Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich rozetkowiczow i dołaczam do grona budujacych:)

Rozetke budujemy w woj dolnoslaskim w Oławie.

Jestesmy własnie na etapie stropu nad parterem, i na etapie poszukiwania wykonawcy dachu i wyboru dachówki:)

No i mam pytanie, ile jest faktycznie metrow kwadratowych dachu? w projekcie podano 246, z tym ze my u siebie powiekszylismy dom o kotlownie za garazem. Dzisiaj obebralam projekt z wyceny dachowki i pan w skladzie powiedzial ze dach ma ok 300m2... a mi sie wydaje ze az tyle tego nie wyjdzie...

Dzisiaj rozmawialam z jednym dekarzem i za dach od a do z chce 65 zl za metr kwadratowy... tylko pytanie ile tych metrow jest faktycznie...

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich rozetkowiczow:))

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam , Klaudia i Zbyszek , wysłałem wam wiadomość z zapytaniem ile wam wyszło dokładnie porothermu 30 , 25 i 12 nie wiem czy ta wiadomosc doszła , jak mozecie to prosze i to info . Pozdrawiam forumowiczów

Dzieki za e-mail 2700 szt. (30), 1000szt. (12) i 320szt. (25).

Edytowane przez piorun

• 2 weeks później...
My bedziemy miec nelskamp nibra f10, angoba szlachetna. Widzielismy ja w realu na dachu i bardzo ladnie sie prezentuje, do tego nasz dekarz tez ja bardzo chwalil, no i jest dostepna w skladzie gdzie bierzemy material na caly dom, wiec zbilismy troszke z ceny:)

• 2 weeks później...
Witam. Mam wielką prośbę do osób budujących rozetę, a mianowicie chodzi mi o wysokość ścianki kolankowej jaka jest w projekcie oraz różnicę w wysokości kalenicy domu i garażu. Buduje podobny dom i jestem ciekaw jakie to wymiary. Bardzo proszę o odpowiedź. ([email protected])

• 4 weeks później...
Witam wszystkich budujących domek wg projektu Rozeta 2. PO długich poszukiwaniach projektu wybór padł właśnie na rozetę. Czy ktoś z Was buduje dom w okolicach Krakowa. Nasz powstanie w Niepołomicach. Jeżeli byłaby możliwość obejrzenia na żywo to byłabym bardzo wdzięczna. Podaję email; [email protected]. Dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia w zmaganiach przy budowie.

Witam,

przymierzamy się do zakupienia projektu Rozeta 2. Czy buduje ktoś ten domek w województwie kujawsko - pomorskim i czy byłaby możliwość podglądnięcia budowy:) Wydaję się być idealnym projektem po przeszukaniu wieeelu innych, oczywiście po wprowadzeniu drobnych zmian:) proszę o info na mejla [email protected]

Dziękuję:)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
No i dotarła nasza Rozetka:D

Witajcie ilons,

cieszymy się,że doszła Wasza Rozeta..jeśli dobrze widzę to budujecie w okolicy Kowalewa Pomorskiego...a to całkiem niedaleko Świecia, wiec mam nadzieję,że kiedys będziemy mogli wymienic doświadczenia.My czekamy na warunki zabudowy...W październiku chcemy zrobić fundamenty.A Wy pewnie niebawem też startujecie??

Pozdrawiamy

Witajcie lukas_jar

dokładnie budujemy w Nowogrodzie koło Golubia - Dobrzynia

na pewno będziemy się wymieniać doświadczeniami bo to jest bezcenna wiedza:)

to wy już fundamenty...super:) my dopiero na wiosnę ruszamy:)

pozdrawiamy

Witam,

mag_mar bardzo piękne wnętrze, gratuluję!!! Już poprzednie zdjęcia kuchni i jadalni oraz łazienki bardzo mi się podobały.

U mnie jeszcze bardzo daleko do takiego etapu, budowa wprawdzie się zaczęła ale pojawiły się pewne problemy z gruntem i potrzebna była jego stabilizacja.

Ale teraz już idzie, pewnie to nie koniec zmagań ale jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam,

ja mam postawioną w zachodnio-pomorskim proponuję na pewno zakup jak największych okien połaciowych i powiększenie okna w garderobie ja dałam małe i smutno jakoś ta sciana wygląda

Witam po przerwie. Myślę, że okno w garderobie jest ok. Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale większe okno to mniej powierzchni do wykorzystania, która i tak jest niewielka. Ja podczas budowy starałem się maksymalnie trzymać pierwotnych założeń architektonicznych. Wydaje mi się, że przyniosło to oczekiwany efekt. Z daleka dom prezentuje się prawie jak na wizualizacjach. Zbytnie przeróbki projektu mogą szpecić wygląd domu. Co do okien połaciowych, to w projekcie są 160 i to chyba wystarcza. Dobrym pomysłem jest doświetlenie pomieszczenia nad garażem dodatkowymi oknami połaciowymi, ale pamiętajmy: im więcej okien tym mniej powierzchni do wykorzystania.

Pozdrawiam

Edytowane przez Luxus

Witam,

po bardzo długiej przerwie szczególnie tych nowych "budowniczych" rozety.

Zamieszczam zdjęcie panoramiczne już wykończonej, prawie:):) rozety tzn.zdjęcie salonu z widokiem na schody i na wejście. Myślę, że w takiej perspektywie łatwiej będzie można wyobrazić sobie efekt końcowy.

Witaj mag_mar

Twój salon jest cudowny:) taki efekt wynagradza wszystkie trudy budowy:) my myśleliśmy o częściowo otwartych schodach, ale twoje rozwiązanie też mi się bardzo podoba:)

pozdrawiam

Witaj Pavis

twoje wypowiedzi bardzo podniosły mnie na duchu:) my też chcemy zostawić pokój na dole ( a raczej dla nas to konieczność) i przyznaję że ta kuchnia z jadalnią spędza mi sen z powiek ale twoje rozwiązanie bardzo mnie zaciekawiły, mogę prosić o fotki kuchni z jadalnią na [email protected]

Dzięki:)