Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bydło na drogach

anpi

Recommended Posts

Zgoda, jest obowiązek jazdy przy prawej krawędzi jezdni. Ale prawa krawędź to linia oddzielająca jezdnię od pobocza. A tą linię (prawie) wszyscy przekraczają, stwarzając zagrożenie dla pieszych i rowerzystów.

mówiłam o "gierkówce" tam są 2 pasy :D

na drodze 1 pasem w każdym kieunku, z szerokim poboczem zjechanie traktuję jako uprzejmość ze strony innego kierowcy i nie wymuszam jej na nikim.

• Odpowiedzi 653
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Co Wy tak o tym zjeżdżaniu na pobocze?

Drogi krajowe mają taką szerokość, że wystarczy się trzymać prawej krawędzi pasa ruchu (nie trzeba zjeżdżać na pobocze) i miejsca wystarczy dla wyprzedzających.

Albo zartujesz, albo mieszkasz w jakims innym kraju. Z najlepiej znanych mi okolic jako wizje lokalna poleca, Debe Wielkie (i inne miejscowosci na trasie Minsk Mazowiecki - Warszawa), Wisniewo kolo Mławy. W okolicach Warszawy Zielonka - Nieporent. Nie bede wiecej wyliczac bo szkoda czasu i miejsca. Pojedz i sam zobacz.

Tak nakazują zresztą przepisy.

My wiemy co nakazuja przepisy. Idioci wyprzedzajacy na trzeciego albo nie wiedza albo olewaja.

mówiłam o "gierkówce" tam są 2 pasy :D

na drodze 1 pasem w każdym kieunku, z szerokim poboczem zjechanie traktuję jako uprzejmość ze strony innego kierowcy i nie wymuszam jej na nikim.

I właśnie tę prostą prawdę starałam się przekazać powyżej....

Tym bardziej nie rozumiem -

Więc nie dziw się Nefer, że jesteś na tym pasie zawalidrogą i jako taka możesz zostać potraktowana "siadaniem na zderzaku"

bo mam wrażenie, że ja o d...e a Ty o trupie - a teraz już mam jasność :):):)

Uderz w stół.... :lol:

nie wiem dlaczego poczułaś się wywołana do tablicy i tak szeroko udzieliłaś mi odpowiedzi... :D :lol: :lol:

:o :o :o ???????????????????????? - a to nie mnie wywołałaś do tablicy ?

Więc nie dziw się Nefer, że jesteś na tym pasie zawalidrogą i jako taka możesz zostać potraktowana "siadaniem na zderzaku"
....

Rozumiem, nie dość, że Ty o gierkówce a my o jednopasmówce, to jeszcze nie do mnie tylko do Nefer.......Ok., ok., ok.,

tak musi być.....

No i jest, wedle zasady uderz w stol...

Kolezanka Aggi najwyrazniej uwaza, ze kazda osoba jadaca na godzine lewym pasem wolniej niz ona lamie przepisy i to usprawiedliwia chamskie miganie swiatlami, trabienie i spychanie np pod kola TIRa lub innego wolniejszego pojazdu na prawym pasie.

No i jest, wedle zasady uderz w stol...

Kolezanka Aggi najwyrazniej uwaza, ze kazda osoba jadaca na godzine lewym pasem wolniej niz ona lamie przepisy i to usprawiedliwia chamskie miganie swiatlami, trabienie i spychanie np pod kola TIRa lub innego wolniejszego pojazdu na prawym pasie.

nie jestem szczęśliwie twoją koleżanką Joshi :wink:

gratuluję umiejetności analizy, syntezy i formułowania cudzych przekonań w tak ujmująco radykalny sposób. :lol: :lol: :lol:

Doprawdy Joshi mieć cię za adwersarza to czysta przyjemność, tak inteligentnie prowadzisz dyskusje.... 8)

nie jestem szczęśliwie twoją koleżanką Joshi :wink:

gratuluję umiejetności analizy, syntezy i formułowania cudzych przekonań w tak ujmująco radykalny sposób. :lol: :lol: :lol:

Doprawdy Joshi mieć cię za adwersarza to czysta przyjemność, tak inteligentnie prowadzisz dyskusje.... 8)

Zgodnie z lajt motiwem "Uderz wstół....."się teraz ja odezwę.

Obawiam się, że czasem to po prostu kwestia dostosowania się do adwersarza:

...........maksymalnie idiotycznego i nieprzewidzianego, to w 3 przypadkach na 4 jest to taka praworządna pańcia z gębą pełną frazesów.......

:):):)

a ja się zgadzam z Inwestorem, Joshi i Nefer.

Dla mnie sprawa jest prosta: nie mam żadnego obowiązku ustępować drogi komuś, kto jedzie z prędkością przekraczającą dopuszczalny w danym miejscu limit. Oczywiście należy się trzymać pasa prawego (tak nakazują przepisy) ale czasami ja też wyprzedzam jadące przede mną auto na autostradzie jadąc z prędkością 120 km/h i jeśli w danym momencie nagle na moim ogonie pojawi się bardzo szybko jadący kierowca to nie mam obowiązku zjechania na prawy pas, bo mogę w ten sposób zajechać drogę temu, kogo w danym momencie wyprzedzam...przecież się nie zdematerializuję....

pozdrawiam,

gaga2

kurna ten topik to chyba o mnie :lol:

na wszelki wypadek wezne se pałe do auta ....

Ja już wożę. Półmetrową stalową rurkę wod-kan. Na razie się nie przydała, ale parę razy byłem blisko jej użycia.

Eee to coś cienko :wink:

ja mam- łopate , siekiere , wiadro , gwozdzie ,linke , kosiarke , 5 litrow Mołotowa , opony letnie (na wymiane :lol: )...i pare innych drobiazgow

Trochę strach się wypowiadać, zwłaszcza jeżeli należy się (sporadycznie) do I gr. w jednym rzędzie z chamskimi dresiarzami i gangsterką :wink:, ale nie mogę się powstrzymać...

Wydaje mi się, że równie wiele złego robią na drogach zadufane w sobie "zawalidrogi", które pozjadały wszystkie rozumy, co tak samo zadufani w sobie "panowie rozdroży", których drażni wszystko, co na ich drodze śmie się pojawić...

Generalnie, wystarczyłoby może, żeby każdy pamiętał, że nie jest pępkiem świata. I że uprzejmość nie jest oznaką słabości i podporządkowania :wink:

hm.... a mnie sie wydawało. że ci, którzy nie zjeżdżają (znaczy się nie ustępują... mimo delikatnych sygnałów świetlnych wysyłanych przez uprzejmych wyprzedzających..... ;)) są tu odsądzani od czci i od wiary....czyli jest ten obowiązek zjeżdżania ( i wtedy można wieszać psy na wlokące się maluchy i inne takie) czy też nie ma obowiązku i wtedy ta dyskusja nie ma sensu...;)

Pozdrawiam,

gaga2

dodam że mam dość zrywny i szybki samochód... :)