inż. Mamoń 05.06.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jak gęsto proponujecie posadzić winobluszcz trójklapowy, który ma być osłoną płotu z siatki? Proszę tylko nie proponujcie mi funkcji szukaj bo już z niej skorzystałem i nie widzę tam jednoznacznej odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 masz sadzonki? to pewnie co 1m, on sie bardzo rozrasta. My wsadzalismy do ziemi urwane gałązki i rosnie nieźle. Chociaż prawde mówiąc to nie wiem, jaki to winobluszcz http://majkagw.photosite.com/~photos/tn/1272_1024.ts1128867528000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Posadziłem 1 (słownie jeden) przy płocie paskudnym betonowym od sąsiada, zarósł przez 10 lat 20 m płotu, a teraz idzie po jego siatce od ulicy ok 25 m, po drodze wlazł na słup energ., ale elektryk wymieniający mi przyłącze wq.. się i zwalił, bo nie mógł wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 05.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Majka-ładny ten Twój bluszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 05.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ Tu radzą sadzić co 1,5 m i ja tak robię Wszystko zalezy od tego jak szybko chcesz uzyskać efekt pokrycia płotu bo jak masz czas to mozna tak jak radzi Mirek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 05.06.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Cześć. Majka a na płocie to nie jest czasem bluszcz pięciopalczasty? Ja na siatce mam właśnie pięciopalczasty - moim zdaniem lepszy niż tróklapowy tzn. lepszy na płot. Na ścianie mam tróklapowy. Ten super się pnie bez podpórek po murze- jest jak przyklejony. Niestety tej zimy spora cześć gałązek przemarzła. A pięcioplaczastego mróz "nie ruszył". Na siatce mam go posadzonego co 1,5 m ale to dlatego żeby szybciej uzyskać efekt pokrycia siatki. Poza tym pięciopalczasty można ukorzenić samemu a trójklapowy jest szczepiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 to jakieś wino, dzikie wino. Kiedyś roslo na starej chałupie i dawalo podobno owoce. na zimę traci liście niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 06.06.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 To co jest nazdjęciu to winobluszcz pięcioklapowy lub pięciolistkowy. Gubi liście na zimę, a jesienią przebarwia się na czerwono.Bluszcz pospolity (hedera helix) ma liście ciemnozielone, które czasami zostają na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts