Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej...

własnie takiego małego zlewu szukamy do wc na dole... rozstaw instrumentów identyczny.. tylko zastanawiamy sie czy w zabudowie "za muszla" nie porobic wnek dekoracyjnych na jakies swieczki pachnidełka itp ...

p.s. przed wczoraj u Nas uleciał pierwszy dym z kominka :) fakt ze jeszcze nie byl do konca zabudowany ale ... ciąg był :) a to najwazniejsze..

pzdr Wam

Agee 2002

Wasz Lolek jest uroczy,pokoiki na górze prezentują się wspaniale-szczególnie podoba mi się motyw w paski na kominie :)sypialnię macie ciepłą,bardzo fajnie rozwiązanie z szafą-wejściem do garderoby:)

mam ogromną prośbę wstawcie zdjęcia schodów i klatki na górze,oraz łazienki :)please

mam tez pytanie czym zamierzacie grzać-gazem ,eko-groszkiem,węgielem?

i czy przesunęliście ściankę dzielącą pokoje?nam wyjdzie ścianka tak ze w jednym pokoju nie dałoby się zawiesić karnisza,chcemy ją przesunąć-dlatego pytam i proszę o pomoc :(

Miłego mieszkania w nowym wymarzonym domu życzymy samych pięknych chwil..

Kasia i Krzysiek

ogórb13 dziekuje za mile slowa. Wszytsko wkleje niedlugo shcody mamy jeszcze nie gotowe ale beda w tym tygodniu. I lazienka tez nie do konca zainstalowana czeka jeszcze grzejnik i kabina prysznicowa do zamontowania :) wiec prosze o cierpliwosc ;) Lazienka jest ogromna i na razie grzejemy tylko podlogowym i normalnie jest tak cieplo ze w szoku jestem najcieplejsze miejsce w domu :) Grzejemy gazem i kominkiem ;)

jesli chodzi o scianki to nie przesuwalismy ale przesuwalismy okno i podnosilismy scianki o jednego pustaka wiec skosy mamy lagosniejsze i karnisz spokojnie mi sie miesci. Mieszka sie cudownie. Lolek sprawdza sie w 100% :)

Witam,

Ostatnio dołączyłem do zwolenników projektu domu Lolek i jestem na etapie wdrażania projektu w życie... Widzę, że wątek się powoli wygasza, ale jeżeli ktoś kto zakończył budowę Lolka i czasem tu zagląda byłbym wdzięczny za przesłanie specyfikacji materiałów na dom tzn. ile czego, jakie materiały, ile cementu, pokrycie dachu, zbrojenia itp. na maila [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Paweł

Z początkiem września tego roku , zakupiliśmy projekt Lolka , jako Bardzo funkcjonalnie zaprojektowany dom. Wraz z Naszą panią Architekt dokonaliśmy kilku zmian :lol: Mianowicie wydłużyliśmy Lolka o 1 metr ( Kuchnia 0,5 m oraz Garaż 0,5 i zarazem pomieszczenie na poddaszu ) dzięki temu z 118 m2 uzyskaliśmy 136 m2. Nad klatką schodową, podglądając innych lolkowiczów , dołożyliśmy okno dachowe oraz zrównaliśmy garaż z poziomem domu , likwidując w ten sposób schody w wiatrołapie. Chcemy również powiększyć okno w łazience stosując rozwiązanie - agee2002 - czyli wysunąć je bardziej do przodu. W miniony poniedziałek 09-11-2009 złożyliśmy wniosek do Starostwa powiatowego w Krakowie o wydanie zezwolenia na budowę - czekamy niecierpliwie :p . Szczęśliwcy , którzy mieszkają już w swoich LOLKACH i zechcą podzielić się jak urządzili wnętrza swoich domków Bardzo prosimy o przesyłanie zdjęć na adres [email protected] . Serdecznie pozdrawiamy :lol:

Ostatnio weszłam na projekty tak niechcący i wpadł mi w oko projekt podobny do lolka, ale jak się bliżej przyjrzałam, to mi bardziej by odpowiadał.

Jak ktoś jest na etapie wyboru projektu to polecam sobie pooglądać:

http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/kawka_i/757

Ma dwie garderoby na górze, proste schody i takie tam...brakuje tylko okna w łazience.

Ja nie dokonałam przemyślanych zmian;) i teraz to wychodzi - brakuje mi miejsca w przedpokoju. Oczywiście coś tam sobie wymyślę, ale teraz inaczej rozwiązałabym niektóre rzeczy.

jejku ja obiecuje wkleic zdjecia ale zawsze nie ma czasu porobic zdjec. ja wam powiem szczerze jestem bardzo zadowolona i poki co nie zmienilabym nic nawet tego ona w kuchni co mi sie wydawalo ze jest za wysoko teraz wyszlo ze jest w sam raz ;) Okno w lazience mamy bardzooo duze i wogole ta lazienka to jak salon kapielowy ;) garaz mamy jeszcze nie zrobiony i czeka dowiosny no i zadnych roslinek ani nic podobnego bo wokol domu porzadek tez chyba uda nam sie dopiero na wiosne. Poza tym jestem zakochana w Lolku ;) jest piekny i moim zdnaiem naprawde funkcjonalny. My rzeczywiscie mamy garaz zrownany z powierzchnia podlogiw calym domu i sprawdza sie to poki co bardzo dobrze :) pozdr i obiecuje ze jak tylko znajde czas na foty to powklejam ;)

Witam wszystkich.

Czy buduje lub wybudował ktoś z Państwa Lolka na śląsku. Planujemy z żoną budowę tego domku, ale chcemy wcześniej zobaczyć ten domek w rzeczywistości. Jeśli ktoś z Państwa zechce podzielić się cennymi informacjami na temat budowy lub umożliwi nam pooglądanie swojego Dzieła :) proszę o kontakt na maila: [email protected]

Witam .. my myślimy nadal nad projektem Lolek .. ale z drugien strony mąż chce go powiększyć i garaż dostawić z boku a w miejsce garażu zrobić gabinet.. a nad garazem sypialnię na półpiętrze .. tylko zastanawiam się czy wówczas nie będzie to za duzy domek a poza tym Lolek straci na swoim uroku .. proszę o radę

Dziękuję

Pozdrawiam Lolkowiczów