agee2002 25.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Gosia i Robert---- Hulk ma racje tak najprosciej tusia221 u nas tak wyszlo roboty ziemne 1850 fundamenty z ZALEANE DO POZIOMU ZIEMI 5800 Z bloczkowNA WYSOKOŚĆ 3 PUSTAKÓW PONAD POZIOM ZIEMI 1500 ZBROJENIE 600ZŁ IZOLACJE POZNIEJ BEDZIEMY ROBIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 25.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 GiR,strasznie duzo was wyszly fundamenty,nawet nie ma porownania z Agee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 25.02.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 hej, tak jak mówiłem my stawiamy pod klucz, konkretna kwota za metr kwadratowy wykończonego domu razy powierzchnia ... nas interesowała cena ostateczna ... co do poszczególnych prac to tak miałem w kosztorysie wiec napisałem, ale juz na wstepie zaznaczyłem, ze to nie bedzie obrazowe ... jedna pozycję wpisałem 2 razy juz poprawiłem ... mamy taki układ, ze jak cos znajdziemy taniej (mowa o materiałach takich jak blachodachówka drzwi okna montaz biały kocioł wkład kominkowy glazura itp) to wtedy wykonawca odejmuje nam tą pieniązki od kwoty całosciwej ...analogicznie gdy my chcemy wiekszy standard to wtedy roznice miedzy cena z kosztorysu (taka jaka on przyjal) a sklepowa doplacamy my .. tego typu pozycje nas interesuja najbardziej i na nie zwracamy uwage.. np: okna do całego domu białe + dodatkowe skrzydło wykonawca wycenił na 5500, my załatwilismy za podobna cene, ale w kolorze złotego debu z obu stron (gdzie u niego byłoby o 25 % 30 % drozej) agee2002 te ceny ktore podałas to robocina majstra + materiały tak? czy sami robiliscie? pzdr, G i R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 25.02.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 G i R nasza ekipa nam fundamenty robila a material sami szukalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 03.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 My teraz nakładamy tynki maszynowe w środku domku. Dla orientacji mogę podać Wam- Drodzy Lolkowicze ile i za ile nam wyczliczyli. Powierzchnia scian wewnętrznych z sufitami - 4600 m2, koszt - 25zł/m2 z materiałem.Pozdrawiam i życzę postepów w budowach i jak najszybciej cieplutkiego lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 03.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 hej,powiedzcie czy obnizaliscie okno frontowe w kuchni ... tak zeby bylo mniej wiecej na równi ze zlewem? czy nie uwazacie ze w projekcie jest za wysoko.. bardzo prosilbym o foto kogos kto ma juz zlew i meble w kuchni zeby obadac jak to wyglada.. z gory dziekujemy G i R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hulk 04.03.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Powierzchnia scian wewnętrznych z sufitami - 4600 m2, koszt - 25zł/m2 z materiałem. Aaasika napisz mi proszę, że się pomyliłaś o jedno zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 04.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No jasne,że się pomyliłam Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 04.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jak sądzicie ile wylewki moga wyniesc,Asiu,moze wy liczyliscie juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwianamonika 05.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam wszystkich!jestem nowa,nie mamy jeszcze nawet projektu Lolka ale od czegos trzeba zaczac! narazie szukamy,sprawdzamy,przepytujemy znajomych!mam pytanie czy ktos z was instalowal w Lolku rekuperator???jesli tak to jaki jest przyblizony koszt i czy rzeczywiscie mozna wiele zaoszczedzic na ogrzewaniu???z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich Lolkowiczow!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 05.03.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 sylwianamonika witaj nikt jeszcze nie ma rekuperatora ja bede pierwsza a zaoszczedzic mozna sporo dlatego oprocz rekuperatora bedziemy grzac gazem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwianamonika 06.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dziekuje za informacje!!![/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwianamonika 08.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 agee202!ty juz mieszkasz w swoim Lolku?jesli tak to jak w praktyce wychodzi ogrzewanie gazowe+rekuperator?chodzi mi o to,czy to prawda,ze mozna 4 a nawet 5-ciokrotnie obnizyc koszty ogrzewania?w jakim stopniu trzeba korzystac z ogrzewania gazowego jesli mamy rekuperator?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwianamonika 08.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 czy sam rekuperator wystarczy do ogrzewania domu?czy musimy byc wspomagany dodatkowym systemem grzewczym np.ogrzewaniem gazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwianamonika 09.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 z tego co wyczytalam to sam rekuperator to za malo,musi byc dodatkowe ogrzewanie!i jeszcze jedno pytanie gdzie zamierzacie wstawic pralke i suszarke?w lazience czy w pom.gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 09.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 sylwianamonika tzn nie wiem czy wystarczy czy nie ale wapie dlatego bedziemy ewenualnie dogrzewac gazem. Moja znajoma pokazywala mi rachunki za gaz przy metrazu ok 160m2 placi od 200-300 zl w sezonie grzewczym ale ma oczywiscie ten rekuperator. Pralke bede miec w pomieszczeniu gospodarczym i wanienke czyli taka mala pralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 13.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 hej, mamy prosbe do kazdego kto ma juz w miare wykonczony badz wykonczony w pełni dom badz jego czesci pokoje np: schody, lazienki, pokoje, kuchnie salon, ewentualnie jakies inne elementy typu kominek, ciekawie zabudowane szafy zmienione scianki itp ELEWACJE o wklejenie zdjec ....bardzo nam na tym zalezy ... z góry dziekujemy i pozdrawiamy ... gdzie chcecie wstawic pralkę? pzdr R i G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 13.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 U nas do wykończenia Lolka jeszcze daleko, ale zaczęły się prace nad wykończeniem dachu http://img509.imageshack.us/img509/5859/p2010012copy.jpg http://img24.imageshack.us/img24/7434/p2010013copy.jpg http://img135.imageshack.us/img135/4016/p2010014copy.jpg I widok z wnętrza naszej przyszłej sypialni: http://img509.imageshack.us/img509/1074/p2010017copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 13.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam. Fajnie ze wklejacie zdjecia. Milo poogladac inne lolki. Nam już skonczyli tynki wewnętrzne. Jeszcze rozłozenie ogrzewania podłogowego i doprowdzenia wszedzie ogrzewania, wylanie ostatecznej podłogi i zaczna sie prace wykonczeniowe. nasze zdejcia na: http://www.ogierman.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 13.03.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 elizakop no superasno jzu zaczyna wszytsko wygladac My ruszamy w poniedzialek z wylewka i we wtorek mury juz nie moge sie doczekac. mam tylko nadzieje, ze pogoda znow nie pokrzyzuje nam planow Aaaasika ja kilkakroptnie probowalam wlasnie wejsc na waszego bloga i podkukac jak prace ida ale sie nie dalo, fajnie ze znow dziala a z tynkami juz wyglada swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts