Pearl 05.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam,poszukuję dobrego, sprawdzonego impregnatu. Warunek, by nie brudził butów, bo z bruku wchodzę na taras i do domu... wszelkiego rodzaju zużyte oleje, pokosty... odpadają. Bruk ułożę na piasku, więc odpływ wody będzie dostateczny, tak myślę. Dzięki za ewentualne podpowiedzi.PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 05.06.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Używałem Xylomalu do ławek i stołu (za podstawy mają głazy z piaskowca więc stoją cały rok na zewnątrz). Cena znośna, trzyma się nieźle, nie brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 05.06.2006 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 zależy mi, by ów impregnat wnikał do wewnątrz klocka, bo jeśli tylko pokryje z zewnątrz to przy chodzeniu momentalnie się zetrze... reasumując: szukam czegoś co wniknie w drewno i nie będzie brudzić. Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 06.06.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Z tym zawsze jest kłopot. najlepiej było by impregnować ciśnieniowo, ale wiadomo ze to raczej w sferze pobożnych życzeń. Xylomal wsiąkał w miarę ładnie. Hasco Pentorex chyba lepszy ale i droższy. Absolutnie odradzam Drewnochron. jeśli wogóle wsiąka to może na grubość włosa nie głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 06.06.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Twoje uwagi są bardzo cenne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 06.06.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja do wszystkiego co drewniane używam altaxinu. Produkt wart uwagi.Mają impregnaty i lakierobejce. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 06.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja do wszystkiego co drewniane używam altaxinu. Produkt wart uwagi. Mają impregnaty i lakierobejce. Pozdrawiam, A jak cenowo? Bo nie znam, a czeka mnie w najblizszym czasie malowanie sporego kawałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 06.06.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja do wszystkiego co drewniane używam altaxinu. Produkt wart uwagi. Mają impregnaty i lakierobejce. Pozdrawiam, A jak cenowo? Bo nie znam, a czeka mnie w najblizszym czasie malowanie sporego kawałka Podaję ich stronkę : http://www.altax.pl Co do cen to nie pamiętam. Ale szoku nie było. Coś około 30 zł za wiaderko 2,5 l impregnatu ( w hurtowni ). W marketach typu Castorama czy Leroy tego nie ma. Mam tym wymalowane elementy drewniane na zewnątrz oraz podbitkę i jakoś żadnych oznak starzenia ( 2 lata ). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 06.06.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ups, po przeglądnięciu ich stronki okazuje się, że w Castoramie już jest. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 20.06.2006 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dodam jeszcze, że bruk, który chcę impregnować będzie dobrze zdrenowany i praktycznie nie będzie miał kontaktu z czarną ziemią, a jedynie z piaskiem. Będzie go sporo, także muszę mieć pewność, że środek zastosowany będzie odpowiedni - stąd moje pytanie. Drewno sosnowe... Altaxin... tylko który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 20.06.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam,Tez uzylem Altaxinu i co moge poradzic to zadzwonic do ich przedstawiciela bo sie zdazyc ze Ci sami/ich hurtownik przywiezie do domu jak tak mialem...wiec moze warto sprobowac o ile bedzie decyzja na ten impregnat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 15.07.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu poradnikowego na temat wyboru impregnatu - jakie 5 cech powinien mieć impregnat do drewna? Zobacz inne filmy poradnikowe murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts