Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj ROBERT-KOP2 troche dlugo mnie tu nie bylo jak chcesz fotki z Lolka to podaj e-maila a najlepiej napisz do mnie na GG 9788317 mam jeszcze jakies fotki na komputerze wiec moge Ci cos przeslac... Pisz smialo jak bede mial czas to kiedys Ci to wysle mam tez rzuty ukladu scian dzialowych na pietrze...

Pozdrawiam gogo

Mnie dachówka też się podoba. Czy wybraliście już kolor okien? Bo my musimy się wkrótce zdecydować.

Witaj gogo5660

jak chcesz fotki z Lolka to podaj e-maila

mój adres to: [email protected]

Z internetu kożystam w pracy, niestety GG nie możemy posiadać na firmowych komputerach więc proszę o fotki na e-mail

Mam jeszcze pytanie czy zmieniałeś coś w układzie parteru? Generalnie chodzi mi np. o powiększenie wiatrołapu kosztem hallu

Witaj jestem w trackie przesylania zdjec. Na parterze nie dokonalem zadnych zmian. Co do wiatrolapu to nie wiem czy jak bym budowal po raz olejny ten sam dom to chyba bym nie stawial tej dzialowki bo wyszla mala klitka, ale sa tez dobre strony bo jak sie otwiera drzwi to nie chlodze calej budy a tylko wiatrolap-po to wlasnie jest.

Pozdrawiam

Myslac o parterze myslalem o wnetrzu domu... a taras jest tak a nie inaczej bo nie chcialem zeby byl od strony ulicy... Sa tez zmienione wzwiazku z tym okna tak jak sam widzisz na fotkach. wewn budynku uklad na dole jest taki sam jak w projekcie(+/- 5 cm na błedy budowlancow) a gora to masz narysowane jak to u mnie wyglada.

Podziękowania dla gogo5660 za przesłanie zdjęć. Są bardzo ciekawe, dużo zmian w elewacji zastanawiam się tylko dlaczego zrezygnowałeś z wystającego daszka nad dżwiami wejśściowymi gdyż chroni on je przed np opadami deszczu. Chyba że chcesz po odbiorze dobudować ganeg bądź coś w tym stylu?

Robert-Kop2 wcale nie zrezygnowalem z daszka nad drzwiami wejscowymi... jak robili mi więźbę to dali krokwie dłuższe o jakies 0,5 metra... szkoda bylo wszystko skracać wiec podjąłem decyzje że dach bedzie wszędzie równy i jest on defacto na wysokośc itego "języka" nad drzwiemi wejsciowymi...

Mieszka się super. Dla naszego 2+2 idelane roziwązanie w stosunku do poniesionych kosztów. Mam strych wyłożony płytami OSB. strych jest b. funkcjonalny, bo wysoki. W razie potrzeby (odpukać!) możnaby zrobić przytulną sypialnię. Jestem ciekaw czy też zamurowaliście okno w kuchni od strony tarasu. Wydaje mi się, że gdybym tego nie zrobił to nie byłoby miejsca w kuchni na odpiwiednią ilość szafek.