elizakop 28.12.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Niestety my budujemy nasz domek w podlaskim, w Hajnówce, 20km. od Białowieży. To spory kawałek od Łodzi, ale jak będziesz przejazdem gdzieś w pobliżu, to możesz wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 28.12.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Bardzo dziękuję za zaproszenie ale troszkę za daleko ale może kiedyś przejazdem. Z tego co widzę na zdjęciach to nie wprowadzałaś dużo zmian w projekcie.I napisz czy salon faktycznie jest wystarczająco duży .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 28.12.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Jak dotąd nie wprowadzaliśmy żadnych zmian. Jednak zastanawiam się nad zabudowaniem przejścia pomiędzy kuchnią,a korytarzem i tym samym powiększeniem toalety. Chyba wstawimy tam prysznic. Zrezygnujemy z jednego okna dachowego w największym pokoju. Teraz zastanawiam się nad schodami. Przy której ścianie je 'puścic'. Ale na to jeszcze jest dużo czasu. Salon jest duży i wszystko się w nim powinno zmieścic jak należy . Lolek to taki śliczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 28.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mialabym prosbe,czy moglby mi ktos napisac,poniewaz planujemy likwidacje jaskolki w lolku,to tym samym musimu zrezygnowac z wanny pod oknem,poniewaz tam bedzie skoks,czy jest mozliwosc usytuowania wanny w innej czesci lazienki,nawet kosztem kabiny prysznicowej.Jesli sie na to zdecydujemy,to bedziemy musiec zrobic wanne z zaslonieta kabina.Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz,narazie mamy czas na myslenie ale kiedys trzeba bedzie sie na cos juz konkretnie zdecydowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Jarka ale czy warto rezygnowac z tej jaskolki kosztem miejsca i prysznicu? dla mnie ta jaskolka dodaje uroku Lolkowi bez niej to nie Lolek Moj maz tez jakiegos czasu chcial zreszygnowac ale go przekonalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 29.12.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Drodzy Lolkowicze czy ktoś z Was może szacunkowo określić ile materiału potrzebowaliście na ściany zewnętrzne a ile na działowe (około) i oczywiście z jakiego materiału budowaliście. Myślę o budowie tego domku a z tego co się orientuję dobrze byłoby kupić materiał w okresie zimowym. Na wiosnę zawsze idzie w górę. Ja również uważam że w bryle Lolka trójkątne okno w dachu dodaje uroku temu projektowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 29.12.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Agee2002 popieram Cię w stu procentach co do jaskółki. Kosztuje trochę więcej niż okno dachowe, ale ładniej wygląda. Co do materiału, to dowiem się jutro i napiszę, o ile mnie nikt wcześniej nie uprzedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 29.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Z góry bardzo Tobie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 29.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Drwal,mysmy kupowali suporex,na sciany zewn i wew nosne ok 1100szt(1096),a na dzialowe tez suporex,tylko 12 ok 500szt(488),stali ok 1,8t,narazie to tyle co zakupilismy zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 29.12.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Agee2002,zalezy mi na likwidacji tej jaskółki,ponieważ pozostawienie jej wiaze sie z przesunieciem okna aby bylo cale w lazience,a przez to trzeba zmniejszyc sypialnie,ktora i tak nie jest zbyt duza,Wiem,ze lolek bez tej Jaskolki to juz nie lolek,ale az tak mi na tym nie zalezy.Szukalam projektu,aby mial takie rozmieszczenie jakie posiada lolek,a bardzo podoba mi sie z kolei takie wejscie do domu jak pokazalam na zdjeciu wczesniej.Jak dla mnie nie musialby byc wanny,ale mezus nie daje za wygrana,wiec pewnie trzeba bedzie zrobic wanne,wlasnie w taki sposob jak pisalam wyzej i dlatego ponawiam pytanie,gdzie byloby ja najlepiej usytuowac waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.12.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Jarka to w takim badz razie chyba tam gdzie w projekcie jest prysznic z tym ze wtedy gdzie wc?? ALE popatrz sobie na strone 3 i tam Maaarteczka wklejala fotki i ona ma wanne pod skosem i szczerze ja tez tak planuje zrobic...w tym kacie wanne Ja wlasnie leciutko przesuwam scianke w lazience kosztem sypialni zerby tam weszlo wc ale znow caly dom tzn ta strona gdzie sa 2 sypialnie jest wieksza o 0,5m wiec mniej wiecej sie wyrownuje. My garaz chcielismy powiekszyc a pisze w projekcie ze mozna o te 0,5m wiec tym samm gora tez sie powiekszyla ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 29.12.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 W miejscu prysznica chcialabym wstawic wanne rowniez narozną,tylko nie wiem czy wtedy tez zmiesci sie na tej sciance wc? mozesz napisac,w ktorym miejscu w projekcie pisze o tym,ze mozna powiekszyc o te 0,5m,nie byloby zle gdyby mozna bylo zwiekszyc troszke ten domek,nawet o te 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.12.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Jarka pisze to na kartce dolaczonej do projektu zatytulowanej Dopuszczalne zmiany w projekcie... -i pisze - poszerzenie garażu o ok. 50 cm i my jeszcze podwyższymy ściankę kolankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 30.12.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Tusia bardzo dziękuję za podane informacje .A może ktoś z lolkowiczów stawiał z ceramiki , bo właśnie chciałbym z tego materiału budować tak mi doradzono w składzie budowlanym - z cegły U 25x19x19 lub Max25x22x19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 30.12.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Drwal my bedziemy budowac z Maxow maz mi mowil ze wchodzi tam 30cm- 122m2 i 25cm -22m2 tak nam obliczyl szef ekipy tylko musisz sobie obliczyc ile to wychodzi pustakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 30.12.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Rozumiem że ściany nośne będziecie budować z Maxa 30 cm a działowe z 25 cm.Mi doradzono by nośne z 25 cm a działowe z 12 cm.bo niepotrzebnie większa cegła ma zabierać metraż budynku a wymieniona prawdopodobnie jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 30.12.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 agee2002 oczywiście myślę o grubości ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 30.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 tzn wlasnie nie wiem jak to jest bo mi mowil o 12cm na dzialowe ale skad te 2 i 30 sie wzielo nie wiem zapytam to odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 30.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Nasz Lolek jest wybudowany z ceramicznego pustaka szczelinowego o rozmiarach 25x20x23. Poszło chyba 20 palet. Ścianki działowe będą z suporexu 12cm.http://foto.onet.pl/a80n9Właśnie założyłam mały album na onet foto. Wkleiłam tam trochę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 31.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Drwal dobrze napisalam te 25 cm i 30 cm to chyba chodzi nie o grubosc tylko dlugosc i ta mam wyliczone a sciany dzialowe z 12 z tym ze jeszcze nie wiemy ile tego pojdzie bo buda jeszcze nie stoi wiec nie obliczal nam jeszcze pOZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts