Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WITAM,javascript:emoticon(':D')

dołączamy się do miłośników Rozety, po długich poszukiwaniach ten dom okazał się najlepszy.

Czekamy właśnie na projekt ,mamy nadzieję ,że ruszymy z budową latem.

Mam pytanko, może ktoś jest na etapie dachu i może podać jego wymiary, a wszczególności ile metrów potrzebował łat, i w jakich odstępach je montowano. Będziemy kłaść balchodachówkę.

Może ktoś posiada jakieś zdjęcia ?

Pozdrawiamy wszystkich miłośników Rozety. :D

• Odpowiedzi 841
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za informacje, my również wybraliśmy projekt z podwójnym garażem, chociaz mieliśmy obawy , ponieważ nie widzieliśmy żadnego zdjęcia Rozety z podwójnym garażem( świat do odważnych należ) . Za poradą pana Marcina z biura projektowego Domena kotłownie przenosimy do tyłu za garaż, aby wykorzystać jeden komin ( kominek, kotłownia).

Pozdrawiamy. :D

Witam :D :D ,

to nie przygotowania do sezonu budowlanego, ale tydzień na nartach oderwał mnie od naszego forumowego wątku. Ale już powracam.

Witam nowych Rozetowiczów :lol: - piszcie, piszcie o swoich pomysłach.

Tomki 4,

gratuluję pozwolenia - teraz żarty sie skończyły.Jeśli chodzi o okna, to są

drewniane ze szprosami, meranti: rama 80,6 mm, pakiet dwuszybowy, szyba termo u=1,0W/m2, okucia Sigenia(Titan Silber), klamki srebrne Secustic.

W jednym oknie na dole daliśmy nawiewnik.

My chyba zdecydujemy się na dachówkę grafitową Von Mullera. Mają też przepiękny kasztan, sprawdźcie :p

Pozdrawiam

Rozemary,

Witam po urlopie, mam nadzieję, że się udał. :D

Trochę zbiłaś mnie z tropu z tym grafitem na dachu. Mnie także się podoba ten kolor ale ... No właśnie czy okna w kolorze złotego dębu (lub podobnym) będa pasowały, jaka elewacja i jakie ogrodzenie (słupki) :-? Jakoś do czerwonych i brązowych dachów łatwiej mi dopasować resztę. Mam niestety kiepską wyobraźnię :cry: :oops:

Dlaczego w projekcie jest niebieski :-? :evil:

pozdrawiam serdecznie i idę oglądać dalej dachy :D

• 2 weeks później...

:oops: jestem po rozmowach i ręce mi opadły" majstry poszalały" słuchajcie co się dzieje za stan surowy do kalenicy zawołali 40.000(II ekipy) a jeszcze 5 msc temu budowali z dachem za 43.000 :evil: :cry: odechciało mi się budowy a jednego tekst mnie rozbawił " nie pani to kto inny roboty ful" wybieraja przebieraja tarasów nie robią rachunków nie dają o umowie zapomnij tragedia ........................... :evil: chyba tej budowy nie zacznę przyjdzie zakasać rękawy wrrrr

pozdr Edi

Edi13,

powiem Ci na pocieszenie, że ja dostałam właśnie aneks do umowy - bagatela

10.500 PLN więcej, ponieważ: pracownikom, zeby nie uciekli, wykonawca podniósł wypłaty, zdrożał beton i bloczki betonowe. :evil: W umowie miałam niestety taki punkcik, którym zabezpieczał się wykonawca. Tak, budowanie nieźle nas przecwiczy :-?

Tomki 4, co słychac, żyjecie? :D

Rozemary, Edi,

Żyjemy, żyjemy...

Przez ponad tydzień nie mielismy internetu w domu, ale już jest! :D

My też patrzymy na ceny o tak :o :o :o :o :o i jeszcze do tego (tak budowlano) kopara nam opada :evil: :evil: :evil: . Człowiek się na coś decyduje przyjeżdza zamawiać a tu okazuje się że cena o dziesiątki procent inna :o :evil: Powariowali, przecież nic tak nie drożeje, popyt Ok jest duży ale bez przesady.

Trzymajcie się

pozdrawiam :D

hello !!! dziś pogawętka z kolejnym majstrem, a jak nie to czekamy na górali ( są obiecujący tylko terminy ).Już zrezygnowałam ze schodów lanych będą drewniane , sciany z suporeksu :lol:. Rozemary i Tomki 4 ile płacicie za stan do ściany kolankowej jak wam wycenili

pozdr Edi

Witajcie, :D

no tak z powodu budowlanego szaleństwa miny mamy całkiem smętne :cry: :cry: No ale cóż, powiedzieliśmy A, to teraz musimy brnąc dalej.

U nas w hurtowniach kolejki jak w dawnych czasach po cukier, zapisy, nerwy itd. Wykonawca twierdzi, że materiały ma zabezpieczone, ale licho go tam wie.

Edi, my za cały stan surowy otwarty płacimy prawie 180 tys.z podatkiem :evil:

Moim zdaniem, straszne pieniądze i jeszcze ciężko było znaleźc dobrą ekipę, która mogła zacząc prace już w zeszłym roku. Mam nadzieję, że od poniedziałku zaczną piąc się w górę mury parteru. :lol:

Aha, zamówiłam już dachówkę i zadatkowałam, od kwietnia oczywiście drożeje.

Tomki4, Edi nie mogę się doczekac, kiedy zaczniecie się budowac, życzę szybkiego załatwiania wszelkich formalności

pozdrawiam :p

WITAMY,

MY RÓWNIEŻ JESTEŚMY PRZERAŻENI, OSTATNIO W HURTOWNI POWIEDZIELI NAM , ŻE MOGĄ NAS ZAPISAĆ NA SIERPIEŃ - SZOK :evil:

NIE WIEMY CO GORSZE - ZAŁATWIANIE PAPIERKÓW ,CZY TEN SZAŁ NA MATERIAŁY BUDOWLANE.

MOŻE FAKTYCZNIE PRZECZEKAĆ TEN OKRES, SZKODA NERWÓW :evil:

POZDRAWIAMY I ŻYCZYMY WYTRWAŁOŚCI .

WITAMY W GRONIE ROZETOWICZÓW :D .

JEŚLI MASZ JAKIEŚ PYTANIA TO PISZ ,POSTARAMY SIĘ ODPOWIEDZIEĆ.

GRONO ROZETOWICZÓW JEST RÓWNIEŻ MAŁE, OSTATNIO OBSERWOWAŁAM FORUM ORIONA - JEGO GRONO JEST ZNACZNIE LICZNIEJSZE, ALE NASZA ROZETA JEST PRAKTYCZNIEJSZA I ŁADNIEJSZ. DANDYS TEŻ JEST SUPER.

POZDROWIONKA :D

Witajcie,

co słychać? U nas prace ruszyły i trochę już coś zaczyna być widać.

Na razie mam wrażenie, że nie będzie gdzie mieszkać :-? , jakoś tak ciasno na dole. Wiatrołap powiększyłam ponad 0,5 m, był naprawdę malutki. Kierownik mówi, że to normalne, że wszystko wydaje się takie małe, trzeba poczekać aż położą strop, a najlepiej - tynki. Mam nadzieję, że wie co mówi :-?

Wklejam linki do kilku zdjęć i pozdrawiam :D

http://img451.imageshack.us/img451/1679/dscf1249sg2.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/6187/dscf1251gu0.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/250/dscf1254rd1.jpg

Witajcie

Ja również dołączam do grona rozetowiczów :D . Budowę jak dobrze pójdzie rozpoczynam w czerwcu. Papirologia już dawno załatwiona, tylko częsta zmiana pracy spowodowało opóźnienia z kredytem. Ale to inna sprawa. U nas w projekcie nie ma dużych zmian: poszerzony garaż o 60 cm, rezygnacja ze spiżarni na rzecz większej łazienki na parterze i tam też jedno okno zamiast dwóch, w pokoju nad garażem likwidacja okien połaciowych, a za to jedno w ścianie. Rozmieszczenie pomieszczeń wewnątrz na razie bez zmian, ale myślę o likwidacji pokoju na parterze na rzecz kuchni i jadalni.

Pozdrawiam.

:D Witajcie

rozemary gratulacje chciałabym być już na takim etapie a u mnie same papiery jeszcze z miesiąc potrwają, ale pomału już coś sie dzieje . W sobotę grodzimy działeczkę ogrodzeniem tymczasowym , mamy już barak na budowę . Rozgladamy się za kredytem narazie zobaczymy ofertę nordei i polbanku czas nagli .

Hallo tomki 4 jak postępy?

No to rozetowicze do roboty mamy wiosnę hahahah....

pozdr edi13 :wink:

Witajcie,

SlawekGłogowo, szczególne pozdr. dla nowego rozetowicza, myślę że likwidacja pokoju na rzecz kuchni jest niezbędna. U mnie już trochę można pospacerowa po parterze i wydaje mi się, że będzie bez tego- ciasno, mało przestrzeni. No ale potrzeby rodziny najważniejsze, więc decyzja musi byc przemyślana :lol: .

Edi13, szybko, szybko z tymi papierami bo już bym chciała coś pooglądac :wink:

Tomki 4, hop, hop gdzie jesteś, co słychac

Pozdrowienia :D