mkrzysz 24.05.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam wszystkich rozetkowiczow i dołaczam do grona budujacych:) Rozetke budujemy w woj dolnoslaskim w Oławie.Jestesmy własnie na etapie stropu nad parterem, i na etapie poszukiwania wykonawcy dachu i wyboru dachówki:) No i mam pytanie, ile jest faktycznie metrow kwadratowych dachu? w projekcie podano 246, z tym ze my u siebie powiekszylismy dom o kotlownie za garazem. Dzisiaj obebralam projekt z wyceny dachowki i pan w skladzie powiedzial ze dach ma ok 300m2... a mi sie wydaje ze az tyle tego nie wyjdzie... Dzisiaj rozmawialam z jednym dekarzem i za dach od a do z chce 65 zl za metr kwadratowy... tylko pytanie ile tych metrow jest faktycznie... Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich rozetkowiczow:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 25.05.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Na naszą rozetę z podwójnym garażem i kotłownią wyszło 298m no i jeszcze kilka dachówek na zapas czyli niewiele się urwie od 300 niestety http://WWW.bobrowniki.mojabudowa.pl Edytowane 25 Maja 2011 przez Klaudia i Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun 25.05.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Witam , Klaudia i Zbyszek , wysłałem wam wiadomość z zapytaniem ile wam wyszło dokładnie porothermu 30 , 25 i 12 nie wiem czy ta wiadomosc doszła , jak mozecie to prosze i to info . Pozdrawiam forumowiczów Dzieki za e-mail 2700 szt. (30), 1000szt. (12) i 320szt. (25). Edytowane 27 Maja 2011 przez piorun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 02.06.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 czesc podzielcie sie info na temat rodzajow dachowek jakie kladziedzie , chodzi mi o dachowki ceramiczne . pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luxus 14.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam U mnie wybór padł na Koramic zakładkowa renesansowa L15 kolor antracyt angobowana ale z połyskiem. Niestety nie znalazłem w przyzwoitej cenie szkliwionej dachówki w kolorze antracytu. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrzysz 17.06.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 My bedziemy miec nelskamp nibra f10, angoba szlachetna. Widzielismy ja w realu na dachu i bardzo ladnie sie prezentuje, do tego nasz dekarz tez ja bardzo chwalil, no i jest dostepna w skladzie gdzie bierzemy material na caly dom, wiec zbilismy troszke z ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał H 19.06.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Hej. mam pytanko ile naliczyliście metrów kwadratowych ścian do tynkowania ( garaż 1 stanowisko ). dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALFII 30.06.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam. Mam wielką prośbę do osób budujących rozetę, a mianowicie chodzi mi o wysokość ścianki kolankowej jaka jest w projekcie oraz różnicę w wysokości kalenicy domu i garażu. Buduje podobny dom i jestem ciekaw jakie to wymiary. Bardzo proszę o odpowiedź. ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdM1719508912 24.07.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam wszystkich budujących domek wg projektu Rozeta 2. PO długich poszukiwaniach projektu wybór padł właśnie na rozetę. Czy ktoś z Was buduje dom w okolicach Krakowa. Nasz powstanie w Niepołomicach. Jeżeli byłaby możliwość obejrzenia na żywo to byłabym bardzo wdzięczna. Podaję email; [email protected]. Dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia w zmaganiach przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilons 30.07.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam, przymierzamy się do zakupienia projektu Rozeta 2. Czy buduje ktoś ten domek w województwie kujawsko - pomorskim i czy byłaby możliwość podglądnięcia budowy:) Wydaję się być idealnym projektem po przeszukaniu wieeelu innych, oczywiście po wprowadzeniu drobnych zmian:) proszę o info na mejla [email protected] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilons 14.08.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 No i dotarła nasza Rozetka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_jar 29.08.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No i dotarła nasza Rozetka:D Witajcie ilons, cieszymy się,że doszła Wasza Rozeta..jeśli dobrze widzę to budujecie w okolicy Kowalewa Pomorskiego...a to całkiem niedaleko Świecia, wiec mam nadzieję,że kiedys będziemy mogli wymienic doświadczenia.My czekamy na warunki zabudowy...W październiku chcemy zrobić fundamenty.A Wy pewnie niebawem też startujecie?? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozorzyce 31.08.2011 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam wszystkich rozetowiczów ! Posiada ktoś może spis materiałów budowlanych do rozety 2 ?Właśnie zaczynamy budowę i ułatwiło by nam to bardzo życie.Z góry dziękujemy i pozdrawiamy.[email protected]Ania i Krzyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilons 02.09.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witajcie lukas_jar dokładnie budujemy w Nowogrodzie koło Golubia - Dobrzyniana pewno będziemy się wymieniać doświadczeniami bo to jest bezcenna wiedza:)to wy już fundamenty...super:) my dopiero na wiosnę ruszamy:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margie36 02.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ja mam postawioną w zachodnio-pomorskim proponuję na pewno zakup jak największych okien połaciowych i powiększenie okna w garderobie ja dałam małe i smutno jakoś ta sciana wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mar 09.09.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, po bardzo długiej przerwie szczególnie tych nowych "budowniczych" rozety. Zamieszczam zdjęcie panoramiczne już wykończonej, prawie:) rozety tzn.zdjęcie salonu z widokiem na schody i na wejście. Myślę, że w takiej perspektywie łatwiej będzie można wyobrazić sobie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonn 12.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam,mag_mar bardzo piękne wnętrze, gratuluję!!! Już poprzednie zdjęcia kuchni i jadalni oraz łazienki bardzo mi się podobały.U mnie jeszcze bardzo daleko do takiego etapu, budowa wprawdzie się zaczęła ale pojawiły się pewne problemy z gruntem i potrzebna była jego stabilizacja.Ale teraz już idzie, pewnie to nie koniec zmagań ale jestem dobrej myśli.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luxus 14.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) ja mam postawioną w zachodnio-pomorskim proponuję na pewno zakup jak największych okien połaciowych i powiększenie okna w garderobie ja dałam małe i smutno jakoś ta sciana wygląda Witam po przerwie. Myślę, że okno w garderobie jest ok. Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale większe okno to mniej powierzchni do wykorzystania, która i tak jest niewielka. Ja podczas budowy starałem się maksymalnie trzymać pierwotnych założeń architektonicznych. Wydaje mi się, że przyniosło to oczekiwany efekt. Z daleka dom prezentuje się prawie jak na wizualizacjach. Zbytnie przeróbki projektu mogą szpecić wygląd domu. Co do okien połaciowych, to w projekcie są 160 i to chyba wystarcza. Dobrym pomysłem jest doświetlenie pomieszczenia nad garażem dodatkowymi oknami połaciowymi, ale pamiętajmy: im więcej okien tym mniej powierzchni do wykorzystania. Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2011 przez Luxus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilons 17.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam, po bardzo długiej przerwie szczególnie tych nowych "budowniczych" rozety. Zamieszczam zdjęcie panoramiczne już wykończonej, prawie:) rozety tzn.zdjęcie salonu z widokiem na schody i na wejście. Myślę, że w takiej perspektywie łatwiej będzie można wyobrazić sobie efekt końcowy. Witaj mag_mar Twój salon jest cudowny:) taki efekt wynagradza wszystkie trudy budowy:) my myśleliśmy o częściowo otwartych schodach, ale twoje rozwiązanie też mi się bardzo podoba:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilons 17.09.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witaj Pavistwoje wypowiedzi bardzo podniosły mnie na duchu:) my też chcemy zostawić pokój na dole ( a raczej dla nas to konieczność) i przyznaję że ta kuchnia z jadalnią spędza mi sen z powiek ale twoje rozwiązanie bardzo mnie zaciekawiły, mogę prosić o fotki kuchni z jadalnią na [email protected]Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts