Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję serdecznie eliza :)

nie mam pojęcia co z kuchnią?gdzie zlew robicie?myślałam żeby go w rogu wstawić-tak mi się podoba...boję się ze mi się nic nie pomieści w tej kuchni...

A jeszcze wyszedł jeden ,,problem,,murarz radzi zrobić małe okno w kibelku na dole-takie jak w garderobie-co Wy na to?help...

ogórb13 moje sugestje odnosnie twoich postów:

okienko w toalecie - moze doswietlic i stanowic wentylacje.. kiedys sie tak robilo - fakt...

ale wychodzi centralnie na elewacji frontowej Lolka :( pomiedzy drzwiami wejsciowymi a oknem kuchennym...

zlew w rogu-zle wspominam ze zwgledu na funkcjonalność...chociaz zalezy jaki ma kształt i jak dookoła rozplanujesz przestrzeń kuchni..

pozdrawiamy G i R

p.s.

ciegle nie wiemy co z ogrzewaniem jaki system wybrac, a hydraulicy juz

zaczeli działac z kanalizacją i zaraz bedzie trzeba podjąć decyzję... jak wy

to rozwiazujecie u siebie? gaz pellet ekogroch solar?

co myslicie o kominku z plaszczem wodnym do ogrzewania?

warto montowac zbiornik-boiler buforowy? jakiej pojemnosci?

a macie jakis pomysl na schody przed wejsciem do domku?? czym robicie lub wykanczacie??

ogórb13 my sami zastanawialismy sie nad tym bo dobrze okienko w wc miec z wiadomych przyczyn hehe;) ale wzgledy esteteczne u nas wziely gore :lol:

Gosia i Robert wspolczuje dylematu z ogrzewaniem... u nas decyzja dawno zapadla i spokoj

a my mamy problem z wentylacja... wszyscy mowia ze to co w projekcie to jakas prowizorka tylko ze tak jak my chcemy to moze nam nie ciagnac jak trzeba cugu nie bedzie itp... i przerabiamy i komin chyba wyjdzie nam troszke szerszy u gory ale cos za cos.

Osoba która wykonuje nam instalacje sanitarne tłumaczy nam że te dwa grzybki które idą przez łązienkę z kuchni i wc na dole nie są o odpowiedniej długości i mogą przemarzać, widzę na zdjęciach że nie którzy z tego nie zrezygnowali proszę o odpowiedz jak to wykonywaliście. ... dzis sie wszytsko wyjasni i zapadna decyzje bo dach tzn krokwie itp juz sie klada 11 maja blacha foty dam dzis :) pozdr

Elizakop dziekuje ;) sluchaj no my juz sprzedalismy mieszkanie i mamy sie wyprowadzic do 1 listopada czy jakos tak wiec mamy bazdzoooooooooooo napiety grafik ;) dlatego takie tempo. Chcielismy wykorzystac sytuacje ze nasze mieszkanie bylo w pewnym momencie 2 razy wiecej warte niz za nie dalismy! wiec zarobilismy i padla decyzja o budowie. Zdazymy ze wszytskim na pewno meble juz mamy czesc z tego mieszkanie zostaje wlasciwie tylko przedpokoj i kuchnia i jakas szafa ale to sie z tym nie pali. Do konca nastepnego tyg bedzie juz dach. Pozniej przyjda dzialowe robic i okna i drzwi itp to w jednym dniu wszytsko no i instalacje a w wakacje tynki i wylewki i ta wykonczeniowka powoli.

agee2002 budowa exprss !!

u nas było podobnie, sprzedaliśmy mieszkanie, przeprowadzilismy się do innego miasta, mielismy kupić nowe w bloku, ale jak obadalismy ceny to postanowilismy zacisnąc pasa i ruszać z budową... z wprowadzką chcielibyśmy tez cos w okolicy października...

na ok 20 maja mamy w planie montowac okna i drzwi, blchodoachówka bedzie ok 15 maja... jak tylko zamkniemy i zadaszymy budynek wchodza hydraulicy .. a my wciaz nie wiemy jaki system ogrzewania montowac:(

pzdr

Witam wszystkich Lolków i Loleczki :) co prawda nie zdecydowalem sie jeszcze na ten projekt, ale bardzo podoba mi sie układ wszystkich pomieszczeń, widze wiekszosc z Was robila mniejsze lub wieksze korekty w projekcie

mi akurat bardziej podoba się takie wejście jakie zaproponował Jarka str. 5

Jarka zacząłes już budowe ??? czytałem ze jest przy tym rozwiązaniu jakies problem w lazience, może ktos o tmy bliżej napisac

mam pytanko czy jest możliwość zrezygnowania z garderoby na gorze w celu powiekszenia lazienki ????

Jarka może jakies foteczki masz ???

Może ktos podac orientacyjne koszty poszczególnych etapow budowy

PS. swietne forum, duzo można się dowiedziec

Witamy Darka - prawie Lolka :wink: .Hmmm....ja się tylko wypowiem co do powiększenia łazienki kosztem garderoby. Zawsze chciałam mieć ogromną łazienkę. Na początku tez dużo i długo się zastanawiałam nad likwidacją garderoby, żeby łazienka była jeszcze większa, ale wszyscy garderoby sobie bardzo chwalą, więc postanowiłam naszą też zostawić. Łazienka w Lolku wydaje mi się wystarczająco duża. Ale to tylko moja opinia.