Asia Paweł 17.01.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witamy serdecznie Wszystkich Za jakieś dwa miesiące rozpoczynamy budowe domu, niby wszystko mamy już ustalone, jednak chcielibyśmy porozmawiać z kimś kto jest w trakcie budowy lolka, bądź może już po. Czekamy na kontakt z lolkowiczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia Paweł 18.01.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witamy Wszystkich Lolkowiczów!Mamy kilka pytań do osób, które już mieszkają w lolku odnośnie zmian na projekcie, czy może coś by jeszcze zmienili czy nie? Jak się mieszka itd?Czekamy na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 18.01.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Asia i Pawel proponuje przeczytac wszytskie wypowiedzi an forum. ja mieszkam 4 miesiac i jestem bardzo zadowolona naprawde uwazam ze to cudowny domek wiecej zmian iz wprowadzlam bym nie chciala ale to bardzo indywidualna sprawa a o zmianach pisalam kilkakrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia Paweł 18.01.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedz. Oczywiście przeczytaliśmy praktycznie wszystkie wypowiedzi, forum bardzo pomocna rzecz. A jeszcze jedno pytanie. Może ktoś buduje lolka w woj. lubelskim? Fajnie byłoby jakoś wcześniej zobaczyć nasz projekt na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 18.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 gdybym mógł cofnąć czas to poszerzyłbym o 1m domek od strony kuchni i salonu, zwiększyłaby się kuchnia, salon, sypialnia i garderoba na piętrze, to byłby dom idealny zostało mi 10 dni na zrobienie salonu, kuchni i schodów wewnętrznych. Będziemy mieszkać bez wody i prądu, grzejąc tylko kozą 14kw. Opiszę Wam wrażenia jak śniegi puszczą pociągną wodę i prąd, ale kiedy to będzie ??? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 18.01.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 O rany, Bazilio w takim razie módlmy się,żeby te śniegi przeszły jak najszybciej. Warunki polowe My też zmieniliśmy mnóstwo rzeczy w projekcie Podnieśliśmy Lolka o 2 cegły, dzięki czemu mamy użytkowy strych - w sensie wyższy niż normalnie w projekcie, dorobiliśmy lukarnę... zlikwidowaliśmy w ogóle tą malutką łazienką przy wejściu, dzięki czemu poszerzyliśmy kuchnię (zawsze nam się marzyła wieelka kuchnia ), i całkowicie zamurowaliśmy tą część - tam chcemy umieścić stolik z krzesłami ale za to małą łazienkę przenieśliśmy .. pod schody Uznaliśmy,że nie za bardzo zagospodarujemy to miejsce pod schodami troszkę ucierpiał na tym salon, ale muszę Wam powiedzieć, że naprawdę super wyszło. Schodzi się do łazienki schodkami w dół, właściwie jak do piwnicy W związku z tym było nieco komplikacji - np. kominek wyszedł prawie na wejście do malutkiej łazienki i musimy teraz zrobić narożny, albo mamy malutkie okienko w łazience, które na czas oddania domu trzeba zamaskować - ale nie szkodzi Nie mamy tez tych okien w głębi salonu (są tylko te wielkie przeszklone drzwi - potrójne). Co do piętra też zmieniliśmy układ. Nie mamy garderoby (nad czym ja strasznie ubolewam, bo akurat ten pomysł mi się nie podobał - zawsze marzyła mi się garderoba ), ale dzięki temu mamy większe pokoje. Łazienkę przenieśliśmy, jak wchodzicie schodami w Lolku, to od razu do pokoju po prawej stronie (wybraliśmy większe pomieszczenia na łazienkę niż w projekcie, żeby mieć wielką łazienkę). Więcej grzechów nie pamiętam ale możliwe,że jeszcze przeoczyłam jakieś zmiany w Lolku, ale jak mi się przypomni na pewno napisze Asia & Paweł - myślę,że jeśli Wam się coś nie podoba/chcecie skorygować i dostosować do własnych potrzeb w projekcie, to zmieniajcie. W końcu to Wy macie się tam czuć dobrze i komfortowo Gosia i Robert - kuuuuuuuuurcze, szkoda, że nam nie wpadł ten pomysł ze schodami w sypialni świetne z krętymi schodami i biurem na strychu! Normalnie, aż mam ochotę to pozmieniać u siebie ale chyba przyjdzie mi na to poczekać kilka lat ale już teraz wiem, że nie odpuszczę sobie tego pomysłu! Pozdrawiam Lolkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Robert 19.01.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 u Nas tez ewetualna antresola nad sypialnia kosztem strychu to sprawa przyszlosciowa-myslelismy o tym juz wczesniej ale $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka15 20.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witajcie ! Razem z mężem przygotowujemy się do budowy Lolka Mamy już projekt, załatwiamy dokumenty. Bardzo cieszyłabym się gdybyście mogli przesłać mi zdjęcia domku Uwielbiam oglądać je i marzyć jak to będzie u nas Oto mój adres: [email protected] . Dziękuje i pozdrawiam wszystkich Lolkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 21.01.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 majka 15 witaj wiekszosc z jec jes tutaj na forum wiec pewnie juz podkukalas;) jestem w szoku jakie duze zainteresowanie w ostatnim roku jest Lolkiem tzn oczywiscie pozytywne bo przedtem to byl projekt taki troszke niezauwazony w porowaniu z innymi a tu prosze ile nas juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka15 21.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 [/i][/b]agee2002 Tak obejrzałam już wiele zdjęć na forum są super. Wasz Lolek jest śliczny , pięknie urządzony. Niestety nie widze zdjęć z pierwszych stron . Kiedyś je widziałam i po obejrzeniu zadecydowaliśmy, ze budujemy właśnie Lolka . Obliczyłam, Ty agee2002 wprowadziłaś się już po 11 miesiącach super ! Mam nadzieje, ze nam też pójdzie szybko... bardzo bym chciała. Czekamy jeszcze na papiery. Mam nadzieje, ze uda nam się ruszyć wiosną . Chciałabym Was zapytać ile płaciliście fachowcom za postawienie stanu 0, od nas nasz majster chce 18 tyś. Wydaje mi się, ze to dobra cena, ale nie wiem do końca ? Co Wy na to ? Pozdrawiam ![/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka15 21.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Trochę gubie się jeszcze w tych technicznych sprawach na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 22.01.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Majka 15 kurcze ja tez tych zdjec nie widze ;( a co do majstrow to zalezy od regionu serio u nas wzieli 12 tys z dundamentami( bo pierwsza wersja byla ze bedziemy kopac sami) ale bez blachy na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 22.01.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 43 000 za stan surowy z dachem, gratisowo klinkier na opasce, na kominach i parapety zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czytacz69 22.01.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Jest wystawiony LOLEK w stanie surowym zamkniętym.Cena za którą pójdzie to 180 tysięcy (Podkarpacie). Ile Was wyniosły koszty LOLKA do stanu surowego zamkniętego, a ile wyniosły koszty, żeby w nim zamieszkać? Dodam, że media są do działce do podciągnięcia (5 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 22.01.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 do zamieszkania mnie Lolek wyniósł ok 300tys,(dół urządzony, na górze tylko malowanie i panele) do tego działka 56tys i wodociąg 20tys, za wodociąg gmina coś mi tam odda ponoć do 70%, ale to za rok dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
srok1 22.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Też zaczęłam budowę Lolka w zachodniopomorskim.U nas za wybudowanie Lolka do stanu surowego zamkniętego za robociznę fachowcy różnie wołają. Trzeba złożyć ofertę przynajmniej u trzech.Jeden chciał 45000, drugi 60000 a trzeci 38000. Wszyscy trzej mają dobrą opinięa jaka różnica.Jak na razie za wykonanie fundamentów zapłaciłam 8tys. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 22.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 witam mam stan surowy zamknięty.Na dachu ceramika, rozprowadzone po działce przyłącza, ( woda, kanalizacja i prąd ), na poddaszu ułożona wełna 15.za murowanie 14500zł ( w tym fundamenty, poziom zero, murowanie i zrobienie stropu, kominy w klinkierze)za zrobienie dachu na gotowo tj więźba, dachówka, rynny, okna dachowe i obróbki blacharskie zapłaciłem 9500w tym stanie dom mnie wyniósł ok 90000 wraz z robociznątakie rzeczy jak wstawienie okien, rozprowadzenie przyłączy po działce czy ułozenie wełny robiłem sam ps. pozdrawiam DRWALA no i KRZYŚA B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa111 23.01.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d3f002349d1c4bb.html Czekamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 24.01.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ile weszło więzby na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 24.01.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witamodnośnie więźby, to w projekcie jest 6,5m3 plus łaty i kontrłaty nie pamiętam dokładnie ile mi wyszło, bo zmieniałem rozmiar krokiew jętek i innych elementów oraz powiększyłem budynek, ale razem z łatami i kontrłatami to około 8.5m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts