Aghula 05.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam, mam zamontowane okna i kasety RKS pod rolety (jeszcze nie uzbrojone). Pojechalam obejrzec po montazu i patrze, a cala gorma czesc okna (rama) WISI w powietrzu. Jak nacisne na cale skrzydlo to sie rusza - czuc, ze u gory NIC nie trzyma. Wszyscy mi mowia, ze tak jest OK i ze przy RKSach to tak jest, gorna rama okna nie jest zamocowana (no bo do czego) a tylko bedzie przyslonieta k-g. Na razie wyglada to tak, ze nad gorna rama okna NIE MA NIC - jest szpara, a nad ta szpara widac, ze jest pusta skrzynka RKS. Mam okna antywlamaniowe, ale czy to ma sens, jesli to okno sie chwieje? (To znaczy drga ta gorna krawedz ramy). DOSWIADCZENI i SPECJALISCI - POMOZCIE!! Czy tak ma byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 05.06.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 powies za jaja tego co ci doradzil ten debilny system ps nie jestes pierwsza ale rowniez nie w wiekszosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorak 05.06.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 NO właśnie! Czy ten system jest dobry? Bo jeżeli nie RKS to co? Wszystko inne zasłania ramę okienną - jak chcę mieć drewniane to szkoda tego drewna..... A może jest taki system który godzi bezpieczeństwo, komfort cieplny, z estetyką???pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 05.06.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 dobierzesz sobie ladna okleine na prowadnice i bedziesz mial cacy jesli ma byc estetycznie to system nadstawnych rolet-montowane z oknami czyli zespolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 05.06.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Mam RKS na jednej kondygnacji i INTEGRO na pozostałych.Jeszcze nie zamontowane rolety, ale okna tak i faktycznie od góry nie są mocowane, dlatego na resztę wybrałem INTEGRO, a nadproża cofnąłem o jakieś 10 cm, co łącznie z ociepleniem pozwoli ukryć skrzynki rolet. Uważam ten system za lepszy i co ważne dużo tańszy, a też nie zasłania futryn.Nawiązując do jednego z postów, musiałbym się sam za j.....a wieszać, ale to mogłoby być dla mnie mało przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts