ogórb13 22.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 anett g-ja buduję na śląsku,z powiększonym o dopuszczalne 5 procent garażem,ale 2auta to nie wejdą!niestety Dąbrowa daleko od nas-my budujemy między Jastrzębiem-Zdrojem a Cieszynem. pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miyako90 23.03.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Hej Mam pytanie, jak myślicie ile by wyszedl stan surowy otwarty LOLKA budując wszystko samemu ( lub pomocą znajomych). Dach - blacho dachówka Fundamenty- na 1m głebokosci budowany z w miarę tanich materiałów , lecz nie najgoszych z góry dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 24.03.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 nasza podłogówka http://ogierman.com.pl/?p=29#respond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 24.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ogórb13 - dzięki za miłe słówka. Ja ciągle myślę o tych schodach. Dom zobaczę dopiero w sierpniu. Już się nie mogę doczekac. Mam nadzieję, że do tej pory będa już zrobione ścianki działowe. W tym roku czeka nas jeszcze ocieplanie i tynkowanie domku. Co do koloru elewacji, to jeszcze się nie zdecydowaliśmy. To będzie następna trudna decyzja. Lolek stoi blisko puszczy, więc może coś z jasnego brązu. Aaasika, nono praca szybko do przodu . Też zamierzamy zrobic podłogówkę na parterze. Jaką planujecie podłogę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 26.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Dzien Dobry Wszystkim.. W końcu wiosna a z Nią budowy Lolków ruszają z miejsca - gratulacje Wszystkim elizakop podłaoga... my na dole robimy podłogówke na to terakota, na górze podłogówka tylko w łazience+terakota, a wpozostałych pokojach kaloryfery i panel;(nie zdrowo jest klasc podlogówke tam gdzie sie spi)był zamysł na deskę barlinecką, ale wiadomo pieniążki-no chyba ze trafimy na promocję bo takie bywają np: 72-78 zł za metr deski barlineckiej to wtedy moze zaczniemy sie zastanawiac, ale na 99% na chwile obecna panel.. sugestja: jesli ktos wam powie ze jest w stanie polozyc panel,deske barl. na podlogówke i daje na to gwarancje, ze nic dla podlogi sie nie stanie to mozecie podziekowac dla takiego majstra ... my teraz wlaczymy z wyborem konkretnych modeli drzwi zew-gerda wew-porta, studiowalem fora bylem w sklepach porta dre i innych i na 90% wiem ze porta ma najlepsze wykoanie niz konkurencja, co do trwałosci wczesniej mielismy porte i bylismy z niej zadowoleni .. na drewniane pełne lakierowane sosnowe ze o dębowych nie wspomnę nas nie stac inidługo bedziemy kryć dach, tez myslimy nad elewacją ... no i najgorsze co spedza sen z powiek jaki system ogrzewania wybrac piec ekogroszek prad pellet kominek solar pozdrawiamy Wszystkich zapalonych fanów Lolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drwal 27.03.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Drodzy Lolkowicze na nie których zdjęciach widzę słupy(drewniane) wspierające dach wsparte o strop- czy po postawieniu ścian działowych na piętrze są one nie widoczne.Chodzi mi o to czy umieszczone są w miejscach gdzie usytuowane są ściany działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 27.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Oj drzwi, drzwi... Też szukamy i szukamy. Drewniane są najpiękniejsze, no i co za tym idzie najdroższe. Okazało się, że przy wyborze ważne jest czy drzwi będą nasłonecznione, bo blakną;( Ponoc od tanich metalowych lepsze są droższe plastikowe. Pani nam zdradziła tajemnicę, że po metalowych framuchach, które są w środku puste skrapla się woda, wynika to chyba z różnicy temperatur. W ogóle to zanim poszłam do sklepów to wydawało mi sie to łatwiejsze. Teraz już nic nie wiem. My też chyba podłogówkę sobie zrobimy, ale tylko w kuchni, kibelku i wiatrołapie no i w łazience na górze. Mieliśmy kłaść dechy na podłogę, ale w trakcie trwania budowy okazuje się, że trzeba ciąc koszty i znaleźliśmy sklep ze świetną ofertą paneli hihihi i chyba skorzystamy. Sen z powiek spędza mi jeszcze kuchnia. CZy macie doświadczenia z meblami BRW, gawin lub polecacie jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 27.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Drodzy Lolkowicze na nie których zdjęciach widzę słupy(drewniane) wspierające dach wsparte o strop- czy po postawieniu ścian działowych na piętrze są one nie widoczne.Chodzi mi o to czy umieszczone są w miejscach gdzie usytuowane są ściany działowe. Przynajmniej u mnie te słupy są już usunięte. Jeżeli je miałeś na myśli;) http://www.marendziakowo.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banzai54 28.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam Dołączam się do pytania miyako90, jakie są przybliżone koszty materiałów na stan surowy otwarty lolka? Z tańszych materiałów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 28.03.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 macie doświadczenia z meblami BRW, gawin lub polecacie jakieś inne? właśnie gawin, bo my też się nad takimi zastanawiamy ;-)ktokolwiek widział ktokolwiek wie;-) u nas już posadzki wylane maszynowo http://ogierman.com.pl/ jakby kogoś interesowało 133m2 robocizna 10zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 28.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 ja meble BRW mam i nawet juz kupilismy d salonu i sprawuje sie ok ale z kuchennymi do czynienia brw nie mialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 31.03.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Słuchajcie, byłam w Castoramie i tam są też fajne kuchnie;) Nie są aż tak drogie... Co do jakości to pewnie one wszystkie są na miarę ceny i czasów, więc nie pytam;\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 01.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 u nas schody i strop juz wylane jupiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 02.04.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Agee - niezłe tempo tam u siebie na budowie narzuciłaś . Wrzuciłabyś zdjęcie schodów od strony wejścia na werandę, jak możesz oczywiście. Podobają mi się te wasze schody. U nas chyba chwilowy zastój przed wznoszeniem ścianek działowych . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 02.04.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Faktycznie niezłe tępo Aga:) My teraz miesieczny przestój bo czekamy az tynki i podlogi wyschna i mamy juz umowioną ekipę do ułozenia ocieplenia dachu i zduna do kominka. Oczywiscie mam jeszcze niedokonca jasna koncepcje na kominek. Moze macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 02.04.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 agee2002 chyba mamy takie same schody my zamierzamy wykonczyc je w drewnie choć wydaje mi sie, ze kamien bylby tanszy, ale moze kiedys dzidius bedzie sie slizgał na stopniach kamiennych, a na chwile obecna pies na pewno u nas wlasnie zdieli steple, zaraz beda kominy jak sadze-do tej pory czekalismy na cegle, dach sie pokryje, okna juz zamowione ... drzwi jedziemy ogladac w weekend .. jutro woda i prad bedzie sie doprowadzac ... zasmucilismy sie cena plantowania dzialki-fakt wyglada teraz o niebo lepiej, ładniej, fajniej itp wydaje sie wieksza ale nasz potfel to poczul ... doszła do tego cena naszej przybudówki, podwyzszenie sciany kolankowej (bo pralka sie nie miescila ) i szczytowych, powiekszenie pow. dachu, dodatkowe schody z tarasu na podwodko (mamy dzrzwi na obu scianach), zdecydowalismy sie na pogrubienie styropianu na elewacji, jakis cokolik z płytki, docieplenie samej gory dachu-tego trojkata na stryszku -wzmocnilismy tam podloge-idealne miejsce na choinke itp moze kiedys zaadoptujemy na jakis pokoik, okno dachowe, wyłaz przeszkolony i .... tak wygladalismy jak nas wykonawca podliczył pozdowionka Wszystkim Gosia i Robert p.s. sa jacyś właściciele Lolka z podlaskiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 02.04.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 G i R - ja miałam identyczną minę jak mi podliczyli koszt dachu. A tak przy okazji - to ja jestem z podlaskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 05.04.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 agee,czy jestes w stanie napisac ile wyniosl was strop,chodzi mi glownie o materialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta-1974 05.04.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam ponownie.Dość dlugo nie zaglądałam bo nie dostawałam wiadomości o wpisach a tu taka niespodzianka tylu lolkowiczów. U nas posuwamy się małymi kroczkami do przodu i ponieważ zdjęć nigdy za wiele to może i ja coś zamieszczę. Od mojej ostatniej wizy tutaj troche nam tego przybyło. W tej chwili mamy większośc inatalacji, piec podłączony. Zdjecia nie sa tak do końca aktualne bo w oknach sa załozone parapety, na górze pokoje są wykończone płytami i pokryte jedną warstwą gipsu. Jeszcze wiele zostało do zrobienia teraz czekamy na druga warstwę gipsu, jeszcze nie mamy przyłącza wody i ścieków. Schody i kuchnię mamy mamy zamówione na koniec kwietnia i maja. Ciekawa jestem jak sie do tego czasu wyrobimy z płytkami na podłodze i scianie oraz z panelami .To by było na tyle po takiej przerwie pisania a teraz do roboty spróbuje wkleić jakieś zdjęcia. http://edyta-1974.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaasika 06.04.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Hej! Hej mam taką prośbe czy może ktos z Lolkowiczów podesłac mi na maila [email protected] lub wkleic na nasze forum zdjęcia osadzenia okna w łazience, bo ekipa od okien coś kręci ze nam czegos nie zrobili w konstrukcji i nie moga jeszcze wymierzyc okna. Chciałam podejrzec jak jest osadzone okno czy na murłacie czy jeszcze cos tam przychodzi.Na naszym forum widzialm zdjecia jak juz jest polozona wełnma mineralna i przykryta wełna mineralną. Moze Ty Elizko mi wyślesz, bo widziałam ze ten etap macie juz za soba. Bardzo prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts