Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hello :)

mam kilka pytan do Was, pierwsze z nich kieruje do P. DaKar a mianowicie ile zaplaciliscie geodecie za wytyczenie i czy rozgladaliscie sie wsrod majstrow ile chca za postawienie LOLKA? ja rozmawialem z jedna ekipa i kolo zaspiewal mi 14tys za stan surowy otwarty bez dachu, w ten weekend bende rozmawial z druga, kolejne pytanie mam do P. Maaarteczka-za ile Wam stawia ekipa domek i jak cenowo to z grobsza wyglada w Waszym przypadku

w moim przypadku pozwolenie na budowe juz jest :) , za skrzynke z pradem mam juz zaplacone i czekam az ja postawia, w tygodniu powinienem juz rozmawiac z geodeta o wytyczeniu, a no i czy 1200zl za prowadzenie nadzoru na budowie to dobra cena(pani chce 600zl na wejscie i 600zl po odbiorze)?

z gory dziex za odpowiedzi :) pozdrawiam :)

Paweł ( tak na marginesie - chyba wszyscy powinniśmy przejść na Ty, nie?)

Geodecie płaciliśmy 350 zł za wytyczenie, przyjechali z własnym materiałem.

Z majstrem nie rozmawialiśmy na temat kasy, dopiero jak przyjdzie na budowę, ale za dom podobny do Lolka wziął 12 tys surowy otwarty z dachem.

Paweł ( tak na marginesie - chyba wszyscy powinniśmy przejść na Ty, nie?)

jasne :D

ale za dom podobny do Lolka wziął 12 tys surowy otwarty z dachem

kurde to fajnie, wydaje mi sie ze to nie wiele :)

ja z narzeczona juz sie boimy bo portfele sie coraz szybciej zaczynaja oprozniac :wink: zima trzeba sie zaopatrzyc na caly przyszly rok w materialy bo teraz w sezonie to oszalec mozna... ceny materialow rosna jak szalone, ale coz duzo ludzi sie buduje wiec kazdy chce na tym zarobic... jak sie zacznie juz cos dziac to zakladamy dziennik budowy na forum :) , mamy nadzieje ze Wy tez sie o to pokusicie :)

tak na marginesie - chyba wszyscy jak sie zacznie juz cos dziac to zakladamy dziennik budowy na forum :) , mamy nadzieje ze Wy tez sie o to pokusicie :)

Ja chyba nie..jeszcze nie wiem...ale jak założysz będziemy komentowac!!!

My wczoraj właśnie wylaliśmu fundamenty, ufff, udało się przed zimą !!

• 3 weeks później...

My wczoraj właśnie wylaliśmu fundamenty, ufff, udało się przed zimą !!

hello, a my jednak zaczynamy na wiosne :( na pewne rzeczy nie ma rady....

dzis postawili nam wreszcie szkrzynke z pradem i na dniach do dzialki bedzie doprowadzona woda i kanaliza (kopia juz w poblizu)

DaKar jak tam u Was sie prace posuwaja?mam nadzieje ze wszystko gucio :) moze podzielicie sie jakimis pierwszymi kalkulacjami i pierwszymi radami heh :wink: ?

pozdrawiam :)

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

ładnie ładnie :D pogratulować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Maaarteczka mogła byś podzielić się wiekszą ilościa fotek lub np. cena robocizny dachu? :) wczoraj luźno rozmawiałem z kolem od dachów i śpiewa ok4tys za robocizne i z tego co się orientuje to w okolicy taniej nie znajde...

powodzenia w nowym roku! :D peace :D

Oj dach to troszke się przeinwestowaliśmy wyjdzie dużo. Dachówkę wzieliśmy drogą "karpiówka angabowa" i chcemy mieć ułożoną w łuske a to podraża robociznę 50 zł za metr kwadratowy, drewno na dach 7600 (wzieliśmy lepsze i grubsze drewno stąd ta cena). Zdjęcia niebawem jak połoza dachówkę obiecuje że bedzie ich więcej. Teraz zastanawiam się nad oknami czy drewno czy plastik.

witam wszystkich mamy Lolka z dachem. Aby zaoszczęzić robory murarskie wykonaliśmy we dwoje z tatą. Było ciężko bo nie jestey murażami i lato gorące ale satysfakcja ogromna. Cały czas zastanawiamy się z żoną czy salon nie będzie za mały a wy jak myślicie. Ciekaw jestem jakie wprowadziliście zmiany? na fotce od Maaarteczki widać przsunięte drzwi do garażu. Chciałem wkleić fotkę ale mi się nie udaje może jakaś podpowiedź :oops:

Cały czas zastanawiamy się z żoną czy salon nie będzie za mały

my rowniez caly czas sie nad tym glowimy ale mysle ze nie bedzie tak zle, a z drugiej strony metraz domu zalezy od mozliwosci finansowych inwestora, my jestesmy mega szczesliwi ze bedziemy mieli taki dom i nie narzekamy hehe 8)

Chciałem wkleić fotkę ale mi się nie udaje może jakaś podpowiedź

ROBERT-KOP2 nacisnij IMG nastepnie wpisz/wklej adres zdjecia i znowu nacisnij IMG jak to uczynisz nacisnij PODGLAD jezeli bedzie gralo to fota bedzie widoczna, jak nie to cos bedzie nie tak

czekamy na fotki :)

ROBERT-KOP2 nacisnij IMG nastepnie wpisz/wklej adres zdjecia i znowu nacisnij IMG jak to uczynisz nacisnij PODGLAD jezeli bedzie gralo to fota bedzie widoczna, jak nie to cos bedzie nie tak

Dowiedziałem się że żeby umieścić fotki trzeba je mieć na swojej stronie www

Takowej nie mamy więc mogę wysłać na adres poczty Proszę podać adres będę wysyłał.

Jako ciekawostkę powiem że cieśla podpowiedział nam aby wysunięty daszek wykonać też nad garażem i muszę przyznać iż to był dobry pomysł. Fotkę wyślę na skrzynkę jak tylko podacie adres

Robert jak możesz to ja też proszę: [email protected]

Mamy na razie tylko fundamenty. U nas zmiany następujące: drzwi będą na zewnątrz z kotłowni i sciana jest oddzilejąca salon od kuchni. Na razie tyle, ale docelowo PRAWDOPODOBNIE nie bedzie garażu (ale jeszcze nie wiadomo, na razie budujemy tak jak w projekcie).

Co do salonu...to też nad tym myślałam, tak samo jak nad kuchnią - taka maciupka się wydaje, ale doszliśmy do wniosku że będzie ok a ścigać się po pokojach nie musimy :D

My też systemem gospodarczym przy pomocy teścia i ojca :D

Pytanie: czym przykryłeś???