zoner 04.06.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 WitamNo właśnie...nie wiem czy parkieciarz zrobił dobrze:Mam parkiet jesion w klasie II. Parkieciarz tak dobierał klepki aby stonować kolorystycznie, odkładając najjaśniejsze i najciemniejsze klepki, które potem położył pasami jasne-ciemne (podwójna jodła) w najmniejszej sypialni. Teraz pokoje wyglądają super, ale sypialnia odbiega zupełnie wyglądem. Tam kontrast klepek jest bardzo duży (same najjaśniejsze i najciemniejsze). W dodatku na wejściu do tej sypialni znów stonował kolor klepek, tak, że odróżnia się to od reszty podłogi w tej sypialni.Proszę o podpowiedź - czy taka zasada jest praktykowana? Czy może powinien układać dobierając ze wszystkich odcieni w całym mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 05.06.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam, ogolnie parkieciarze unikaja selekcjonowania klepek aby zapobiec wlasnie takim niespodziankom jakie u Ciebie wyszly ale chyba juz troszke za pozno.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoner 05.06.2006 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Dzsięki fracekA czy komuś parkieciarz też tak ułożył? Chodzi mi o to czy takie sytuacje są praktykowane czy to tylko wymysł mojego "fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 09.06.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Dzsięki fracek A czy komuś parkieciarz też tak ułożył? Chodzi mi o to czy takie sytuacje są praktykowane czy to tylko wymysł mojego "fachowca? Wg mnie to sprawa umowna. Sypialnia raczej nie jest miejscem reprezentacyjnym a zatem jeśli ten materiał miał gdziekolwiek zostać użyty to chyba jest to najwłaściwsze miejsce. Myślę, że parkieciarz chciał dobrze, zrobił źle, że nie zapytał... Podejdź do tematu na spokojnie. W sypialni będzie łóżko, dywan itd, niewiele tego parkietu będzie widać. A to że są różne odcienie, no jesion taki jest - dla jednych wada dla innych zaleta Czasami lepiej pogodzić się z pewnymi rzeczami i spać spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 09.06.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Generalnie zrobił źle ale skoro twierdzisz ...Teraz pokoje wyglądają super... to chyba jednak zrobił dobrze. Bo jeżeli w sypialni ...kontrast klepek jest bardzo duży... i to Tobie nie leży, to wyobraź sobie, że trochę stonowany kontrast (ale wciąż wyraźny kontrast) masz w całym swoim domu. Więc zastanów się, czy czasem parkieciarz nie zrobił tego co sam byś mu zaproponował. Bo w końcu ...W sypialni będzie łóżko, dywan itd, niewiele tego parkietu będzie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 10.06.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 W tej chwili nie ma problemu moze on powstac w chwili ewntualnej zmiany koncepcji mieszkania lub domu i wtedy np sypialniamoze byc gabinetem i bedzie wiadac wspomniane przebarwienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoner 10.06.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Wielkie dzięki za odzewWnioskuję, że może i nie zrobił najgorzej ale zrobił błąd, że nie zapytał.Sypialnia nie zmieni swojej funkcji, więc powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts