Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tuśka wierze Ci ... w prawdzie samo pozowlenie udało sie nam maksymalnie przyspieszyc, ale tez nabiegalismy sie pomiedzy wodocigami, energetykami, zarzadem drog itp

tez nie raz klelismy na urzędasów... w naszym karju biurokracja jest popieprzona jak cholera ..

cierpliwosci... :) i powodzenia

tusia221 szczerze wspolczuje bo to najbardziej denerwujace czlowiek ma wsyztsko chce zaczac a papiery wstrzymuja... oby udalo sie rozpoczac prace jak najszybciej tego wam zycze

u nas kominek postawiony jeszcze marmuru brakuje, rolety zalozone i kibelki podwieszane zamontowane, plytki w lazience sie klada :)

wiecej foto na blogu pozdrawiam

http://images38.fotosik.pl/174/8c0a5dfef4ff1086med.jpg

http://images37.fotosik.pl/174/6ab8b5cb1b3c7c14med.jpg

kominek lux....

zastanawiamy sie nad podobnym chodzi mi o to ze prosty z wneka na drewno...tylko wtedy ten slup strasznie gruby wychodzi :(

przejrzalem wasz blog i stwierdzam ze mamy podobne gusta co do niektorych rzeczy..sami zobaczycie jak zaladujemy zdjecia...

na rolety pozalowalismy kasy..alarm musi wystarczyc..

hej...

jak sie ogarniemy (moze po niedzieli) i tynkarze zabiora swoje zabawki to zrobimy kilka zdjec ...

ceny bialego montazu powalaja :(

widze ze Aaasika tez wybrala prosty komin do samej góry...

my wciaz myslimy...

piec hydraulicy beda wstawiac chyba dopiero wtedy kiedy w kotlowni na podlodze i sciankach polozymy glazure i terakote bo pozniej glazurnik nie bedzie mial dojscia...

elewacja a wlasciwie jej kolor spedza nam sen z powiek...

powoli tez musimy zalatwic czarnoziem na dzialce i myslec nad płotem brama-ale to juz w zaleznosci od tego ile kasy zostanie..

mamy 2 miechy na podlogi ulozenie wstawienie drzwi -juz zamowione -realizacja..we wresniu stolarz wpada by zaprojektowac kuchnie..

pzdr

Gosia i Robert jezeli regipsy i malowanie gladz itp zlecacie komus t sie wyrobicie my robimy wykonczeniowke sami oprocz plytek i na pewno zejdzie nam dluzej tzn mamy sie wprowadzic do konca pazdziernika ale mamy nadzieje ze uda sie wczesniej. Ja ci powiem ze my kuchnie juz zamowilismy i wszytskie szafy itp bo z realizacja kuchni tez roznie bywa wiec wolalam wczesniej. Drzwi wszytskie tez zamowione panele tez plytki sie klada no zobaczymy widze ze wprowadzac bedziemy sie w tym samym mniej wiecej czasie ;)

co do elewacji ja mam ten sam problem aczkolwiek znalazlam na stronie knaufa program gdzie wstawia sie zdjecie domku i mozna zrobic symulacje jak bedzie lolus wygladal w danym kolorze :)

• 2 weeks później...

Witam Drogie Lolkowiczki oraz Lolkowicze! :wink:

Dopiero zaczynam przygodę z Forum Muratora, ale super, że jest wątek o Lolku :D Również jestem w posiadaniu Lolka i aktualnie jestem na etapie wykańczania wnętrz :) macie już może jakieś pomysły/ lub już gotowe wnętrza? Nie jestem dobra w te klocki i może u Was znajdę jakiś ciekawy pomysł, inspirację ;)

Pozdrawiam Was gorąco!

ja zmieszczę się w 250000zł, ceny robocizny raczej wysokie, dolny śląsk, w innych regionach zapewne taniej no i własny wkład sporo pozwala zaoszczędzić :-) moja praca na razie ogranicza się do malowania podbitki. Jak zrobię tynk dodam kilka fotek. Zacząłem 4 maja i mam stan surowy zamknięty, ocieplenie murów i elektrykę. Na dniach zaczyna hydraulik.... życzę powodzenia, Lolek to fajny domek :-)