Acent 06.06.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Pisałem już kiedyś.W Rzeszowie są dwa takie domy.Obok siebie Przynajmniej te o ktorych wiem.Górników u nas nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 06.06.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Niekoniecznie może to być winą torf. Był kiedyś taki przypadek w Cieszynie. Na pewnym osiedlu niektóre domy zaczęły jechać wdłuż zbocza, mocno odchylając się od pionu. Stacja trafo przejechała około 10 metrów i ją rozebrano. Winę za to ponosiła budowa geologiczna terenu, a konkretnie skały fliszowe (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 06.06.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Pisałem już kiedyś.W Rzeszowie są dwa takie domy.Obok siebie Przynajmniej te o ktorych wiem.Górników u nas nie ma... No dobra ten jeden to wiem a drugi to gdzie, a może za mało pochylony, aby go zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Niekoniecznie może to być winą torf. Był kiedyś taki przypadek w Cieszynie. Na pewnym osiedlu niektóre domy zaczęły jechać wdłuż zbocza, mocno odchylając się od pionu. Stacja trafo przejechała około 10 metrów i ją rozebrano. Winę za to ponosiła budowa geologiczna terenu, a konkretnie skały fliszowe (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy). Torf był tylko przykładem bo ja nie jestem Gandalf aby odgadnąć co się stało nie widząc nawet miejsca awarii .......... i mając jedynie na podorędziu enigmatyczny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 07.06.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Absolutnie nie miałem złych intencji.Słyszałem jeszcze o takim domu: został wykonany wykop pod fundamenty, a że wyszedł głębszy niż miał być, to inwestor kazał wsypać z powrotem trochę ziemi i udeptać. Tak też się stało. Jeszcze przed wylaniem stropu ściany zaczęły "jeździć". Nie wiem co było później. Właściciel szukał pomocy w różnych firmach budowlanych. To co sobie przypominam, było to w Rzeszowie lub jego najbliższej okolicy. Być może jest przypadek, o którym piszą koledzy powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.06.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 pare fotek podobnych przypadków http://www.geotest.pl/katastrofy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 09.06.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Pisałem już kiedyś.W Rzeszowie są dwa takie domy.Obok siebie Przynajmniej te o ktorych wiem.Górników u nas nie ma... Gdzie one w Rzeszowie są ? Też jestem ciekaw. Jeden to wiem a dwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 09.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Opowiadał mi o tych przypadkach mój konstruktor.Musze mu powiedzieć żeby wycieczki oprowadzał.Może więcej zarobi niz na obliczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 W Toruniu też mają taki zabytek: http://www.torun.pl/portal/img_upload/zw_krzywa_wie_m.jpg A co do linku jaki podał GENO - zauważcie, że dom się przechylił, ale ciągle wygląda na cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts