tusia221 27.01.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Zastanawiamy sie z mezem,nad zamiana garazu na pokój,moze macie jakis pomysl jak to zrobic,kotlownia musi zostac tam gdzie jest,bedziemy ogrzewac ekogroszkiem,robimu drzwi,z tylu kotlowni,ale zalezy nam zeby jednak bylo wejscie z domu bezposrednio do kotlowni,jakis skladzik na opal zrobimy z tylu domku,juz po odbiorze.Myslalam,zeby zrobic dwoje dzrzwi z salonu jedno do pokoju,blizej wejscia do domu a drugie gdzies obok schodow,a garaz(pokój)zmniejszyc i zrobic jakis waski korytarzyk do tej kotlowni.Bede wdzieczna za jakies sugestie z waszej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agbar 27.01.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Zerknij na projekt granat. Jest bardzo podobny do lolka. I właśnie w nim zamiast tego garażu jest pokój. łazienka jest przeniesiona, a zamiast łazienki jest mała spiżarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 28.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 zamieniaj garaż na pokoj bez zastanowienia. Z boku zrób wiate i auto masz schowane, a 15m2 zawsze się przyda. koszt wiaty to ok 4-5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 28.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 no ti dosc powazna decyzja ja nie jesdtem zwolenniczka wiat. Jeszcze teraz przy tych mrozach to chwala garazom. Jesli rzeczywiscie bedzie wam brakowac pokoi to smialo ale jesli nie to ja bym zostawila. Poza tym szczerze powiem ze jest mnostwo fajnych projektow gdzie garaz nie jest w bryle domu tylko wlasnie z wiata ja wybralam Lolka bo musialam miec w bryle wiec dla mnie uklad idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 28.01.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 wiatę obiję ładną podbitką w kolorze i ani mu nie napada na dach ani nie zasypie go śnieg. Temperatura pod taką wiatą jest wyższa niż na zewnątrz zimą i chłodniej latem, ale każdy ma prawo wyboru przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 29.01.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 kaasiaa111 zycze zeby przyszla jak najszybciej:) Lolek uroczy bazilio spokojnie oczywiscie ze kazdy ma prawo wyboru ale tutaj ludzie pytaja o zdanie wiec je napisalam mi sie wiaty nie podobaja po prostu, ale jesli ktos potrezbuje wiecej przestrzeni to nie ma sie co zastanawiac tak napisalam wiec nie wiem o co ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazilio 29.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 zupełnie o nic agee, przedstawiłem tylko swoje zdanie i jak to jest z wiatą, a Ty zaraz na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 02.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam LOLKOBUDOWACZY!Dawno mnie tu nie było, ale wracam, żeby pokazać postępy w naszym LOLKU http://www.budowalolka.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 07.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 mój Loleczek-za miesiąc montujemy okna-nie mogę się doczekaćhttp://kasiakrzys.fotosik.pl/albumy/721507.htmljak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memo79 10.02.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Piękny wasz loleczekwidzę 2 dodatkowe otwory, drzwi do pomieszczeń gosp i okienko w kibelkukażdy lolek innykażdy fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 10.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dziękuję-dla nas tak najwygodniej To prawda każdy LOLEK inny jest w zależności od upodobań i gustów właścicieli,ale dzięki temu ze możemy tu podyskutować i podpatrzeć rozwiązania innych stają się one dla nas inspiracją i tak powstają coraz to nowsze i inne rozwiązania-inne LOLKI CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA WSTAWIENIE OKIEN JAK POGODA POZWOLI TO ZA MIESIĄC JUŻ BĘDĄ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 11.02.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 witaj ogórb13mam lolka w tym samym stanie co Twój. okna już kupiłem i czekam z montażem aż zima trochę odpuści. Po wstawieniu okien lecę z instalacjami.mam pytanko jak długo twój domek stoi w takim stanie?Ja murarkę zakończyłem we wrześniu, a dach w listopadzie i nie wiem czy już wstawiać oknai. Ile mniej więcej musi odstać dom, żeby go zamknąć?wiadomo mury muszą wyschnąć, fundamenty osiąść , ale ile to trwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 12.02.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witaj,nasz Lolek stoi w tym stanie od września,myślimy że powinien przezimować i to wystarczy by przeschnął i można robić dalej.Szkoda że nie dałeś zdjęć Twojego Lolka-ciekawi jesteśmy jak wygląda!co do osiadania to wg.wszelkich prawidłowości może to trwać nawet do 5lat,w zależności od podłoża...ale tym bym się nie przejmowała!My z oknami tak jak Ty czekamy na lepszą pogodę-ile wyniosły Cię okna?a masz już wycenę instalacji elektrycznej? możesz na mail posłać mi fotki Twojego domku? :[email protected]Chcemy zrobić tynki cementowo- wapienne ,kto wie ile metrów wychodzi i ile Was to kosztowało???? liczę na odpowiedź-pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 12.02.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 siemanko...no to w marcu wstawiam okna i zaczynam dalej działać. Cena okien to- dwa dachowe veluxy, wraz z kołnierzami 1800zł- pozostałe okna, wraz z trójkątnym (obustronny kolor, pięciokomorowe na okuciach winkhausa ) 9200zł, inne okucia cena niższa ok 1500złI na tym stanąłem. Nie mam wyceny instalacji i nawet nie wiem jaka jest powierzchnia pod tynki. ( jak ktoś ma dane to proszę o informacje) Zrobiłem kilka zmian.w garażu zrobiłem kuchnię, ubikacje przeniosłem po między kuchnią a kotłownią, (wejście do ubikacji znajduje się w salonie przed schodami), powiększyłem w ten sposób wiatrołap i salon, do kotłowni dodatkowe wejście od zewnątrz, okno trójkątne wypośrodkowałem i znajduję się całe w łazience, no i taras z drugiej strony salonu. Co do fotek to nie mam żadnych aktualnych, ostatnie to z zalewania stropu, ale w najbliższym czasie zrobię i Ci prześle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 12.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Super!czekam z niecierpliwością na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 13.02.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Co do ilosci metrow pod tynki,to w porzednich postach juz ktos pisal,jest to cos okolo 460m2. Dr.siwy,jesli mozesz to zdjecia wklej na forum równiez,bo my do piero na wiosne moze ruszymy dalej,wiec wszystko ciekawi.a tym bardziej,ze ty chyba masz najbardziej przerobionego lolka w srodku,wiec moze jakis poomysl wpadnie i jescze sie na cos wiecej zdecydujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 13.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam Nie ma sprawy tusia221. Jak tylko znajdę chwilę to zrobię fotki i dokładnie opisze wszystkie zmiany, bo to co wczoraj pisałem to jeszcze nie wszystko Co do ilości metrów to by się zgadzało. Moi murarze na oko stwierdzili że jest około 500m2. Uff to jest trochę tego, a za metr trzeba zapłacić około 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 15.02.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 pikniusie Lolki rosna w oczach:) ogórb13 fajowy wasz domek a komin super zrobiony to klinkier?? dr siwy dawaj foty dawaj strasznie jestem ciekawa tych zmian !! ja tez slyszalam ze 5 lat trwa osadzanie sie domku:) gratuluje wam wszytskim pomyslowosci i kreatywnosci w zmianach Lolkow przyznam ze nie wpadlabym w zyciu na takie pomysly jak wy! super ze taka roznorodnosc u nas trwa :upiekszanie wnetrza. Musielismy nowa szafe jednak zaowic bo ciasno z plaszczami i niewygodnie bylo latac z gory do wiatrlapu. I obrazki obrazeczki wszytsko pomalu... musielismy tez zainwestowac w nakladki na schody bo strasznie nam sie rysowaly jeszcze przy malym dziecku to koszmar...czekamy tez na wiosne zeby taras zrobic wreszcie ogrod zaczac tp... http://images38.fotosik.pl/257/845e45f0bc4c9a17med.jpg http://images42.fotosik.pl/173/54be53dfff328e8amed.jpg http://images40.fotosik.pl/256/1a16e2cc123bda60med.jpg http://images35.fotosik.pl/115/3dd7f8047cd1e319med.jpg http://images39.fotosik.pl/257/767912bde84233ffmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 15.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 agee2022- Widać,że Twój Lolek już jest taki domowy piękne wnętrze i bombowa szafa i kominek! Zazdroszczę, że już sobie mieszkacie w Lolku! Jak użytkują się nakładki? jeśli mogę zapytać gdzie je kupiliście? Tez myślałam o ich kupnie. Dokładnie Kochani, wstawiajcie więcej zdjęć Waszych Lolków! Ja Drodzy Lolkowicze,bardzo proszę o radę. Otóż jesteśmy właśnie na etapie robienia szafy w przedpokoju. Jako, że przenieśliśmy tą malutką łazienkę przy wejściu, wiatrołap ma wymiary : wys 2,5m ; dł 3,2m ; gł 1,98m. Szafa będzie miała wymiary : wys 2,5m ; dł 3,2m ; gł 60cm. Problem jednak w tym, że każdy ma inną koncepcję. Wstawiam zdjęcie naszego przedpokoju : http://img404.imageshack.us/img404/8691/dsc00578z.jpg Zdjęcie troszkę krzywe i proszę nie przestraszcie się brudu Przedstawię Wam wszystkie koncepcje 1. Szafa na całej długości. Tyle,że nie wiemy ile drzwi (?). Pan, który będzie nam robił szafę mówi, że ma być pięcio(!)drzwiowa. Skoro jej długość wynosi 3,2 metra. Ja wolałabym z kolei drzwi jak najmniej .. W tedy wieszaki dla gości byłyby po przeciwnej ścianie. Tylko czy nie zrobi się z tego klitka? 2. Szafa w środku miała by pozostawione 80cm na wieszaki dla gości (wiecie, w przedpokoju, żeby powiesić sobie kurtkę etc), to by było odkryte. Po obu stronach szafa po dwoje drzwi (wymiary po 1,2m) i wszystko połączone nad tą wnęką na wieszaki pawlaczem. 3. Miejsce na wieszaki (80cm) za drzwiami wejściowymi, a szafa wtedy 3-4 drzwiowa przez pozostałą długość ściany (po lewej stronie na zdjęciu). Mam nadzieje,że zobrazowałam Wam to, w miarę zrozumiale Za wszystkie podpowiedzi od razu bardzo, bardzo wam dziękuję i serdecznie pozdrawiam Wszystkich Lolkomaniaków!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agee2002 15.02.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 DoniaSuzzi dziekuje za mile slowa. Nakladki sa super naprawde mniej sie kurzy mniej sprzataniaa stopnie ochronione od zarysowan itp. Kupowalismy jak wiekszosc rzeczy na allegro kochani mi sie wydaje opcja 3 najlepsza...1 moze rzeczywiscie zbyt przytlaczajaca jak na akie male pomieszczenie a 2 jak dla mnie calkiem odpada jakos tego nie widze zbytnio oczmai wyobrazni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts