Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jarka pisze to na kartce dolaczonej do projektu zatytulowanej Dopuszczalne zmiany w projekcie... -i pisze - poszerzenie garażu o ok. 50 cm i my jeszcze podwyższymy ściankę kolankową

Agee,przepraszam,ze tak drecze,ale czy mozesz mi napisac,jesli jest taki zalacznik do projektu,to czy mozna to zmienic,czyli powiekszyc i podwyzszyc dom nie zmieniajac juz tego u architekta przy adaptacji projektu,czy architekt to musi naniesc jako poprawke do projektu?

wystraczylo z linku co nie co usunac:) Mam nadzieje ze RObert nie bedzie miec mi za zler ze pozowlilam sobie naprawic linka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39f45efceb82b7aa.html

Jarka wiesz co np powiekszenie domku o 0,5m trzeba naniesc na projekt bo zmienia sie kilka obliczena reszte to chyba nie :)

Drwal, o ile dobrze Cię zrozumiałem chodzi o strop gęstożebrowy? Jeśli tak to murarz nie ma racji. Rzeczywiście jest problem z ułożeniem belek w okolicy schodów. Ja w tym miejscu mam kawałek stropu wylewanego. Moja insektor nadzoru dała projekt konstruktorowi i on obliczył wszystko co trzeba tj. grubość prętów, gęstość i ułożenie. Tak w ogóle pozdrawiam wszytkich gorąco. Długo nie byłem aktywny na forum, ale cały czas wszystkim kibicuję! Sam nie wierzę, że w grudniu minęły 2 lata jak wprowadziliśmy się do lolka. Zaręczam, że warto!

siemacie Ludzie Lolowi maniacy ....

wlasnie dołaczylismy do Waszego grona, czytamy Wasze posty, rozmyslamy, planujemy, całkiem przyzwoite forum ...

u Nas na wiosne rusza budowa, wlasnie uporalismy sie z pozwoleniami itp, a tu snieg zima :) i - 20 za oknem :( pewnie do tej pory mielibysmy fundamenty, ale byla mozliwosc zaoszczedzic na architekcie i adaptacji budynku wraz ze zmianami wiec troche sie Nam przciagnelo (cos kosztem czegos - czas kosztem obnizenia kosztow) ale sie oplacalo :)

teraz juz myslami jestesmy w srodku co i jak :) sami wiecie ale do tego jeszcze daleka droga w realu... chociaz juz teraz kupilsimy okna bo byla okazja .. wlasnie, ile kosztowaly Was okna do calego domu- tak mniej wiecej, tylko prosze szczerze bo chcemy zobaczyc czy nie przeplacilismy ..

mam pytanie: czy ktos zastanawial sie jak sensownie roziwazac przejscie z sieni do garazu?

p.s. bardzo mi sie podoba ostatnio dodana koncepcja - zdjecie przerobionej elewacji lolka .... nie pamietam autora ale jest na tej stronie forum gdzies wyzej :D

no i oczywiscie wczesniejsze czyjeś zdjecia (Asi?) lolka wewnatrz schody kuchnia pokoje itp ... te foty pobudzaja wyobraznie i sprawiaja ze jeszcze bardziej chcemy wiosny i startu budowy!!!!

pozdrawiamy

agee2002 -czy na pewno słup w pokoju odgrywa rolę jedynie ozdobną i nie trzeba robić przeróbek konstrukcji stropu . Tomek57 robił poprawki :-? Tomek57 chodziło mi o strop - potocznie go nazywam układany (belki oraz pustaki stropowe).Tomek a duże są koszta przerobienia takiego stropu ?.