IWONAARTUR 23.02.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 WITAM,javascript:emoticon('') dołączamy się do miłośników Rozety, po długich poszukiwaniach ten dom okazał się najlepszy. Czekamy właśnie na projekt ,mamy nadzieję ,że ruszymy z budową latem. Mam pytanko, może ktoś jest na etapie dachu i może podać jego wymiary, a wszczególności ile metrów potrzebował łat, i w jakich odstępach je montowano. Będziemy kłaść balchodachówkę. Może ktoś posiada jakieś zdjęcia ? Pozdrawiamy wszystkich miłośników Rozety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 23.02.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witamy w klubie Rozetkowiczów, My zamierzamy zacząc budowe na wiosne w kwietniu, kupiliśmy Rozetę z garażem dwustanowiskowym. Dach wynoci 273 m2. pozdrawiamy Tomki4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 24.02.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Dziękuję za informacje, my również wybraliśmy projekt z podwójnym garażem, chociaz mieliśmy obawy , ponieważ nie widzieliśmy żadnego zdjęcia Rozety z podwójnym garażem( świat do odważnych należ) . Za poradą pana Marcina z biura projektowego Domena kotłownie przenosimy do tyłu za garaż, aby wykorzystać jeden komin ( kominek, kotłownia). Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 24.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 My także przenosimy kotłownie za garaż oraz likwidujemy pokój na dole na rzecz kuchni i jadalni. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 24.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam , to nie przygotowania do sezonu budowlanego, ale tydzień na nartach oderwał mnie od naszego forumowego wątku. Ale już powracam. Witam nowych Rozetowiczów - piszcie, piszcie o swoich pomysłach. Tomki 4, gratuluję pozwolenia - teraz żarty sie skończyły.Jeśli chodzi o okna, to są drewniane ze szprosami, meranti: rama 80,6 mm, pakiet dwuszybowy, szyba termo u=1,0W/m2, okucia Sigenia(Titan Silber), klamki srebrne Secustic. W jednym oknie na dole daliśmy nawiewnik. My chyba zdecydujemy się na dachówkę grafitową Von Mullera. Mają też przepiękny kasztan, sprawdźcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 26.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Rozemary, Witam po urlopie, mam nadzieję, że się udał. Trochę zbiłaś mnie z tropu z tym grafitem na dachu. Mnie także się podoba ten kolor ale ... No właśnie czy okna w kolorze złotego dębu (lub podobnym) będa pasowały, jaka elewacja i jakie ogrodzenie (słupki) Jakoś do czerwonych i brązowych dachów łatwiej mi dopasować resztę. Mam niestety kiepską wyobraźnię Dlaczego w projekcie jest niebieski pozdrawiam serdecznie i idę oglądać dalej dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 07.03.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jestem po rozmowach i ręce mi opadły" majstry poszalały" słuchajcie co się dzieje za stan surowy do kalenicy zawołali 40.000(II ekipy) a jeszcze 5 msc temu budowali z dachem za 43.000 odechciało mi się budowy a jednego tekst mnie rozbawił " nie pani to kto inny roboty ful" wybieraja przebieraja tarasów nie robią rachunków nie dają o umowie zapomnij tragedia ........................... chyba tej budowy nie zacznę przyjdzie zakasać rękawy wrrrr pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 07.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Edi13, powiem Ci na pocieszenie, że ja dostałam właśnie aneks do umowy - bagatela 10.500 PLN więcej, ponieważ: pracownikom, zeby nie uciekli, wykonawca podniósł wypłaty, zdrożał beton i bloczki betonowe. W umowie miałam niestety taki punkcik, którym zabezpieczał się wykonawca. Tak, budowanie nieźle nas przecwiczy Tomki 4, co słychac, żyjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 08.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Rozemary, Edi, Żyjemy, żyjemy... Przez ponad tydzień nie mielismy internetu w domu, ale już jest! My też patrzymy na ceny o tak i jeszcze do tego (tak budowlano) kopara nam opada . Człowiek się na coś decyduje przyjeżdza zamawiać a tu okazuje się że cena o dziesiątki procent inna Powariowali, przecież nic tak nie drożeje, popyt Ok jest duży ale bez przesady. Trzymajcie się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 14.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Rozemary, Edi, Jak tam rozterki budowlane My nadal ścigamy się z cenami materiałów. Niestety kiepsko nam to idzie. Jedyne co mnie trzyma to pogoda i to że zaczyna się już coś konkretnego dziać. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 14.03.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 hello !!! dziś pogawętka z kolejnym majstrem, a jak nie to czekamy na górali ( są obiecujący tylko terminy ).Już zrezygnowałam ze schodów lanych będą drewniane , sciany z suporeksu . Rozemary i Tomki 4 ile płacicie za stan do ściany kolankowej jak wam wycenili pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 15.03.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witajcie o poranku ! Wstępnie jest ekipa. Decyzje zmieniają się jak w kalejdoskopie. Teraz musimy uporać sie z papierami żeby mogli wejść początek czerwca, jeżeli się nie uda to dopiero koniec września . pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 15.03.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witajcie, no tak z powodu budowlanego szaleństwa miny mamy całkiem smętne No ale cóż, powiedzieliśmy A, to teraz musimy brnąc dalej. U nas w hurtowniach kolejki jak w dawnych czasach po cukier, zapisy, nerwy itd. Wykonawca twierdzi, że materiały ma zabezpieczone, ale licho go tam wie. Edi, my za cały stan surowy otwarty płacimy prawie 180 tys.z podatkiem Moim zdaniem, straszne pieniądze i jeszcze ciężko było znaleźc dobrą ekipę, która mogła zacząc prace już w zeszłym roku. Mam nadzieję, że od poniedziałku zaczną piąc się w górę mury parteru. Aha, zamówiłam już dachówkę i zadatkowałam, od kwietnia oczywiście drożeje. Tomki4, Edi nie mogę się doczekac, kiedy zaczniecie się budowac, życzę szybkiego załatwiania wszelkich formalności pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 15.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 WITAMY, MY RÓWNIEŻ JESTEŚMY PRZERAŻENI, OSTATNIO W HURTOWNI POWIEDZIELI NAM , ŻE MOGĄ NAS ZAPISAĆ NA SIERPIEŃ - SZOK NIE WIEMY CO GORSZE - ZAŁATWIANIE PAPIERKÓW ,CZY TEN SZAŁ NA MATERIAŁY BUDOWLANE. MOŻE FAKTYCZNIE PRZECZEKAĆ TEN OKRES, SZKODA NERWÓW POZDRAWIAMY I ŻYCZYMY WYTRWAŁOŚCI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 16.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich Rozetkowiczów.Jesli pozwolicie to i ja się przyłączę do Waszego grona.My będziemy budowali Dandysa ale ponieważ jest małe zainteresowanie tym projektem ,więc pozwoliłam sobie tu wejść.Ponieważ domki są podobne może i ja uzyskam jakieś rady od Was. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONAARTUR 16.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 WITAMY W GRONIE ROZETOWICZÓW . JEŚLI MASZ JAKIEŚ PYTANIA TO PISZ ,POSTARAMY SIĘ ODPOWIEDZIEĆ. GRONO ROZETOWICZÓW JEST RÓWNIEŻ MAŁE, OSTATNIO OBSERWOWAŁAM FORUM ORIONA - JEGO GRONO JEST ZNACZNIE LICZNIEJSZE, ALE NASZA ROZETA JEST PRAKTYCZNIEJSZA I ŁADNIEJSZ. DANDYS TEŻ JEST SUPER. POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 21.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie, co słychać? U nas prace ruszyły i trochę już coś zaczyna być widać. Na razie mam wrażenie, że nie będzie gdzie mieszkać , jakoś tak ciasno na dole. Wiatrołap powiększyłam ponad 0,5 m, był naprawdę malutki. Kierownik mówi, że to normalne, że wszystko wydaje się takie małe, trzeba poczekać aż położą strop, a najlepiej - tynki. Mam nadzieję, że wie co mówi Wklejam linki do kilku zdjęć i pozdrawiam http://img451.imageshack.us/img451/1679/dscf1249sg2.jpg http://img79.imageshack.us/img79/6187/dscf1251gu0.jpg http://img512.imageshack.us/img512/250/dscf1254rd1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 22.03.2007 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witajcie Ja również dołączam do grona rozetowiczów . Budowę jak dobrze pójdzie rozpoczynam w czerwcu. Papirologia już dawno załatwiona, tylko częsta zmiana pracy spowodowało opóźnienia z kredytem. Ale to inna sprawa. U nas w projekcie nie ma dużych zmian: poszerzony garaż o 60 cm, rezygnacja ze spiżarni na rzecz większej łazienki na parterze i tam też jedno okno zamiast dwóch, w pokoju nad garażem likwidacja okien połaciowych, a za to jedno w ścianie. Rozmieszczenie pomieszczeń wewnątrz na razie bez zmian, ale myślę o likwidacji pokoju na parterze na rzecz kuchni i jadalni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 22.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witajcie rozemary gratulacje chciałabym być już na takim etapie a u mnie same papiery jeszcze z miesiąc potrwają, ale pomału już coś sie dzieje . W sobotę grodzimy działeczkę ogrodzeniem tymczasowym , mamy już barak na budowę . Rozgladamy się za kredytem narazie zobaczymy ofertę nordei i polbanku czas nagli . Hallo tomki 4 jak postępy? No to rozetowicze do roboty mamy wiosnę hahahah.... pozdr edi13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozemary 22.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witajcie, SlawekGłogowo, szczególne pozdr. dla nowego rozetowicza, myślę że likwidacja pokoju na rzecz kuchni jest niezbędna. U mnie już trochę można pospacerowa po parterze i wydaje mi się, że będzie bez tego- ciasno, mało przestrzeni. No ale potrzeby rodziny najważniejsze, więc decyzja musi byc przemyślana . Edi13, szybko, szybko z tymi papierami bo już bym chciała coś pooglądac Tomki 4, hop, hop gdzie jesteś, co słychac Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts