aswywiadu 24.01.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam takie pytanie czy ktoś z forumowiczów ma pełne podpiwniczenie LOLKA ?? Jeżeli tak to jak rozwiązał wejście do piwnicy ?? Pod schodami na piętro ?? P/S Zastanawiam się właśnie nad piwnicą bo coś za mało powierzchni mi wyjdzie biorąc pod uwagę ambitne moje plany i plany małżonki Witam wszystkich planuje rozpoczecie budowy domku LOLEK. Poszukuje zestawienia materiałów potrzebnych do budowy tego domu lub kosztorysu.Jeśli ktoś znalazł by jakiekolwiek materiały pomocne mi w obliczeniach kosztów materiałów bede bardzo wdzięczny.Pozdrawiam [email protected] Również proszę o takie dane [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hulk 24.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Zastanawiam się właśnie nad piwnicą bo coś za mało powierzchni mi wyjdzie biorąc pod uwagę ambitne moje plany i plany małżonki Też się nad tym zastanawiałem i jestem ciekawy odpowiedzi naszych forumowiczów. W Lolku brakuje mi trochę miejsca i piwnica byłaby dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 24.01.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ja z kolei myślę, że taka wielkość domu wystarczy. Zamierzam zagospodarować garaż jako składzik, komórkę. Oddzielny garaż wybudujemy obok domu. Większy - na dwa samochody. Myślę, że ten metraż domu wystarczy na wychowanie dwójki dzieci, a później na starość kto da radę śmigać po tylu schodach ze ścierą. Ale jak kto lubi. Wszystko zależy od upodobań. Dla mnie im mniej schodów, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hulk 28.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 W moim przypadku zapadła jednak decyzja o nie podpiwniczaniu Lolka.Na domowe wyroby zbudujemy takie cudo: http://forum.muratordom.pl/piwnica-ziemianka-czy-ma-ktos-z-was-taka,t30060-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 29.01.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 zastanówcie się dwa razy nad garażem osobnym, bo duże podatki się płaci, większe niż za dom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 30.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jestem dumna z naszej jaskółki.http://foto.onet.pl//a80n9,dkrdw2c4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 30.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 eliza,czy jestes w stanie napisac ile kosztowal was lolek do tego etapu budowy? Mam pytanko,czy zastanawiał sie ktoś nad stropodachem,my takowy mamy w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 30.01.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Tusia, jak do tej pory wydaliśmy około 107 tyś. W tym okna,drzwi wejściowe i brama garażowa 14 tyś i częsc kosztów dachu. Dokładnie jeszcze nie wiem ile będzie kosztował cały wykończony dach.Czy ktoś zamierza zrobic ogrzewanie podłogowe na całym parterze? Mi jakoś ten grzejnik pod oknem a salonie się nie podoba. Nie chciałam terakoty w salonie, ale może drewnopodobne płytki gresowe? Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 30.01.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 elizakop swietna jaskolka hihi i takie nietypowe to okienko masz fajne bardzo!! pozazdroscic :* tusia Lolek nie jest przystosowany do stropodachu trzeb a wprowadzac duzo zmian aby wykonac ten stropodach stwierdzilismy ze jest to nieoplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aswywiadu 30.01.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ja z kolei myślę, że taka wielkość domu wystarczy. Zamierzam zagospodarować garaż jako składzik, komórkę. Oddzielny garaż wybudujemy obok domu. Większy - na dwa samochody. Myślę, że ten metraż domu wystarczy na wychowanie dwójki dzieci, a później na starość kto da radę śmigać po tylu schodach ze ścierą. Ale jak kto lubi. Wszystko zależy od upodobań. Dla mnie im mniej schodów, tym lepiej. Gdybym miał większą działkę niż 500 m2 to bym nie myślał o podpiwniczeniu. A tak wole je zrobić żeby później nie żałować że jest za mało powierzchni użytkowej. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 30.01.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Muszę przyznac Ci rację z tą wielkością działki. My mamy trochę większą, bo prawie 900 mkw. Również pozdrawiam Dzięki Agee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 30.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 my mamy 13,5 arowa dzialeczke a wydaje mi sie taka mala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 31.01.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 To będzie trochę biegania z kosiarką latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hulk 31.01.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 My na budowę dwóch Lolków mamy przeznaczone 25 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 31.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 ale macie dzialki wielgachne a ja mam 5 arow maly ale zawsze swoj kawalek ziemi cale zycie w bloku mieszkalam to tyle tez mi jakos wystarczy a ziemia prezentem slubnym byla i dzieki temu zaczelsmy budowe bo ziemia taka droga teraz ze masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hulk 31.01.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 agee2002 Ważne że własna . Małe działeczki też mają swoje uroki. Duże znaczenie ma to co jest wokół działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 31.01.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Hulk dzieki za pocieszenie ta sie wlasnie zastanawiam kiedy zaczac jakies krzewy sadzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 31.01.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 U mnie na pewno będzie rosła brzoza i jakiś zwykły świerk. Jestem wielbicielką drzew, jakbym mogła to bym cały las na działce zasadziła. Kilka iglastych krzaczków, a reszta to będzie zielona trawka. Będę sadzic jesienią. Wcześniej nie będę miała okazji. Ale fajnie jest o tym pomyślec wcześniej, i jak się wprowadza, to działeczka jest już zagospodarowana i zielona. Altanka też by się przydała, ale zanim to wszystko nastąpi, wydaje się, że jeszcze dużo wody w rzece musi upłynąc. Oby tylko starśc nas na budowie nie zastała, hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 01.02.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 elizakop ja uwielbiam brzozki ale ich nie zasadze bo moj tato w radiu wysluchal ze najwiecej kleszczy w brzozach jest a ja ze wzgledu na dziecko i w przyszlosci dzieci po prostu nie chce ryzykowac:( szkoda bo sa piekne moje ulubione drzewka ja na pewno bede miec jakas choinke przed oknami nie wiem jaka jeszcze kidys na allegro znalazlam taka nietypowa dwukolorowa cudna a reszta to jakies krzewy zaslaniajace sasiadow ;|) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 01.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Agee, kleszcze wolą krzaki i wysokie trawy. Nie wspinają się na drzewa, występują tylko do wysokości 1,5 m. Najczęściej siedzą w paprociach, leszczynie i czarnym bzie, w lesie i na łąkach. Myślę, że bez strachu można sobie pozwolić na jedną brzózkę. Może po kilku latach znajdziemy pod nią prawdziwka na zupkę grzybową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts