Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję Gosi i Robertowi. Myślę, że weekend będzie ciężki szczególnie dla Roberta (kup duzo aspirin C). Powiem Wam, wszystkim, że naprawdę warto to ciągnąć. My mieszkamy w lolku juz prawie 2,5 roku i nie mogę sie nacieszyć. Las 100 metrów od domu, rano odgłosy kogutów i krów. a jak smakuje żołądkowa gorzka z sąsiadem!

słuchajcie pytanie ...

jakie przyjeliscie ogrzewanie w Waszych domach, konkretnie jaki system ....

bo ja juz zgłupialem ... co głowa to pomysł...solary, ekuperator, olej ,elektryczne, piec na pellet ekogroszek, kominek z plaszczem wodnym ..eh.. gaz odpada bo u nas nie ma mozliwosci wstawienia zbiornika .. analizowalismy koszta zarowno eksploatacji jak i montazu, bralismy pod uwage ewentualne wzrosty cen, zuzycie, aspekt tego co sie zwraca, a co po porstu jest wygodne i ułatwi zycie... wiadomo zawsze cos kosztem czegos, a cen paliw nie da sie przwidziec ..

i jestesmy w kropce...

BARDZO PROSIMY O POMYSLY I KONKRETNE WASZE ROZWIAZANIA Z EWENTUALNYM PRZEDSTAWIENIEM KOSZTÓW CALOROCZNYCH I KOSZTOW MONTAZU ... JAK BEDZIECI PISALI O NP: PIECACH, KOMINKACH TO PISZCIE TEZ PROSZE JAKIEJ SA MARKI I CZY SIE SPRAWDZAJA I CZY JESTESCIE ZADOWOLENI...

co myslicie o drzwiach wewnetrznych porta i dre?opinie? ma ktos uzywa?

DZIEKI

Jestem tu nowa,choć od dawna podglądam i podczytuję.Muszę przyznać wiele można się tu dowiedzieć dlatego postanowiłam do WAS dołączyć :wink:

Razem z mężem zamierzamy rozpocząć budowę z nadejściem wiosny.Pokupowaliśmy już co potrzebniejsze materiały,na sobotę mamy umówionego geodetę który wytyczy nasz domek-no i pierwsze koty za płoty jak to mówią :p Życzcie nam powodzenia,pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich Lolkowiczów.Czy może ktoś zastanawiał się (lub może tak zrobił) czy nie zlikwidować tego komina na środku salonu a kominek zrobić na ścianie garażowej.Wtedy kominek np. z płaszczem wodnym dużo łatwiej i taniej było by zintegrować z głównym źródłem ciepła,które było by umieszczone w pomieszczeniu gospodarczym,piec co lub kocioł gazowy.Nie bez znaczenia jest też koszt komina,który nie jest mały.Może ktoś zechce wypowiedzieć się na ten temat.

Witam, czytam wszystko uwaznie i mam pytanie,

CZY buduje ktos LOLKA na slasku ?

konkretnie chodzi mi o okolice Dabrowy Gorniczej,

moze ktos buduje z wersja z poszerzonym garazem ?

musze tam upakowac 2 samochody osobowe :)

bede wdzieczna za odp.

pozdrawiam lolkowiczow :)

elizakop-piękny ten Wasz LOLEK!dach śliczny i kolor marzenie-równiusieńko!gratulujemy ukończenia kolejnego etapu:)

Nie podobają mi się schody takie jak w projekcie-jestem zdania ,że za dużo zabierają miejsca,a u Ciebie zobaczyłam odwrócony ich bieg-choć to wersja robocza-strasznie mi się podobają-takie właśnie chcę-w wersji mieszkalnej-rzecz jasna!strasznie mi ulżyło z tymi schodami bo nie potrafiłam sobie ich wyobrazić,a lubię rzeczy proste:)pozdrawiam:))))

i życzę dalszych sukcesów:D