tomek159 04.06.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Zasieki nic, szeleszczące worki na patykach nic, od rzucania kamieniami aż boli mnie ręka a one siedzą sobie na ogrodzeniu i pewnie myślą sobie "możesz nam ..." Macie jakiś pomysł.Przysypanie piaskiem nic nie dało bo ulewne deszcze odkryły nasiona.już brak mi weny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 04.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Kup sobie kotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.06.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Kup sobie kotka eee... kot tez bedzie obgryzał trawe jak wyrosnie i ostrzyl pazury na korze i wykopywał kwiatki a jak kupi na kota psa - to z kolei bedzie na iglaki pies sikał.... a tak serio - moze warto o takim rozwiazaniu co dusia pisze - pomyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 04.06.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 gdy miqałam podobny problem wyciełam postac kotów pomalowałam na różne kolory przywiesiłam tasiemki dzwoneczki wedkarskie męża i na kijkach przypete pinezkami wbiłam w trawnik ,na krótki czas pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 04.06.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Jak się opatrzy można wystawić wyciete duże ptaki łowne których boja się wróble jakieś jastrzebie czy cóś takiego powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.06.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Na szklanych powierzchniach np, wiezowców,( czy ekranach dziwiekoszczelnych ) czesto nakleja sie czarne sylwetki ptaków drapieznych - ma to na celu odstraszac ptaki zeby sie o te "szklane domy" nie rozbijały - i z tego co wiem zdaje to egzaminnatomiast nie mam pojecia jak to sie sprawdzi zawieszone na sznurku w ogrodzie czy na kijkach wbitych w ziemie ale sprobować można - koszt niewielki Wiem ze tez ze mozna zrobic prostokąt z linek dookola np trawnika i przywiazac blisko siebie wyciagnieta tasme z kasety magnetofonowej (dłuuuga jest wiec nieduzo sie zuzyje) - tak zeby lezala niejako poziomo na ziemi i dosyc szczelnie) - tasma jest lekka wiec nie uszkodzi nic, latwo dostepna a pozatym powiewa na wietrze , lekko szeleści i troche odbija swiatło nie wyglada to niestety zbytnio estetycznie...ale jako chwilowe rozwiazanie moze byc dobre.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek159 04.06.2006 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 to ostatnie jest niezłe.idę walczyć .Dzięki za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.06.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 hej - to ostatnie widzialam tylko, nie stosowalam nigdy - ale mysle ze moze zadzialac - przywiazane bylo dosyc luzno po obu stronach - tak by wiatr poruszał.... pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Pomysł dość kosztowny, ale na pewno skuteczny to nakrycie matami - tylko, że na jeden raz to trochę drogo... może znajdziesz kogoś kto by Ci wypożyczył na tydzień-dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts