Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszę się że odezwałeś się dr.siwy bo ja jestem z okolic Tomaszowa i myślę o budowie Lolka ale wcześniej chciałbym tak jak Ty zobaczyć go w budowie .Szkoda

że jeszcze go nie postawiłeś -ale życzę ci sprawnego uporania się z papierkowymi sprawami i jak najwcześniejszego rozpoczęcia budowy . Bo ja raczej na wiosnę nie rozpocznę. Pozdrawiam

• 2 weeks później...

my betonowe tylko to sie wiaze z malymi zmianami w projekcie jak zreszta widac na moich fudamentach tam juz sa zaczatki przgotowane pod schody razem z tymi pretami i tzreba zrobic dodatkowa belke bo Lolek tzn strop nie jest przygotowany na takie obciazenie

http://images32.fotosik.pl/416/dcd7530d6c8cc255m.jpg

tutaj widac te prety itp

Witam!

Mam pytanko,co sadzicie aby schody w lolku zrobic z drugiej strony,aby one szly prosto,nie byly dwubiegowe?

Czy mozecie mi powiedziec jak wstawic zdjecia krok po kroku tu na forum,bo az wstyd sie przyznac ale nie umiem tego zrobic,a chcialabym wstawic zdjecie tych schodkow.

Zycze wszystkim weslych i spokojnych swiat!!!

"Oki, to pisze krok po kroku.

1. wchodzcie na album foto, np tu: http://foto.onet.pl/ można też tu http://www.fotosik.pl/

2. na onecie - po prawej str klikamy na "utwórz album" i tworzymy zgodnie z instrukcjami

3. wrzucamy zdjecia do albumu.

4. gdy juz zdjecie jest w albumie klikamy na nie prawym klawiszem myszki i wchodzimy we "Właściwości" po czym kopiujemy cały adres url

5. w pisanym poście ten skopiowany adres wklejamy pomiędzy tu skopiowany adres

6. I już Lolkowicze pozostali mogą podzwiać poczynania innych "

Witam serdacznie. My również budujemy Lolka. nie jesteśmy na tak zaawansowanym etapie jak większośc forumowiczów, ale po obejrzeniu zdjęć na forum doszłam do wniosku, że musze pomyśleć jak rozwiązać sprawę schodów. Na początku myślałam o podobnym układzie jak w domku Asi, ale teraz zaczęłam się zastanawiać, czy by tu tego ustawienia nie zmienić. Postaram się wkleić zdjęcia schodów roboczych, które są w naszym domku. Tak się zastanawiam, czy takie ułożenie nie byłoby lepsze. No to próba numer 1: http://foto3.m.onet.pl/_m/23b96f11c9a84b12f8cd73c0bf58f27b,6,19,0.jpg

Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Zdjęcie, które wkleiłaś tez byłoby fajnym rozwiązaniem. U nas problem polega na tym, że jeśli się zdecydujemy na telewizor w salonie, to byłby on zawieszony na ścianie dzielącej salon od kotłowni.Ale myślę, że schody tak jak te nasze nie byłyby za strome. Przynajmniej mam taka nadzieję. Ale jeszcze długa droga przed nami, to mamy dużo czasu, żeby wymyślić coś ciekawego.

ja tez sie zastanawialam nad tym oknem dachowym ale mi tak sie ta jaskolka podoba ze chce ja koniecznie zostawic i powiem wam ze tez sie nie moge doczekac wiosny kiedy z murami ruszymy tzn walsciwie jak bedzie cieplo to pewnie wczesniej bo zima aka jakby jej nie bylo. Ale jeszcze musimy dostac kredyt ehhh

a z tv to ja umieszcze albo tak jak w projekcie na tle schodow albo w kacie po drugiej stronie pomiedzy dwoma oknami :) a sofa w obu przypadkach na scianie gdzie jest okno i 2 fotele to juz zobacze gdzie

Droga ElizoKop bardzo ładnie wygląda twój lolek ale chciałbym zapytać czy budujesz go w pobliżu województwa Łodzkiego bo nie jestem przekonany do zdjęć i gdyby było to możliwość chciałbym go zobaczyć .Staram się nawiązać kontakt z kimś w pobliżu lecz się nie udaje . :cry: :cry: