Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czym bedziesz ogrzewal reszte (o ile bedziesz ogrzewal)? Bo jak nie bedziesz ogrzewal, to po co Ci grzalka w tylko w lazience, a jesli bedziesz ogrzewal non-stop, to sie nie powinienes przejmowac.

Chyba, ze tylko z doskoku - to chyba lepiej zrezygnowac z grzejnika i grzac dmuchawa...

Nie wiem czemu ma służyć grzejnik: czy suszeniu ręczników czy ogrzaniu pomieszczenia?

Jeśli nie porzebujesz dosuszać ręczników to o wiele korzystniej jest dać dmuchawę z ciepłym powietrzem - nagrzewanie jest szybkie i grzejesz tylko wtedy, gdy potrzebujesz (jak np. bierzesz kąpiel)

Może płyn do chłodnic by był dobry ? Do -35 bez problemu. Tylko nie wiem, czy nie będzie niepożądanych efektów ubocznych.

też tak myślałem tylko się zastanawiam czy nie będzi szybko tracił ciepła w końcu jest to płyn do chłodnicy, czyli chyba ma chłodzić

A czym bedziesz ogrzewal reszte (o ile bedziesz ogrzewal)? Bo jak nie bedziesz ogrzewal, to po co Ci grzalka w tylko w lazience, a jesli bedziesz ogrzewal non-stop, to sie nie powinienes przejmowac.

Chyba, ze tylko z doskoku - to chyba lepiej zrezygnowac z grzejnika i grzac dmuchawa...

ogrzewanie ma być tylko powiedzmy na sobote i niedziele

zastanawiałem się nad dmuchawą tylko, na czas kąpieli ok robi się ciepło (obecnie jade na farelku), ale co z wilgocią drzwi są zawsze otwarte a jest tam najzimniej mimo że palone jest w komiku.

Nie wiem czemu ma służyć grzejnik: czy suszeniu ręczników czy ogrzaniu pomieszczenia?

Jeśli nie porzebujesz dosuszać ręczników to o wiele korzystniej jest dać dmuchawę z ciepłym powietrzem - nagrzewanie jest szybkie i grzejesz tylko wtedy, gdy potrzebujesz (jak np. bierzesz kąpiel)

A widziałaś gdzieś ciekawe oferte takich dmuchaw (jakiś wygląd by się przydał)

Może płyn do chłodnic by był dobry ? Do -35 bez problemu. Tylko nie wiem, czy nie będzie niepożądanych efektów ubocznych.

też tak myślałem tylko się zastanawiam czy nie będzi szybko tracił ciepła w końcu jest to płyn do chłodnicy, czyli chyba ma chłodzić

Czy to jest zwykła woda , czy z płynem do chłodnic to nie ma żadnej różnicy jak szybko traci ciepło. To konstrukcja chłodnicy zapewnia takie oddawanie ciepła, że czynnik wewnątrz niej się wychładza (mówiąc jasno, jest tak pozwijana, że powierzchnia oddawania ciepła jest bardzo duża). Tak prawdę mówiąc to grzejnik też możnaby podciągnąć pod system działania chłodnicy : Dostarczasz do grzejnika czynnik grzewczy, który ochładzając się oddaje ciepło do pomieszczenia. I tak samo im większa powierzchnia do wymiany ciepła i im szybciej sie ochłodzi, tym większa wydajność grzejnika. Ale olej transformatorowy też będzie dobry.

Olej.

Zadzwoń do producenta grzejnika i zapytaj, wiem że można zakupić drabinkę już zalaną olejem.

To jest działka i człowiek szuka jak najtaniej więc u producenta to zapłace tyle że używek kupił bym sobie pewnie ze 3