Drwal 31.12.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 To przepraszam agee2002 oraz dzięki za info. Przeglądałem album Elizy -co dużo pisać -jest super Wszystkim lolkowiczom w Nowym Roku życzę wszystkiego naj naj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 01.01.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Drwal juz wszytsko wiem. Te 25 cm beda na sciane nosna w srodku jak jest garaz 30 cm na zewnetrzne sciany a 12cm na działowe;) przeprszam za zamieszanie ale tym sie zajmuje moj maz:) Elizakop ja tez ogladnelam caly album i szczerze zazdroszcze hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 01.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Jarka pisze to na kartce dolaczonej do projektu zatytulowanej Dopuszczalne zmiany w projekcie... -i pisze - poszerzenie garażu o ok. 50 cm i my jeszcze podwyższymy ściankę kolankową Agee,przepraszam,ze tak drecze,ale czy mozesz mi napisac,jesli jest taki zalacznik do projektu,to czy mozna to zmienic,czyli powiekszyc i podwyzszyc dom nie zmieniajac juz tego u architekta przy adaptacji projektu,czy architekt to musi naniesc jako poprawke do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 01.01.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Szczęśliwego 2009!!! Jak tam nastroje budowlane i nie tylko w Nowym Roku? U nas mają w tym miesiącu kończyc dach, a już na dniach wstawią okno w jaskółce i drzwi garażowe. Pozdrowienia dla Lolkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 02.01.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 agee2002 to teraz wszystko już rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT-KOP2 02.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam nasz Lolek w zasadzie gotowy brakuje jedynie parę drobiazgów. Mieszkamy od roku jest ok. Postaram się zamieścić kilka zdjęć.[/img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39f45efceb82b7aa.htmloto widok na schody ' alt='biggrin-2.gif.00640cf0799db83c82fc4537e402618f.gif' alt=':D'> '> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 02.01.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Robert,bardzo chcialabym obejrzec te zdjecia ale podany link nie wchodzi,poratuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 02.01.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Zapewne wszyscy zainteresowani chcieliby zobaczyc zdjęcia Roberta. Robert mógłbyś wkleic je jeszcze raz? Wiem, że już parę zdjęc Twojego Lolka jest na forum. Tylko wtedy jeszcze domek nie był wykończony. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 03.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 wystraczylo z linku co nie co usunac:) Mam nadzieje ze RObert nie bedzie miec mi za zler ze pozowlilam sobie naprawic linka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39f45efceb82b7aa.html Jarka wiesz co np powiekszenie domku o 0,5m trzeba naniesc na projekt bo zmienia sie kilka obliczena reszte to chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 03.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Agee zdolna z Ciebie kobieta , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 03.01.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 dr.siwy od dłuższego czasu nie odzywasz się a ja chciałbym się dowiedzieć czy już masz projekt Lolka.Jestem z okolić Tomaszowa i chciałbym dowiedzieć się kilku spraw które zawarte są w projekcie -jeżeli jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 05.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Lolkowicze czy ktoś robił strop systemowy i czy nie było problemów z otworem na schody.Murarz sugeruje że musi był słup wspierający a ja oglądając zdjęcia na forum nie widzę go-on tylko może przeszkadzać.Nie podoba mi się ten pomysł. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 05.01.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Elizakop haha no zdarza mi sie Drwal w projekcie jest slup ale on pelni funkcje ozdobna wiec my np z niego zrezygnowalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 05.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 U nas też nie ma tego słupa. Ups, ja nawet nie wiedziałam, że takowy jest w projekcie. I nadal go nie widzę, hmmm.... Całe szczęście, są osoby, które się o to za mnie troszczą, bo u mnie z czytaniem projektów i innych rysunków technicznych słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 05.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Przejrzałam!!! Zdaje się, że jednak pokój wygląda lepiej bez słupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek57 05.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Drwal, o ile dobrze Cię zrozumiałem chodzi o strop gęstożebrowy? Jeśli tak to murarz nie ma racji. Rzeczywiście jest problem z ułożeniem belek w okolicy schodów. Ja w tym miejscu mam kawałek stropu wylewanego. Moja insektor nadzoru dała projekt konstruktorowi i on obliczył wszystko co trzeba tj. grubość prętów, gęstość i ułożenie. Tak w ogóle pozdrawiam wszytkich gorąco. Długo nie byłem aktywny na forum, ale cały czas wszystkim kibicuję! Sam nie wierzę, że w grudniu minęły 2 lata jak wprowadziliśmy się do lolka. Zaręczam, że warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 06.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 siemacie Ludzie Lolowi maniacy .... wlasnie dołaczylismy do Waszego grona, czytamy Wasze posty, rozmyslamy, planujemy, całkiem przyzwoite forum ... u Nas na wiosne rusza budowa, wlasnie uporalismy sie z pozwoleniami itp, a tu snieg zima i - 20 za oknem pewnie do tej pory mielibysmy fundamenty, ale byla mozliwosc zaoszczedzic na architekcie i adaptacji budynku wraz ze zmianami wiec troche sie Nam przciagnelo (cos kosztem czegos - czas kosztem obnizenia kosztow) ale sie oplacalo teraz juz myslami jestesmy w srodku co i jak sami wiecie ale do tego jeszcze daleka droga w realu... chociaz juz teraz kupilsimy okna bo byla okazja .. wlasnie, ile kosztowaly Was okna do calego domu- tak mniej wiecej, tylko prosze szczerze bo chcemy zobaczyc czy nie przeplacilismy .. mam pytanie: czy ktos zastanawial sie jak sensownie roziwazac przejscie z sieni do garazu? p.s. bardzo mi sie podoba ostatnio dodana koncepcja - zdjecie przerobionej elewacji lolka .... nie pamietam autora ale jest na tej stronie forum gdzies wyzej no i oczywiscie wczesniejsze czyjeś zdjecia (Asi?) lolka wewnatrz schody kuchnia pokoje itp ... te foty pobudzaja wyobraznie i sprawiaja ze jeszcze bardziej chcemy wiosny i startu budowy!!!! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 06.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 agee2002 -czy na pewno słup w pokoju odgrywa rolę jedynie ozdobną i nie trzeba robić przeróbek konstrukcji stropu . Tomek57 robił poprawki Tomek57 chodziło mi o strop - potocznie go nazywam układany (belki oraz pustaki stropowe).Tomek a duże są koszta przerobienia takiego stropu ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 06.01.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Drwal tak pisze w projekcie słup ozdobny i tak tez nam powiedzial architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 06.01.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Cześc Gosia, cześc Robert. Gratulacje wyboru naj najlepszego projektu domku rodzinnego . Za okna zapłaciliśmy około 14 tys. Okna białe od wewnątrz, brązowe na zewnątrz. Do tego jeszcze drzwi wejściowe i garażowe (roleta). Wszystko pod kolor. A Wy ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts