psyn 08.06.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam wszystkich.Mój Lolek ma strop wylany i jestem na etapie zamawiania więźby. Majster mówił, że kto to taki stromy dach robi? Kazał mi zamówić krokwy główne o 30 cm krótsze niż podane są w zestawieniu w projekcie. Czyli z 7,60m na 7,30m. Jak jest u Was. Proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 09.06.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Agee, co tam u Was się dzieje??? Jak tam budowa? Coś się ostatnio nie odzywasz, a ja czekam z niecierpliwością na nowiny i zdjęcia w Twoim blogu. Pspn niestety Ci nie pomogę, bo się nie orientuję w tych trudnych i zawiłych sprawach budowlanych aż tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 10.06.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 czesc elizakop wiesz co u nas caly czas instalacje elektryka a w piatek wod kan juz wchodzi a 22 czerwca tynki mam jakies fotki instalacji ale to same rurki i kabelki wiec nic interesujacego haha jak beda tynki juz bedzie peiknie a u was jak idzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 11.06.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 U nas dach był ostatnio ocieplany i teraz zaczynamy murować ścianki działowe na górze. Budowa powoli, ale idzie do przodu. A Wasz Lolek już teraz wygląda pięknie!!!Te kabelki też są interesujące. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 11.06.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 elizakop u nas ocieplanie dachu po tynkach ebdziemy robic bo sie boimy ze ta wilgoc zaszkodzi bo wtedy normalnie sie po sciankach leje woda i to idzie do gory tzn nie wiem tak na poradzono ja tam sie nie znam. A tak wogole to zamierzacie skonczyc w tym roku?? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 12.06.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 My mamy jeszcze około trzech lat na budowanie i wykańczanie Lolka. Tyle czasu jeszcze zamierzamy pozostać za granicą, więc nam się nie spieszy. Dla nas najważniejsze jest to, aby nie brać żadnych kredytów i być bez długów wobec banków brrrrr....Wtym roku ścianki działowe i instalacje. Może uda się jeszcze coś zrobić, ale nie jestem pewna, bo chcę kupić samochodzik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 17.06.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 strop zalany, koszt ok 9500zł , teraz przerwa na związanie, od wtorku poddasze i więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 18.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dzieki Bazilio za odp o cene stropu,a czy mozesz mi napisac czy to juz cena z robocizna,czy samych materiałów,jesli z robocizną to ile wyniosły materialy,pytam,bo my bedziemy robic sami i zastanawiamy sie ile moga wyniesc same materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 18.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 tusia, podaję tylko ceny materiałów. Za robotę, czyli stan surowy z dachem płacę 43000zł. Mała korekta, strop wyszedł mi ok 8500zł, dostałem rabat z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 23.06.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 czy ktos pamieta moze wymiary okna w jaskolce jakie macie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 24.06.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ja niestety nie pamiętam. Jak Ci jest to bardzo potrzebne to się dowiem, tylko muszę się skontaktowc z rodzicem, który za wszystko odpowiada isię troszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 08.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 widze ze forum ucichlo wszyscy an budowie zapracowani haha u nas gora juz skonczona tzn i tynki i wylewki wraz z podgrzewaniem podlogowym juz sobie schna i fachowcy zeszli na dol. Meble pomalu zamawiamy czekamy na wycene od jednego stolarza az sie boje bo jeden gostek wycenil nam w TOP KUchnie na 8700 zl. Mam nadzieje ze ten powie taniej i sie jakos dogadamy ... a jak u was prace sie maja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 08.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 u mnie zwalili więźbę (7000zł) teraz majster ją obrabia w jakieś wzorki. Od piątku mają już stawiać. Myślę, że do końca lipca stan surowy będzie. No i potem instalacje .... planuję podłogówkę : parter wiatrołap, korytarz, kuchnia, łazienka, na poddaszu łazienka. Do tego 5 dużych kalafiorów. A jak z tym u Was ? Jakie ogrzewanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 08.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 bazilio to tempo tez dobre! u nas podlogowe w kuchni na dole i w lazience u gory. Ogrzewac bedziemy gazem, i beda rozprowadzenia do pokoi z kominka. dawajcie jakies fotki!! ja na razie nie robila wiec nie mam. Jak beda juz drzwi i okno trojkatne to wted wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 08.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 tempo dobre, bo płacę za wynajem mieszkania 1200zł. Zaczęliśmy 4 maja i na wigilię planujemy zamieszkać. Na pewno zrobimy parter, poddasze ocieplimy a reszta poczeka do wiosny. Zrobię fotki jak będzie dach, zobaczycie jak wygląda bez balkonu i jaskółki. Na górze robię 2 duże pokoje, w razie gdyby coś się urodziło to podzielę regipsem według projektu. Dom to ma być przestrzeń, nie po to sprzedałem mieszkanie w bloku, żeby mieć takie same klitki tylko, ze na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 08.07.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 bazilio wcale klitki nei sa serio ja jestem w szoku jak scianki postawili ze takie duze tez ale zycie mieszkam w bloku ale zrobienie jednego pokoju z tych dwoch to wyjdzie juz nieprzytulna sala wrecz. Jestes pewien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 08.07.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 jak nie będzie dzieci to będę miał salę kinową, bilard i studio muzyczne jak przyjdą dzieci to w 1 dzień się regips postawi i już. Ale ja mam większe problemy.... prąd jakieś 750m od domu, może na październik mi podciągną, wodociąg 250m , też w tym czasie, ale koszt ok 20000zł !!!! Liczę, że gmina i sąsiedzi się dołożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 09.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam po przerwie.Lolka bez balkonu możecie zobaczyć juz u mnie.U nas układa się ogrzewanie podłogowe przed wylewkami (kuchnia, kibelek, wiatrołap i łazienka). Zastanawiamy się też, czy w łazience wystarczy podłogówka i nie montować grzejnika, bo byłoby to wygodniejsze. Czy ktoś tak robi? Samą podłogówkę? Czy nie będzie za zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 09.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Memo79,jaki strop robiliscie,terive,czy taki strop wychodzi duzo drozej od zwyklego wylewanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 09.07.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 oj nie mam pojęcia jak to wygląda jeżeli chodzi o koszty;\my robiliśmy strop terivę, bo jest lżejszy, mniej obciąża konstrukcję i nowocześniejszy - tak mi się wydaje;)mąż mówi, że koszt ok 7000 z zalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts