd). Działka jest o wymiarach mniej więcej 25m szerokości i około 66m długości (jeden bok 65,5m drugi bok 66,5m - jakoś tak ). A oto domek który zamierzam postawić, widok mojej Rozetki ze strony Domenaprojekt: http://img5.imageshack.us/img5/4194/rozeta1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 17.01.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Na prośbę załączam wizualizację elewacji bocznej po przerobieniu na dwa okna balkonowe(zdjęć z realizacji jeszcze nie posiadam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 17.01.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 I jeszcze w odpowiedzi na zapytania zdjęcie w trakcie urządzania, widok na kuchnię, okna i pomieszczenie gosp[odarcze przy kuchni. My wejście do pomieszczenia gospodarczego w kuchni mamy od strony kuchni, a przejście do niego jest przez..... szafę. Załaczam projekt kuchni. Na lewej ścianie (sciana A) zabudowana szafa a w niej kolejno eksperes do zabudowy, piekarnik i mikrofala, lodówka, a ostatnie drzwi to właśnie przejście do spiżarni, takie trochę inne rozwiazanie Niedługo zdjęcia z reala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryhas 17.01.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 dzięki za wizualizacje mag_mar, właśnie zakupiłem projekt i jestem na etapie ustalania zmian.Bardzo duża powierzchnia okien w Twojej adaptacji, zastanawia mnie jak to się ma do zapotrzebowania na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 18.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 My mamy zamontowane to największe okno z potrójną szybą itp. o jakiś dobrych wspólczynnikach (nie znam się za bardzo na tym, więc piszę tak ogólnikowo), które podobno powodują, że zimą mróz nie przedostaje się do środka, a latem pomieszczenie nadmiernie się nie nagrzewa. Komfort cieplny jest dość duży. Aby jednak najlepiej spełniały swoje zadanie, ważne jest usytuowanie okien w danym pomieszczeniu względem stron świata. My mamy cały tył domu od strony południowo-zachodniej- tak, że podobno idealnie na tego typu rozwiązania. Pomieszczenia są przestronne, widne i dają wrażenie przestrzeni. Mieszkamy pierwszą zimę i nawet przy ostatnich mrozach-dość sporych nie miało się uczucia, żeby w salonie było zimno czy nieprzyjemnie od okien. Dodatkowo mamy zamontowane rolety zewnętrzne, które też napewno trochę dają.Natomiast na kolosalne rachunki za gaz to narzekają chyba wszyscy. Mieszkamy w domu od poczatku października i zużyliśmy przez 3 miesiące ok. 360m3 gazu, czyli ok. 120 m3 miesięcznie. Ale trzeba wziąć pod uwagę również fakt, że jest to nasz pierwszy sezon grzewczy, który zawsze podobno jest najgorszy. Nie wiem czy to dużo czy mało, może w tej kwestii wypowiedzą się tez inni użytkownicy Rozety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luxus 19.01.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam serdecznie,Ja również niebawem startuję z budową Rozety 2. W projekcie wykonawczym naniosłem parę poprawek. Termin rozpoczęcia budowy to ok. połowa lutego. Zakończenie po ok. 3 miesiącach. Postaram się umieścić na stronie zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybora 19.01.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Luxus fajnie że już startujesz, ja jeszcze nie mam pozwolenia na budowę - jestem w trakcie załatwiania papierów. Mam nadzieję, że w połowie, bądź pod koniec marca wystartuję z budową i pierwsza łopata zostanie wbita. Nie wiem jak jest u Was ale u mnie najdłużej czeka się na warunki zabudowy ehhh... kobieta poinformowała mnie, że do 2 miesięcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts