Gość 08.03.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Mój instalator CO namawia mnie na wypełnienie miedzianych rur centralnego ogrzewania glikolem ( lub raczej mieszanką glikolu i wody). Zalety tej substancji mają być takie: nie zamarźnie nawet jeśli dom będzie nieogrzewany, mniejsze zanieczyszczenie filtrów. Boję się jednak o stan mojej instalacji w kontakcie z glikolem. Czy warto się na to skusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 08.03.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Ja też jestem ciekaw jaki to środek polecają Forumowicze.Musso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Nie napełniajcie jakimś gó.... tylko sprawdzonymi środkamihttp://www.fernox.pl/default1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 08.03.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Stosuje dosyć często FERNOX MB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan100 08.03.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 to jest właśnie coś co jest przerost formy nad treścią.Przecież jeżeli wyłączycie ogrzewanie to może nie zamarznie centralne ale rozsadzi wam rury z wodą [ Ta wiadomość była edytowana przez: jan100 dnia 2003-03-08 22:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 08.03.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Gwoli ścisłości FERNOX MB1 jest inhibilatorem korozji i głównie stosowany jest w celu polepszenia własności wody grzewczej,zabezpiecza pompy obiegowe przed zatarciem ,a w minimalnym stopniu jest środkiem przeciwzamrożeniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts