tusia221 09.07.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 dzieki Memo za odpowiedz,to jesli tak jest,to wychodzi taniej niz zwykly,Bazilio pisal,ze jego strop wyniosl 8500tys.Raczej bedziemy tez taki strop robic,bo szybciej i mniej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 09.07.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam Odnośnie stropu każdy ma swoje zdanie i gusta, a znimi się nie dyskutuje. Nie jestem expertem od budownictwa ale wybrałem strop lany. Strop teriva wcale nie jest koszt mniejszy, wręcz przeciwnie. To zależy od kilku czynników. Zaczynam budowę i wybrałem go ze względu na rozmowy z wieloma osbami fachowcami. Każdy z ekipy budowlanej bedzie chciał strop z terivy o wiele mniej pracy szybciej, ale nie o to chodzi. My bedziemy tam mieszkac nie pracownicy którzy murują. Popytajcie sie znajomych najlepiej budwolańców z rodziny, tylko nie słuchajcie firm które buduja wam dom. Dla nich teriva bedzie najlepsza. Takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 09.07.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Podobna sytuacja jest z dachami folia i listewy i do tego dachówka. Za duze obciażenie, po za tym folia tak pieknie reklamowana ostatnio za kilka lat zamieni się w pył i dach pozostanie bez dobrej izolacji. Wybrałem deski i papę, koszt wyzszy zgoda ale pod względem trwałości według mnie nie ma co porównywać. Spójrzcie na stare kamieniczki i stare mieszkania budowane kiedyś. Nie mówie tu absolutnie o mieszkaniach z wielkiej płyty, to w ogóle osobna kwestia. Myslicie z czego tam jest dach strop. Napewno remonty trzeba było przeprowadzać ale 90% tych budynków to sa porządne lane stropy z betonu i dachy obite z desek i położona papa. Ale tak jak mówiłem każdy ma swój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 09.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Kazdy ma napięty budet ja również. Lepeij poczekac z płytkami z panelami z wyposazeniem wewnatrz ale zbudowac solidny dom który ma słuzyc na lata. Ławy, fundamenty, strop, dach to są najwazniejsze elementy domu, na nie lepiej wydac wiecej kaski i miec spokój na lata niż za kilka lat przeprowadzać remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas12611261 09.07.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Sorki za pisownię ale coś pozjadało mi kilka literek i kresek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 09.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 w czym terriva ustępuje lanemu - bo napisałeś kilka postów bez konkretnych argumentów - oprócz wygody dla budowlańców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 10.07.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Widzę ze muszę się wtrącić!myślę ze kolega ma racje-terriva po pierwsze jest droższa po drugie łatwiej ja zamontować-dlatego firmy ją wolą!a po trzecie nie jest tak sprawdzona jak wylany strop-kto chce mieć pewne że wytrzyma-na lata polecam wylewany.Ale jak mówił mój przedmówca Wolnoć Tomku w swoim domku!!!Mam za to pytanko następujące:kto pamięta ile klinkieru potrzeba na oba kominy?i czy robiliście z dziurawki czy z pełnej-my raczej wybierzemy z dziurawki-wiadomo-kasa! ale jestem ciekaw !??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 10.07.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 u nas niestety klinkier odpadl i zrobilismy ocieplany i z tynkiem mozaikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 10.07.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja mam kominy schiedel, na wykończenie majster kazał zakupić 7m2 okładziny klinkierowej ps. no to czekam aż mi się sufit na łeb zawali .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 10.07.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam ponownie! miałam na myśli cegłę klinkierową,nie płytki naklejane na cegły!sorry źle się wyraziłam.Czy ktoś robił kominy z cegły klinkierówki?ile wychodzi Wam na oba kominy?mamy zamówionego matrixa firmy winerberger-nie jestem pewna ile będzie dobrze-każdy liczy inaczej,pomóżcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 11.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 u nas balustrada juz jest http://images45.fotosik.pl/161/e198c23574eba6f8m.jpg http://images39.fotosik.pl/156/5aefd62fa0511729m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 11.07.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a mi majster kazał dziś pomalować 60m2 podbitki mazidłem ... tylko kiedy mam to zrobić? Zapewne będę musiał mu zapłacić okna empol z roletami na dole ok 9000zł z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 11.07.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Hejka!my już pomalowaliśmy boazerie-podbitkę w zeszłym tygodniu-wybraliśmy kolor kasztan,zajęło nam to 2dni w cztery osoby!ale najśmieszniejsze jest to że więźby nam jeszcze nie przywieźli-bo maszyna im się zepsuła...i mamy podbitkę gotowa a nie mamy więźby!jaja na kołach!!!mam nadzieję że we wtorek przywiozą-i będziemy malować -więźbę....a od czwartku będą robić nam dach-daj Panie Boże,bo czekanie jest dobijające! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 11.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 agee-naprawdę pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babazanetti 11.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam Lolkowiczów ,(po przerwie ) jestem na etapie zalewania stropu i temat więżby dachowej męczy mnie coraz częściej, a konkretnie rodzaj i ilość .Pytanie do forumowiczów czy zmienialiście coś w wymiarach (więżby) i ile dokładnie wychodzi tego drzewa w kubikach.i jakie drzewo najlepsze,?pozdrawiam i życze wytrwałości w walce z przeciwnosciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 13.07.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 agee,mozesz napisac ile wynisły was tynki i wylewki oraz jakbys mogła napisac (tak w przyblizeniu)ile wyniósł was juz lolek,to tak z ciekawosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 13.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jarka jak tylko nam skoncza te wylewki i tynki to napisze ale ma zmi kiedys wspominal ze Lolek do stanu obecnego razem z tymi skonzonymi tynkami i wylewkami wyniesie nas 125tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babazanetti 13.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 agee2002 podnosiliście lolka na ściance kolankowej ? jak tak to o ile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarka 14.07.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Agee,dzieki za ta informacje,a mozesz napisac czy to juz z robocizna czy tylko same materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 14.07.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jarka razem z robocizna a co do tynkow i wylewek to tak : tynki i wylewki robota 7800 materiał ok 3tys babazanetti tak podnosilismy o jednego pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts