Jajcek 08.06.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 chamstwo ??? a nie wezmierz pod uwage ze ktos mruga bo sie bardzo spieszy wiazac np rodzącą do szpitala, albo dziecko ktore sobie np raczke zlamalo ???? Wedlug Ciebie jak mruga to cham i za wszelka cene nie zjade i nie puszcze takiego kierowcy za kierownica trzeba mysec i wziasc wszystkie mozliwosci pod uwage bo nie kazdy jest tym ktory dla zabawy albo dla swojego ego lamie przepisynarazajac swoje i cudze zycie Nie przekonasz mnie do zjeżdżania na pobocze. Pobocze jest dla pieszych i rowerzystów. Nie zamierzam ryzykować życia swojego lub osób postronnych, żeby puścić kogoś, komu się spieszy. czytaj ze zrozumieniem, ja nic nie pisze o zjezdzaniu na pobocze A co oznacza zaznaczony przeze mnie fragment? to ze jezdni jednokierunkowej dwujezdniowej jakop panisko nie chcesz z jechac z lewego pasa na prawy do czego zobowiazuja cie przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 08.06.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 zreszta karetka tez mruga wiec jej nie zjezdzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 to ze jezdni jednokierunkowej dwujezdniowej jakop panisko nie chcesz z jechac z lewego pasa na prawy do czego zobowiazuja cie przepisy Po pierwsze - na drodze dwujezdniowej można wyprzedzać po prawej stronie. Po drugie - opisywana sytuacja dotyczyła jedngo pasa ruchu dla każdego kierunku i zjeżdżania na pobocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 zreszta karetka tez mruga wiec jej nie zjezdzaj Karetka jest pojazdem uprzywilejowanym i KAŻDY inny kierowca ma obowiązek ułatwić jej przejazd, i zatrzymać się w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 08.06.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 zreszta karetka tez mruga wiec jej nie zjezdzaj Karetka jest pojazdem uprzywilejowanym i KAŻDY inny kierowca ma obowiązek ułatwić jej przejazd, i zatrzymać się w razie potrzeby. kazdy POWINIEN ulatwic przejazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 zreszta karetka tez mruga wiec jej nie zjezdzaj Karetka jest pojazdem uprzywilejowanym i KAŻDY inny kierowca ma obowiązek ułatwić jej przejazd, i zatrzymać się w razie potrzeby. kazdy POWINIEN ulatwic przejazd Tak, ale tylko pojazdowi uprzywilejowanemu, a nie oszołomowi, który trąbi i błyska "długimi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 08.06.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 to ze jezdni jednokierunkowej dwujezdniowej jakop panisko nie chcesz z jechac z lewego pasa na prawy do czego zobowiazuja cie przepisy Po pierwsze - na drodze dwujezdniowej można wyprzedzać po prawej stronie. Po drugie - opisywana sytuacja dotyczyła jedngo pasa ruchu dla każdego kierunku i zjeżdżania na pobocze. po pierwsze - ale nawet na drodze dwujezdniowej obowiazuje jazda przy prawej krawedzi jezdni czyli prawym pasem wiec nie inpretuj tylko ci pasujacych paragrafow mowiac ze jezdzisz wspaniale przepisowo kiedys ktos powiedzial niech pierwszy rzuci kamien ten co jjest calkowicie bez winy po drugie - ja bralem wszystkie mozliwosci pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 08.06.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 zreszta karetka tez mruga wiec jej nie zjezdzaj Karetka jest pojazdem uprzywilejowanym i KAŻDY inny kierowca ma obowiązek ułatwić jej przejazd, i zatrzymać się w razie potrzeby. kazdy POWINIEN ulatwic przejazd Tak, ale tylko pojazdowi uprzywilejowanemu, a nie oszołomowi, który trąbi i błyska "długimi". a czy 90% kierowcow trabi iblyska swiatlami na ciebie ? to zastanow sie czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 08.06.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Po pierwsze - na drodze dwujezdniowej można wyprzedzać po prawej stronie. A pewnie że mozna, tylko że regułą jest TO: Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa. strasznie trudne, nie ? zwłaszcza jak się ma impregnowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 08.06.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Paprotka - a na kogo złożyłabyś doniesienie gdyby ten kierowca jechał przepisowe 50 km/h i potrąciłby Twoje dziecko? na św.Krzysztofa, a jak nie poskutkuje poproszę bezpośrednio z jego Kierownikiem - w końcu ktoś musi być za to odpowiedzialny. Absurdu cd. ja rozumiem, że w wypadkach, w których śmierć ponoszą dzieci, kręci Cię najbardziej kto zawinił - no, ludzie mają różne upodobania i z uporem godnym lepszej sprawy będziesz dowodził, że rodzice. jak Ci to poprawia samopoczucie - to proszę, trwaj w samozadowoleniu. ja nie mam zamiaru ciągnąć poszturchiwanek w tym stylu, bo i tak konkluzją tego typu dyskusji jest/będzie licytacja kto robi katowicką w mniej niż 2.11. ( odpadam w przedbiegach ) W demagogii jesteśmy dobrzy zaprawdę powiadam Wam - widziałam lepszych ale krótki kurs WKPb żeście czytali, kiedy ja jeszcze rżnęłam w pieluchy, co nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 a czy 90% kierowcow trabi iblyska swiatlami na ciebie ? to zastanow sie czemu Może nie 90% a jakieś 10-20%. To świadczy o braku kultury i skrajnym egizmie. Poza tym bardzo wiele osób nie zna przepisów ruchu drogowego, a nikt nie będzie mnie zmuszał do wjechania na pobocze - bo jest to złamanie przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Po pierwsze - na drodze dwujezdniowej można wyprzedzać po prawej stronie. A pewnie że mozna, tylko że regułą jest TO: Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa. strasznie trudne, nie ? zwłaszcza jak się ma impregnowane.... Jest to taką samą regułą, jak zakaz jazdy po poboczu i zmuszanie innych do zjeżdżania na pobocze. Nie ma przepisów ważniejszych i mniej ważnych - wszystkie są jednakowo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.06.2006 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 po pierwsze - ale nawet na drodze dwujezdniowej obowiazuje jazda przy prawej krawedzi jezdni czyli prawym pasem wiec nie inpretuj tylko ci pasujacych paragrafow mowiac ze jezdzisz wspaniale przepisowo kiedys ktos powiedzial niech pierwszy rzuci kamien ten co jjest calkowicie bez winy po drugie - ja bralem wszystkie mozliwosci pod uwage Nigdy nie pisałem, że jeżdżę lewym pasem. Nie zjeźdżam tylko na pobocze - a to spora różnica. Po drugie - nie bierz wszystkich możliwości pod uwagę tylko temat dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 a czy 90% kierowcow trabi iblyska swiatlami na ciebie ? to zastanow sie czemu Może nie 90% a jakieś 10-20%. To świadczy o braku kultury i skrajnym egizmie. Poza tym bardzo wiele osób nie zna przepisów ruchu drogowego, a nikt nie będzie mnie zmuszał do wjechania na pobocze - bo jest to złamanie przepisów. Błyskanie światłami niekoniecznie świadczy o braku kultury.Przejedź sie po autostradzie w Austrii tam prawie każdy wyprzedzający czy nawet wymijający cię lewym pasem samochód króciutko błyska światłami uprzedzając że będzie cię wymijał/wyprzedzał cobyś nie zrobił jakiegoś niekontrolowanego manewru np. ominięcie dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.06.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 a czy 90% kierowcow trabi iblyska swiatlami na ciebie ? to zastanow sie czemu Może nie 90% a jakieś 10-20%. To świadczy o braku kultury i skrajnym egizmie. Poza tym bardzo wiele osób nie zna przepisów ruchu drogowego, a nikt nie będzie mnie zmuszał do wjechania na pobocze - bo jest to złamanie przepisów. Błyskanie światłami niekoniecznie świadczy o braku kultury.Przejedź sie po autostradzie w Austrii tam prawie każdy wyprzedzający czy nawet wymijający cię lewym pasem samochód króciutko błyska światłami uprzedzając że będzie cię wymijał/wyprzedzał cobyś nie zrobił jakiegoś niekontrolowanego manewru np. ominięcie dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.06.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 co do przestrzegania prawa ... to jeszcze nie spotkałem nikogo kto by przestrzegał całego (np: MP3 i filmy z sieci, łapówa dla lekarza itd itp ... ) Po rozszezeniu zagadnienia jeszcze sie lapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.06.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 nie mowie ze wszystkie tylko mowie ze i cos takiego trzeba wziasc pod uwage A jak mam odroznic ktory migajacy ma nie swiatlami jest chamem, ktoremu sie poprostu spieszy a ktory ma jakies napeawde wazne powody, zeby mu sie spieszylo ? Przepraszam, ale mnie to naprawde nie obchodzi dla czego ktos sie spieszy. To jego problem jest nie moj. I zeby bylo jasne jak jedzie karetka i blyska niebieskim to nie uwazam tego za chamstwo tylko zawsze i bezwzglednie przepuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.06.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 śledząc ten wątek już wiem dlaczego w Polsce jest tyle wypadków ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.06.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 A co oznacza zaznaczony przeze mnie fragment? to ze jezdni jednokierunkowej dwujezdniowej jakop panisko nie chcesz z jechac z lewego pasa na prawy do czego zobowiazuja cie przepisy Przepis obowiazuje, ale nie zmienia to faktu, ze bluskanie jest chamskie i z reguly odpywa sie wtedy, kiedy rzeczony pojazd jest w trakcje wyprzedzania jeszcze wolniejszego pojazdu i na prawy raczej nie ma mozliwosci sie odsunac. a czy 90% kierowcow trabi iblyska swiatlami na ciebie ? to zastanow sie czemu (0% nie, ale my tu mowimy o bydle i chamstwie na drodze. Nie bardzo rozumiem kogo tak bronisz... Błyskanie światłami niekoniecznie świadczy o braku kultury.Przejedź sie po autostradzie w Austrii... W niemczech pierdzenie przy stole nie jest uwazane za nietakt. Cz to czegos dowodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.06.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Ciekawe skąd u Joshi jest tyle zacietrzewienia i chamstwa ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts