Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dotąd nie wprowadzaliśmy żadnych zmian. Jednak zastanawiam się nad zabudowaniem przejścia pomiędzy kuchnią,a korytarzem i tym samym powiększeniem toalety. Chyba wstawimy tam prysznic. Zrezygnujemy z jednego okna dachowego w największym pokoju. Teraz zastanawiam się nad schodami. Przy której ścianie je 'puścic'. Ale na to jeszcze jest dużo czasu. Salon jest duży i wszystko się w nim powinno zmieścic jak należy :). Lolek to taki śliczny domek :)

Mialabym prosbe,czy moglby mi ktos napisac,poniewaz planujemy likwidacje jaskolki w lolku,to tym samym musimu zrezygnowac z wanny pod oknem,poniewaz tam bedzie skoks,czy jest mozliwosc usytuowania wanny w innej czesci lazienki,nawet kosztem kabiny prysznicowej.Jesli sie na to zdecydujemy,to bedziemy musiec zrobic wanne z zaslonieta kabina.Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz,narazie mamy czas na myslenie ale kiedys trzeba bedzie sie na cos juz konkretnie zdecydowac.

Drodzy Lolkowicze czy ktoś z Was może szacunkowo określić ile materiału potrzebowaliście na ściany zewnętrzne a ile na działowe (około) i oczywiście z jakiego materiału budowaliście. Myślę o budowie tego domku a z tego co się orientuję dobrze byłoby kupić materiał w okresie zimowym. Na wiosnę zawsze idzie w górę. Ja również uważam że w bryle Lolka trójkątne okno w dachu dodaje uroku temu projektowi. Pozdrawiam.

Agee2002,zalezy mi na likwidacji tej jaskółki,ponieważ pozostawienie jej wiaze sie z przesunieciem okna aby bylo cale w lazience,a przez to trzeba zmniejszyc sypialnie,ktora i tak nie jest zbyt duza,Wiem,ze lolek bez tej Jaskolki to juz nie lolek,ale az tak mi na tym nie zalezy.Szukalam projektu,aby mial takie rozmieszczenie jakie posiada lolek,a bardzo podoba mi sie z kolei takie wejscie do domu jak pokazalam na zdjeciu wczesniej.Jak dla mnie nie musialby byc wanny,ale mezus nie daje za wygrana,wiec pewnie trzeba bedzie zrobic wanne,wlasnie w taki sposob jak pisalam wyzej i dlatego ponawiam pytanie,gdzie byloby ja najlepiej usytuowac waszym zdaniem?

Jarka to w takim badz razie chyba tam gdzie w projekcie jest prysznic z tym ze wtedy gdzie wc??

ALE popatrz sobie na strone 3 i tam Maaarteczka wklejala fotki i ona ma wanne pod skosem i szczerze ja tez tak planuje zrobic...w tym kacie wanne

Ja wlasnie leciutko przesuwam scianke w lazience kosztem sypialni zerby tam weszlo wc ale znow caly dom tzn ta strona gdzie sa 2 sypialnie jest wieksza o 0,5m wiec mniej wiecej sie wyrownuje. My garaz chcielismy powiekszyc a pisze w projekcie ze mozna o te 0,5m wiec tym samm gora tez sie powiekszyla ciut ;)