agee2002 08.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 elizakop wiesz co my tez mamy kolor z jednej strony ale mi sie takie podobaja ja lubie biale okna dla mnie sie zlewaja z firankami i bije od nich taka swiezosc i czystosc wiec akurat mi to zupelnie nie przeszkadza a wrecz przeciwnie a z ta elewacja to mam u[atrzona na jednym budynku ale cholernie ciezko jest mi okreslic ten kolor...ale mam fajnego goscia od ocieplania i elewacji mysle ze cos doradzi zreszta moj tato ma firme od wykonczen wiec tez na kolorach sie zna moze cos wymyslim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekWasyl 08.05.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 spoko dzieki za rade, w sumie lazienka nie wydaje sie az taka mala, kurcze jak jednak przerobic to wejscie, chce zrobic jednak wsparte na dwoch kolumienkach, ale jak pisaliscie wczesniej jakis zonk robi sie w lazience, pomozecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekWasyl 08.05.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 ja bede chcial bankowo zrobic elewacje z cegły licowej, jasnej -ekri z wstawionymi elementami licowki brazowej i do tego dachowka grafitowa, okna obowiazkowe ciemny orzech, ale od wew. raczej beda w bieli, zgodze sie rozjasniaja wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 08.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Licówka jest droga. (Osobiście wolę wydac te pieniądze na lepsze meble i inne tym podobne rzeczy ) Dodatkowo nie mozna potem zmienic koloru elewacji. Tynk ma ten plus, że jak komuś przyjdzie ochota to może sobie zmienic kolor domku. Fajnie tak sobie coś zmienic od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 10.05.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam Lolkowiczów Miło czytać że coraz więcej osób zdecydowało sie na Lolka. Sam jestem jednym z nich. Budowę zaczynam w lipcu, jesli nic sie nie opóźni. Chetnie skorzystam z porad i sugestii dotyczacych budowy Lolka. Mam nadzieję być częstszym gościem na tykm forum. Na dzień dzisiejszy jestem na etapie załatwiania papierków, pozwoleń, zgód itd końca nie widać. Moje zmiany w projekcie -Rezygnacja z cegły licówki -Kominy z elementów gotowych -Poszerzenie garażu kosztem kotłowni -Dodatkowe okno dachowe nad scodami (drewniane) Z tych głównych zmian chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 10.05.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam Wybrałem porotherm na zewnetrznę i gazobeton na wewenętrzne ściany. Mam pytanko czy może ktoś wyliczył ile w przybliżeniu potrzeba porothermu 25 na ściany zewnetrzne, ile gazobetonu na wewnętrzne. Ile potrzeba m3 betonu na ławy ile na strop, bedę robiła sam lany bez terivy Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 13.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 u nas pietro gotowe dach sie kladzie i balustrada na balkon sie kuje juz teraz wzmierzyc ile plytek na balkon i mozna kupowac jupi wreszcie zacznie sie moj udzial w budowie decyzje a propos kolorow modeli wzorow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 13.05.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 witam budowniczych i sympatyków Lolka. Rozpoczęliśmy budowę 4 maja 2009 12km od Oleśnicy. Troszkę na temat kosztów: ławy 17m3 betonu B20 po 260zł z pompą i transportem, 600 bloczków betonowych po 3,15zł , 3m3 zaprawy murarskiej po 300zł. Do tego dysperbit 100 litrów, papa 100m , siatka, klej, styropian, folia kubełkowa - ok 1600zł Wprowadziliśmy trochę zmian w projekcie, m.in. zrezygnowaliśmy z balkonu co powiększyło pokój, zamiana garażu na pokój (człowiek ważniejszy niż maszyna zamiana okien w salonie ze względu na ustawienie domu na działce-wyjście z tyłu. Ściany będą z ytonga. Koszt robocizny stanu surowego z dachem i dachówką 43 000zł netto. Wraz z postępami prac będę pisał o kosztach pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 13.05.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 u nas prace postępują co cieszy tynk mozaikowy już jest folia tez zaraz będzie blacha Mam wielką prośbę czy ktoś może w przybliżeniu napisać jaka jest powierzchnia do tynkowania wewnątrz budynku. Proszę o pomoc. http://3.bp.blogspot.com/_Sz2m9YVwqL0/Sgr_Vij4KGI/AAAAAAAADRc/-0OWwu6-af8/s1600/P5130001.JPG http://4.bp.blogspot.com/_Sz2m9YVwqL0/Sgr_Vyx0PUI/AAAAAAAADRk/YtNLj0PEBOo/s1600/P5130002.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 14.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Bazilio chętnie zobaczę lolka z pokojem zamiast garażu;)Zawsze to cos innego i ciekawe jak wyjdzie;)Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babazanetti 14.05.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam mam pytanie odnośnie fundamentów , czy większość robiła tak jak w projekcie ? ( majster podpowiada że pierwszy raz takie mocne fundamenty w projekcie zobaczył ) sugeruje żeby bez jednego wieńca pojechać ? ...Pomocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 14.05.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 memo, pokój 15m2 to normalny pokój, ja miałem w bloku nawet 10m2 i było ok co do fundamentów, to na konstrukcji nie ma co oszczędzać, lepiej tańsze panele kupić, a fundament i resztę mieć na lata i spokojną głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 15.05.2009 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Nie ma co oszczędzać, to prawda,. Dlatego my mieliśmy poślizg już na wstępie, bo okazało się, że nam woda podchodzi i musieliśmy kopać dół pod cały dom i wypełniać go żwirem. Zrobiliśmy to dla naszego świętego spokoju.Ale strop robilismy już teriva, nie taki jak mieliśmy w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 15.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Agee już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Wasz dach. I pytanko; ile okien dachowych wstawiacie??? Gorące pozdrowienia, śliczny ten Wasz Loluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 15.05.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 elizakop dziekuje :) wiesz co my mamy tylko jedno okno dachowe nad schodami... kwestia kosztow choc sie boje ze bedzie mi ciemno w tamtych pokojach dlatego beda sciany jasne i meble chyba tez... panele na pewno gora jasna dol ciemniejszy http://images40.fotosik.pl/121/13ddf63fb837f633m.jpg http://images43.fotosik.pl/125/b8a9b6885c7de5a4m.jpg dach wyglada super balam sie ze bedzie kolor beznadziejny bo tak nie za bardzo mi sie widzial ale teraz jak jest juz prawie caly polozony to wyglada ladnie tzn mi sie podoba. W poniedzialek bedzie caly dach. a kurcze brame garazowa goscie powiedzieli ze nie zamontuja poki nie bedzie tam tynku bo pozniej ludzie im jakies reklamacje zglaszali itp wiec musimy tynk polozyc tam gdzie ta brama tylko ... takze czeka nas przebojowy tydzien bo koniec dachu, scianki dzialowe okna i brama wszytsko w jednym tygodniu a nastepny tydzien to juz zaczyna elektryk wchodzic i wod kan Elizka jak wam idzie ja co chwilke patrze na twoj album czy cos nowego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babazanetti 15.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dzieki za wszystkie rady odnośnie fundamentów,teraz dopiero mam do myślenia.. troszkę z innej beczki temat słupa w salonie już kiedyś był wałkowany ,na wielu zdjęciach forumowiczów on nie występuje albo jest zamaskowany ??.Zastanawiam się czy go zostawić i obudować razem z kominkiem czy wzmocnić strop (teriva ) i zapomnieć o słupie ,jak to u was wyglądało. ktoś pisał że on niby tylko ozdobny jest .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 16.05.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 babazanetti slup ktory jest kolo schodow w projekcie pelni funkcje dekoracyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 16.05.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 U nas słupa nie ma i nie będzie, ale u kogoś widziałam ten słup postawiony i ładnie to wygląda. Agee dziękuję, że zaglądasz do mojego albumu. Muszę tam wkleić kilka zaległych fotek. U nas na budowie był dwutygodniowy zastój. Ściany działowe na dole postawione. Teraz czas na ocieplenie dachu. Wata już jest. Potem ścianki na górze. My też mamy tylko jedno okno dachowe - w największym pokoju na górze. Nie będziemy mieli okna nad schodami, bo wspinać się tak wysoko, żeby to okno czyścić nikt się nie chciał zgłosic na ochotnika. Myślę, że nie będzie ciemno w pokojach bez okien dachowych. Przecież w planie i tak te okna są tylko w jednym pokoju (aż dwa). Juz się powoli zaczynam stresować jak na odległość wybiorę miejsca na gniazdka elektryczne. A Ty Agee już wiesz co i jak będziesz miała rozplanowane w kuchni i pokojach??? Jeśli tak to muszę przyznać, że jesteś zuch dziewczyna .pa pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 16.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Elizakop ja meble do salonu mam juz kupione oprocz kanapy, dywany do wszytskich pokoi oprocz naszej sypialni i lampy niektore tez. lapie okazje na allegro:) poza tym nie bede miec czasu latac po sklepach musimy sie wprowadzic tam w pazdzierniku wiec dlatego wszytsko z wyprzedzeniem meble do kuchni wiem jakie co gdzie i jak i mam juz firme zamowiona jak beda dzialowe to zawolam niech mi projekt zrobia. Meble do jednego z pokoi i lozko do sypialni mamy juz z tego mieszkania ja mam juz wszytsko opracowane nawet kolory scian haha no i panele tez juz wiem nawet wycene mam juz zrobiona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 18.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 witam, Maaarteczka potrzebuje pilnie kontakt z Wami o ile to mozliwe! szyna bramy garazowej wchodzi nam na drzwi z sieni do garazu, a nie ma mozliwosci wydluzenia prowadnic bo to duze koszta - nie wiem jak sie to stalo -blad niedopatrzenie..zastanawiamy sie nad zamurowanie drzwi i przeniesieniem ich do domu tak jak u Was.. Mam kilka pytań dot. drzwi do garazu, to sa drzwi pojedyncze czy sa tam dwie pary, jakie drzwi konkretnie wybraliscie? moge prosic o fotke garazu wewnatrz z uwzglednieniem bramy garazowej i prowadnic plizzzzzz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts