taje 04.06.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witajcie, Ekipa zamontowała mi grzejniki (konwektorowe) na wysokości 7-9 cm nad poziomem wylewek. Do tego dojdą podłogi (ok. 2 cm) więc dół grzejnika będzie się znajdował od 5-7 cm nad podłogą. Ekipa twierdzi, że to jest wystarczająca wysokość. Czy na pewno to nie jest za nisko? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Co najmniej 12,5 cm przy np Korado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 04.06.2006 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Tego sięobawiałam. A jakie są konsekwencje niezachowanie przepisowej wysokości nad podłogą - czy ma to wpływ na wydajność grzejnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Purmo, Radson, Kermi - wszyscy min 12 cm od poziomu podłogi - tak wiec jeżlei wiesza się grzejniki nna gołe posadzki - to 13-14 cm Grzejnik nie będzie miał "przeciągu" wydajnośc moze poleciec nawet o 30 %. Wołaj żeby poprawili !!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 05.06.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 dokladnie tak wydajnosc konwektorow moze spasc drastycznie....minimum to 10cm na ktore mozna isc pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 05.06.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ha, to mam problem. Sęk w tym, że ekipa przesuwała istniejące grzejniki (dom do remontu), które pierwotnie również wisiały nisko. Ekipa twierdzi, że jest tak jak było poprzednio a zatem nie popełnili błędu i jak chciałam inaczej, trzeba było powiedzieć. Tyle, że ja nie wiem jak być powinno - mówiłam tylko o tym, gdzie należy przesunąć grzejniki, a nie jak wysoko mają wisieć, żeby dobrze grzały - w tym powinien mi chyba doradzić fachowiec. I co teraz z tym fantem zrobić? Nie ustępować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 to zasrany obowiązek fachowca by powieśić tak i dobrac tak grzejniki by grzały !!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 05.06.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 to zasrany obowiązek fachowca by powieści tak i dobrac tak grzejniki by grzały !!! Sebo8877 Ostre słowa, ja uważam, że obowiązkiem fachowca jest wywiązać się z umowy a jaka ona była wie tylko taje i ten fachowiec więc proponuje więcej wstrzemięźliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.06.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 To tak jaby lekarz umawiał się z pacjentem na ćos tam- Ludzie kochani wykonujmy swój fach rzetelnie - jak trzeba coś wykonac wykonujmy to dokładnie a nie na sztuke. Z pełnym szacunkiem dal cudziej i własnej roboty sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 05.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Odchodzimy od watku więc to bedzie moja ostatnia wypowiedź w tym temacie.Sebo8877 zgadzam sie z tobą tylko należałoby jeszcze zdefiniować co to znaczy "dokładnie" czy tak jak życzy sobie klient czy tak jak zyczy sobie wykonawca. Ja wybieram pierwszy wariant tzn chce aby było zrobione tak jak ja chcę gdyz niestety wśród wykonawców mało jest fachowców, którzy wiedzą co jak i dlaczego zrobić a po za tym to chcieliby jak najmniej zrobić i jak najwięcej zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts