Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

impregnat do drewna, niebrudzący... do bruku drewnianego

Recommended Posts

Witam,

poszukuję dobrego, sprawdzonego impregnatu. Warunek, by nie brudził butów, bo z bruku wchodzę na taras i do domu... wszelkiego rodzaju zużyte oleje, pokosty... odpadają. Bruk ułożę na piasku, więc odpływ wody będzie dostateczny, tak myślę. Dzięki za ewentualne podpowiedzi.

Pozdrawiam

Artur

Z tym zawsze jest kłopot. najlepiej było by impregnować ciśnieniowo, ale wiadomo ze to raczej w sferze pobożnych życzeń. Xylomal wsiąkał w miarę ładnie. Hasco Pentorex chyba lepszy ale i droższy. Absolutnie odradzam Drewnochron. jeśli wogóle wsiąka to może na grubość włosa nie głębiej :roll:

Ja do wszystkiego co drewniane używam altaxinu. Produkt wart uwagi.

Mają impregnaty i lakierobejce.

Pozdrawiam,

A jak cenowo? Bo nie znam, a czeka mnie w najblizszym czasie malowanie sporego kawałka

Podaję ich stronkę :

http://www.altax.pl

Co do cen to nie pamiętam. Ale szoku nie było. Coś około 30 zł za wiaderko 2,5 l impregnatu ( w hurtowni ). W marketach typu Castorama czy Leroy tego nie ma.

Mam tym wymalowane elementy drewniane na zewnątrz oraz podbitkę i jakoś żadnych oznak starzenia ( 2 lata ).

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...
dodam jeszcze, że bruk, który chcę impregnować będzie dobrze zdrenowany i praktycznie nie będzie miał kontaktu z czarną ziemią, a jedynie z piaskiem. Będzie go sporo, także muszę mieć pewność, że środek zastosowany będzie odpowiedni - stąd moje pytanie. Drewno sosnowe... Altaxin... tylko który? :-?

• 9 years później...