elizakop 10.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wow agee, fajnie. Bardzo podobają mi się panele w salonie. Jakie to i gdzie kupowaliście. My też chcemy coś na ten styl. Zastanawiam się, czy lepiej panele, czy gresy...pozdrowienia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 11.09.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Hejka Agee - fajnie - na prawde mi sie podba szczegolnie rustykalny panel na dole.Widze, ze na górze ukladaliscie rozne panele w roznych pokojach-mam prosbe wrzuccie prosze foty w miejscach polaczen 2 rodzai paneli. Zastanawialismy sie czy na górze robic jeden rodzaj panela czy wlasnie rozne i bardzo interesowalyby nas miejsca łączenia-bede wdzieczny za foto. Jaki kominek wybraliscie (marka ile KW czy jest całoroczny) ile kosztowal -jesli to nie tajemnica? pzrd Wam p.s. My na dole dajemy płytki z racji na podłogówkę (chcialbym drewnopodoba bez fug jesli znajde ładna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 11.09.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Elizakop czesc dziekuje panele na dole to swierk tatrzanski Classen'a. ja nie bralam pod uwage nic innego oprocz paneli. Dla mnie sa przytulniejsze Gosia i Robert dziekuje. Panele na gorze sa wszedzie takie same tylko foty tak wyszly ale tak czy siak mamy laczenia miedzy pokojami nawet jest problem bo z jednym laczeniem nie wtrzelilismy sie i kurde drzwi nam nie przykryly laczenie wyszla w pokoju i teraz kombinowac cos bedziemy ;( fotki porobie jak tylko bede na budowie bo ja nawet tych paneli i drzwi ktore juz sa na zywo nei widzialam Zastanowcie sie nad podlogowka. Kurcze panele jak sie styraja syzbciej zdemontowac i zalozyc inne z plytkami juz wiekszy problem a poza tym mysle ze duzo przytulniejsze sa panele. Widzialam plytki u kumpeli i jakos nie bardzo mi podeszlo... moze macie kogos kto ma takie rozwiazanie zeby to na zywo zobaczyc i poczuc golymi stopami a chcecie tam w salonie jakis dywan dac?? my mamy ogrzewanie podlogowe wszedzie gdzie mamy plytki w domu. co do kominka napisze pozniej bo nei wiem wiem ze wzielismy bardzo dobry bo po znajomosciach dali nam duzyy rabat . Firma chyba tarnawa ale jak sie dowiem to napisze. Pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 12.09.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 dokładnie własnie tarnava .. my tez chcemy ja wziasc - nowy wypust z duza szyba 16 KW...Wy macie 16 czy 18 KW? jaka cena za wkład - chce porownac czy Nas koles nie robi na szaro? pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 13.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Gosia i Robert my mamy TARNAVVA taki jaku tutaj http://www.kominki-tarnavva.pl/p13,tarnavva-16kw-primero-duza-szyba.html 16KW i dalismy 3100zl tylko ze wtedy kosztowal 4500zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpion.g 13.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Mam pytanko jak można tu wstawić zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdesia 14.09.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam wielbicieli LOLKA NIe zdziwię nikogo mówiąc że również zakochałam się w Lolku i także mam zamiar budować ten dom. Proszę o jakiekolwiek materiały na jego temat najbardziej zależy mi na gotowym KOSZTORYSIE.Bardzo mi na nim zależy żeby zobaczyć ilości materiałów jakie są potrzebne. Za jakiekolwiek dodatkowe dane, uwagi lub zdjęcia będę bardzo ale to bardzo wdzięczna. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enni 14.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 witam!! fajne i aktywne to forum też zastanawiam się nad lolkiem (i innymi projektami)ale jak narazie lolek prowadzi!!! proszę o przesłanie kosztorysu i zestawienia materiałów budowlanych będę wdzięczna za wszelkie uwagi [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 15.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Hej, z własnego doświadczenia możemy powiedzieć Wam tylko tyle, że kosztorys kosztorysowni nierówny...Nawet jak masz go super szczegółowo przygotowany to w czasie prac zawsze pojawią sie niespodzianki Stan surowy zamkniety (materiały) mozna porównywać...w miare dokladnie, ale chyba juz ktos wczesniej pisał o kosztach. Reszta... Z tego co widzę, wiem i czytam ceny kształtują się w zalezności od tego: -w jakim miejscu Polski mieszkasz-różna robocizna, u Nas na przyklad za ukladnie płytki od 25 do 45 zł jest roznica prawda, a teraz to razy 100 metrów daje 2 rożne wielkosci liczbowe-to jeden z wielu przykładów, -w zalezności od tego jakich masz majstrów bądz firme budowlaną (firma z kilkutetnim doświadczeniem na rynku daje gwarnacje w razie ewentualnych niedociagniec no - ale moze byc drozsza, majstrowie-czytaj Ci którzy na czarno robią, którzy moga byc rownie dobrymi fachowcami, tej gwarancji nie daja i wrazie problemów mogą sie wypiąć-a pamietajmy ze to dośc kosztowna inwestycja i na całe zycie), - jakie masz znajomości w sklepach bądz u przedstawicieli - bardzo istotne tu roznice cen sa olbrzymie jesli sie tylko ma dostep i uklad --no i w ile czasu mozesz sie budować-Ci którzy budują sie kilka dobrych lat mogą wybierać, szukać fachowców materiałów itp przez co moze uda sie im zaoszczedzic, Ci którzy chcą postawic w miare szybko dom (np: My bo w listopadzie musimy opuscic chatę) juz tyle czasu nie mają i czasami zdarza sie ze płacą więcej; jak masz gdzie mieszkac i mozesz budowac samemu to w ogole masz oszczednosc. Wiadomy jest fakt, iż kazdy z Nas stara się wszelkiego rodzaju materiały załatwic w konkurencyjnej cenie . Jednak kazdy ma inne priorytety, ja kupie lepszy piec ktos inny lepsze drzwi itp... Cos kosztem czegoś bo zeby wszystko było takie jak sie Nam marzy i byłoby Nas na to stac to prawdopodobnie nie budowlibysmy Lolka tylko wieksze domy. W 90 % decyzja o wyborze tego projektu to w miare funkcjonalne wnetrze w nie duzej kubaturze-a co za tym idzie mniejsze koszta- nie oszukujmy sie. NIE MOZNA ZAPOMNIEC O NIEPRZEWIDZIANYCH WYDATKACH, KTORE PRZYNAJMNIEJ U NAS POTRAFIŁY ZAWIROWAC PO 100 RAZY PRZELICZNY WCZESNIEJ BUDZET BUDOWALNY! Moj Szef powtarza, ze ile bys nie mial kasy to i tak na budowe zawsze bedzie za malo bo w miare jedzenia apetyt rosnie - MA RACJĘ BEZ 2 ZDAŃ ! Czasem bywa tak, że człowiek łapie sie za głowe ...ale mimo wszystko warto ... pozdrawiamy G i R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2611 15.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam!!!W ubiegłym tygodniu kupiliśmy projekt Lolka, zaczynamy wiosną a pytań tysiące. Może ktoś odpowie mi ile wyniósł Lolek, my planujemy 240 tys w tym kosztów działki nie ma bo dostałam od brata.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 17.09.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam nowych forumowiczów!u nas jakoś tak powoli lolek się buduje, ale zdradzę wam moje plany co do częściowego wykończenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 17.09.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 memo70 fajnie schody doświetliliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 17.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Gosia i Robert to nie moje schody, dałam tylko zdjęcie dla przykładu, że takie mniej więcej będę robić ze spocznikem, zdecydowaliśmy się na takie, bo nam mówią, że cięzko wnieśc coś na górę. A schody i tak będę miała zasłonięte, ale zdjęcia w przyszłości, bo jeszcze nie wiemy kto nam będzie je robił pozdrawiam[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 17.09.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 memo79 haha nie przejmuj sie u mnie tez w ciut innych odcieniach nie da sie dobbrac w 100% chyba ze drzwi sie robi nie drewniane to w tedy z palety RAL dobierze a jak ja wzielam drewniane to niby orzech ale inne niz okna i brama niewiele ale jednak nawet rolety mam jeszcze ine bo orzech byl drogi wiec wzielam braz ;/ u nas kuchnia juz zalozona, kominek wykonczony, wlasciwie zostala ksmetyka i porzadki wielkieeeeeeeeeeeeee porzadki bo za tydzien przeprowadzka zdjec nie mam bo ja nawet jeszcze kuchni nie widzialam ale mysle ze was przetrzymam i dam juz jak bedzie porzadek ;P chyba ze ja nie wytrzymam zeby tak dugo czekac i wstawie foto wczesniej haha podobno wyszla fajnie ;? zostaly nam jeszcze plytki w pralni i wiatrolapie do polozenia ale to next week a garaz i przed domem bedziemy robic jak juz tam bedziemy pomalutku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 17.09.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jejku jak możesz nas trzymać w takim napięciu!!!.... Ja na te wykończenia nie mogę się doczekać u każdego z lolkowiczów!!! Fajnie tak patrzeć jak ten sam dom dzięki wykończeniu nabiera zupełnie innego charakteru. My chyba jedyni będziemy kłaść dechy w salonie, więc tez będzie ciut inaczej- ciut, bo niektóre panele wyglądają bardziej jak dechy niż dechy.... Góra cała w panelach, oczywiście łazienka nie . Ja sobie teraz wymyślam pokój dziecięcy, mam 1000 pomysłów i az się boję, że w końcu gołe ściany zostaną Ano zobaczymy jak to będzie. A będzie więcej jak kasy przybędzie. Na razie możemy pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 18.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Hmmm u nas na dole ani panele, ani dechy. Będziemy mieć gresy. Cały dół w tym samym kolorze, żeby stanowił jedną całość. Ale jeszcze trochę czasu upłynie do tego momentu. Agee - miłej przeprowadzki. Musisz być bardzo szczęśliwa i podekscytowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 18.09.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 memo 79 musze potrzmac was w niepewnosci bo poki co to jest taki tam balagan ze az wstyd fotki robic haha a ta poza tym ja tak samo mialam tzn jeszcze nadal mam pomysly an pokoj dzieciecy ale boje sie ze wyjdzie z tego mieszanka wybuchowa... na razie zostane do przeprowadzki z tym co jest a pozniej jak jz tam bede chyba zaczne kombinowac chyba wszytskie mamy to samo kurde hehe glowa pelna a czasami za pelna pomyslow : elizakop jejku podekscytowana to malo powiedzane ale powiem szczerze ze strasznie zmeczona juz ta budowa i ciesze sie ze sie to w koncu skonczy... albo dopiero zacznie a wy cos ruszyliscie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa111 19.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam serdecznie. Jesteśmy na etapie wienców, podziwiamy wszystkie Lolki i równiez potanowilismy wstawić kilka fotek.http://images42.fotosik.pl/113/0826e82f8f998b23m.jpghttp://images45.fotosik.pl/202/cb97e2fc34ea69ccm.jpghttp://images43.fotosik.pl/201/cdd4e00b9de42b60m.jpghttp://images49.fotosik.pl/201/dd1bbde462bd5596m.jpghttp://images45.fotosik.pl/202/e3d1a83bad8dc758m.jpghttp://images38.fotosik.pl/197/631f6d91a95065d7m.jpghttp://images45.fotosik.pl/202/74f2d6e117ea33a1m.jpghttp://images38.fotosik.pl/197/0ab29254b5e00be2m.jpghttp://images37.fotosik.pl/197/5f47364f4e190ffbm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 20.09.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 No proszę następny lolek. Kasiu ładne zdjęcia . U nas instalacje się zakładają. Zbliża się tynkowanie. W międzyczasie zaczęliśmy budowę garażu. Powolutku posuwamy się do przodu. Mamy czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2611 20.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Super macie już domki, my obecnie na etapie kupowania materiału budowlanego, mam więc pytanie ile powinniśmy kupić porotermu, w środku chcemy ścialy lekkie "10", a nośne z porotermu. Jesteśmy w tym kompletnie zieloni a w projekcie są cegły. Kurcze tak bym chciała już zacząć, ale niestety nie mogę bo działkę możemy dostać dopiero na wiosnę. teraz na nią patrzę i wyobrażam sobie swój własny domek:)))Jejku jak ja Wam zazdroszczę, Wasze LOLKI takie piękne a mój tylko w marzeniach i na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts