agee2002 22.09.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 co tam Lolkowicze slychac bo cos ucichlo U nas projekt zamowiony, ekipa zamowiona. Pozwolenie w grudniu powinno juz byc a w styczniu zalatwiamy kredyt. Ekipa powiedziala 10-12 tys mury z wierzba dachu wiec o polowe mniej niz inni a ekipa sprawdzona przez rodzine wiec cieszymy sie ze sie udalo o tyle taniej znalezc. U nas ceny tak rozne ze trzeba sie orientowac bo przykladowo elektryk jeden powiedzial nam 50 zl od punktu a inny 25zl. No szok jaka rozbieznosc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek kr 25.09.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam wszystkich lolkowiczów. Jestem po raz pierwszy na forum i od razu prosze o porade.Mam zamiar na wiosne ruszyc z lolkiem,ale chciałbym sie dowiedziec o orientacyjne koszty budowy tak poszczegolnych etapów, jak i samego konca.Nie mam kosztorysu i nie wiem jakich kosztow sie spodziewac.Jak ktos moze mi pomoc to podaje moj mail. [email protected] Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 28.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam! Czy moglibyście napisać ile kosztowało Was - połozenie więzby dachowej i dachówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.10.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 sluchajcie tak wiele ludzi pisze o te koszta. My robimy tak jeszcze nawet funamenow nie mamy ( beda w listopadzie) a juz maz dzwoni umawia sie oblicza itp. Mozna zadzwonic do kilku osob zapytac robocizne oni patrzac na projekt powiedza ile co bedzie kosztowac oczywiscie mniej wiecej. Moj maz juz to obliczal tylko ze go nie ma i nie pamietam ile to nas wyniesie, ale my tak robimy elektryka juz tez mamy ugranego tez nam powiedzial cene mniej wiecej za wszystko, ekipa tez powiedziala juz wiemy ile material kupic wszytsko wyliczone tylko trzeba miec czas zeby sie tym zajac ugrac ludzi a oni jzu powiedza co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 29.10.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dla mnie pytanie o koszty jest o tyle bez sensu, że każdy kupuje po innych cenach, nawet w jednej miejscowości, obok siebie. Ale rozumiem ciekawość, bo też byliśmy ciekawi kiedyś Dach lolka jest jednym z najtańszych dachów, bo jest dwuspadowy i mało ma tych drogich dachówek (gąsiory, krańcowe..) a więc nas więźba kosztowała 5500zł a dachówki ok 3000 euro. teraz te koszty dachówek są już nieaktualne, bo wiadomo, że euro podskoczyło i jednym słowem udało się nam. za robociznę to nie powiem, bo płaciliśmy za całość pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 memo79 widzialam na blogu ze Lolek juz stoi caly gratuluje a sciany dzialowe juz macie wszytskie?? widzialam ze zrezygnowaliscie z balkonu w glownej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 29.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Budujemy ten sam dom wiec chcialam orientacyjne sie dowiedzieć czy moja ekipa chce duzo za robocizne czy nie, dlatego pytam. Samo drewno na dach z łatami i kontrłatami kosztowało mnie 8500,00, na dachówke jeszcze czekam (23 000 -creaton łupek glazurowany). Za murowanie ekpia wzieła około 13tyś,za połozenie konstrukcji dachu - 6500,00. w kosztorysie mam blachę na dachu robocizne wycenili na 2800,00zl, kłade dachówke i zastanawiam sie ile więcej mogą za połozenie dachówki na Lolku chcieć. Dlatego najbardziej interesuje mnie koszt ułozenia dachówki na Lolku(słaszałam ze biora okolo 50zł /m2).Powodzenia dla wszystkich Lolkowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 29.10.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 moj Lolek może juz troszkę nieaktualny na dzis bo mamy już (a raczej dopiero) konstrukcje dachu - http://www.ogierman.pl, zapraszam . obiecuje auktualnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 29.10.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 http://www.ogierman.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 29.10.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 my płaciliśmy za całość, czyli za stan surowy zamknięty 35 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 30.10.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 memo79 widzialam na blogu ze Lolek juz stoi caly gratuluje a sciany dzialowe juz macie wszytskie?? widzialam ze zrezygnowaliscie z balkonu w glownej sypialni dzięki agee2002 ściany działowe stoją raczej wszystkie, no chyba, że w trakcie prać coś jeszcze się dobuduje chociaż raczej nie. z balkonu zrezygnowalismy w ostatniej chwili. zobaczyłam u kogoś, ze zrezygnował i zaczęłam się zastanawiać po co nam ten balkon. jak się ma dużą działkę i taras to na balkonie sie raczej nie przesiaduje, ewentualnie pranie się wiesza a tego chciałam uniknąć a właśnie lolkowicze kochani zamieszkali już w lolkach: gdzie wieszacie pranie!!!! hahaha miejsca nie ma;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 30.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 haha a ja sie astanawiam gdzie dac pralke czy do pom gosp czy do lazienki an gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 02.11.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Jestem zwolennikiem projektu LOLEK i chce zapytać czy ktoś w województwie łódzkim buduje ten dom. Jeśli tak to prosił bym o informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 03.11.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ja buduje kolo Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 03.11.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 mam jeszcze jedno pytanie czy a rzeczywistości salon w tym domu jest wystarczająco duży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 03.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam!Podczytuje to forum juz kilka tygodni i po dluzszych przemysleniach i wyborach zdecydowalismy sie na budowe lolka,domek bardzo mi sie podoba,jest bardzo zgrabny,nieduzy i mam nadzieje,ze funkcjonalny.Bedziemy zaczynac na wiosne,ale jescze nie wiemy z jakich materialow,napewno nie zdecydujemy sie na te z najwyzszej polki cenowej bo budzet bardzo ograniczony.Mam pytanie do agee,bo z tego co czytam,to juz macie ustalone z czego bedziecie budowac,czy mozesz napisac z czego i na ile oszacowaliscie koszt materialow do stanu surowego otwartego,a jesli zakupiliscie projekt ,to czy mozesz mi napisac,lub ktokolwiek inny,jaka jest powierzchnia scian zewn i wew,pow fundamentow,jesli takowa jest oraz powierzchnia dachu,nie moge tego nigdzie znalezc przy projekcie,bede Ci wdzieczna za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 04.11.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 jestem w trakcie budowy, niedawno zamawilam dachówke - powierzchni a - 170 m2. Ścian niestety juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rainday 04.11.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam, Od niedawna planujemy budowę domu, przeglądając różne plany, bardzo spodobał nam się Lolek. Wiem, że budujecie, a część już wybudowała Lolka. Proszę prześlijcieie mi zdjątka na maila i bardzo chętnie zobaczyłabym kosztorys wraz z ilością materiałów. Proszę pomóżcie Lolkowicze, bo zastanawiamy się nad wielkością kredytu.Pozdrawiam!e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 06.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Lolkowicze - czy naprawdę nikt nie buduje takiego ładnego domku w województwie łódzkim lub w pobliżu .Na zdjęciach ( bardzo ładnych) salon wydaje się troszkę mały ale według Was użytkowników jest wystarczający duży .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 17.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Jarka bedziemy budowac z pustaka MAX a jesli chodzi o szacunek do stanu surowego otartego to nie dam rady napisac ile dokładnie bo nie mam jeszcze obliczone ile drewna i zaprawy i sciany działowe. Projektu tymczasowo nie mam bo jest w gminie czekamy an pozwolenie na dniach powinno przyjsc ale jak dostane to postaram sie napisac co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts