arbo125 30.05.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 witam po przerwie, wlasnie zakonczylismy kupno dzialki teraz zajmujemy sie zmianami w projekcie takie jak poszerzenie garazu o 0.50cm i salonu 0.50cm czyli z lewej i prawej strony taras na tyl domu2 male okna na strychi podniesienie o 1 pustaktyle z wiekszych zmiana w tym samym czasie zaczynamy starac sie o pozwolenie podobno jakies 2 miesiace i powinno byc gotowewiec mamy nadzieje zrobic fundamenty w tym roku i niech do wiosny sie osiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 31.05.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 witam po przerwie, wlasnie zakonczylismy kupno dzialki teraz zajmujemy sie zmianami w projekcie takie jak poszerzenie garazu o 0.50cm i salonu 0.50cm czyli z lewej i prawej strony taras na tyl domu 2 male okna na strych i podniesienie o 1 pustak tyle z wiekszych zmian a w tym samym czasie zaczynamy starac sie o pozwolenie podobno jakies 2 miesiace i powinno byc gotowe wiec mamy nadzieje zrobic fundamenty w tym roku i niech do wiosny sie osiedzi Witam robicie podobne zmiany jak my mamy w planach. Tak z ciekawości ile za adaptacje z poszerzeniem budynku chce od Was projektant ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbo125 31.05.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam robicie podobne zmiany jak my mamy w planach. Tak z ciekawości ile za adaptacje z poszerzeniem budynku chce od Was projektant ? witamy serdecznie, za same zmiany placimy 500pln +2200pln za zalatwienie pozwolenia z przylaczami + wydatki narazie tak to wyglada oby dalej nam to tak dobrze szlo to bedziemy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoraMichal 01.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam, My też dodajemy okienko na strychu, tylko jedno po jednej stronie. Druga połowa strychu znika, bo planujemy mieć otwartą przestrzeń aż do dachu - nie wiem za bardzo jak to fachowo nazwać Nasza projektantka niemiłosiernie przedłuża każdy etap adaptacji, więc już nie wierzymy, że zaczniemy fundamenty w tym roku, tym bardziej, że planujemy też piwnicę. A na adaptację czekamy od początku marca!! Kobieta powiedziała, że bierze 2500zł za adaptację plus załatwienie papierów. Nie jest to dużo, tylko szkoda, że nie wspomniała o czasie jaki jej to zabiera. Straszną nerwówę przez nią mamy. Z drugiej strony, z tą kwotą za adaptację to też bywa różnie. Znajomi zdziwili się, jak ich projektant podliczył ich na 5000zł nie dokonując przy tym większych zmian w projekcie, a wspominał na początku o 3000zł. Chyba dobrze jest podpisać umowę z takim fachowcem, czego oczywiście nie zrobiliśmy. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kati060 01.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam! My za adaptacje bedziemy placic rowne 2 tys.zl A zmian w projekcie mamy naprawde duzo, mniejszych i wiekszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbo125 01.06.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 czy moze mogl by ktos mi wytlumaczyc co z tym obruceniem kominka? myslalem ze wogule tak nie wolno, czy moze mozna go obrucic o 45 stopni? moze ma ktos jakis rysunek? z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corax7 07.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Dzień dobry! Zastanawiam się nad budową Lolka. Od dłuższego czasu projekt mi się podoba. Mam jednak kilka fundamentalnych pytań: czy ktoś buduje w systemie trójwarstwowym, z wykończeniem przy pomocy cegły licowej? Jeśli tak, to jaki jest koszt budowy do stanu "pod klucz", mniej więcej. Jeśli się na licówkę nie zdecydowaliście, tylko na 2-warstwowe ściany, to czy z powodów ekonomicznych, jak podejrzewam??? Czy ktoś buduje bądź zbudował Lolka w Łodzi lub okolicach??? Z góry dziękuję za odpowiedź. I - do następnego - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdesia 14.06.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam ponownie. Za około trzy tygodnie otrzymamy pozwolenie na budowę lolka Teraz kolejny etap, czyli staranie się o kredyt Zwracam się do wszystkich którzy już są po otrzymaniu kredytu, bądź, budowie domku. POTRZEBNE NAM CAŁKOWITE ZESTAWIENIE MATERIAŁÓW, aby zrobić kosztorys dla banku. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. mój adres email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 15.06.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Hej,niech mi ktoś napisze ile jest metrów tynków wewnętrznych , i czy warto robić gotowe z KNAUFA cementowo wapienne czy lepiej mieszać cement i wapno w agregacie, z góry dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia221 15.06.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 ok 460m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 19.06.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 witamcorax7 -----ja buduję w Tomaszowie Maz. 50 km od Łodzi. Ściany dwuwarstwowe TERMOton P+W 29 i styropina 15cm.ogórb13----- tynków mi wyszło 480 m2. zrobiłem cementowo wapienne KREISEL 500 kładzione maszynowo. Naprawdę jestem zadowolony, super materiał po zatarciu jest naprawdę gładki. Na upartego nie trzeba robić gładzi. Jestem na etapie kończenia centralnego i we wtorek robię wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogórb13 20.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A na jakie rozwiązania się zdecydowałeś jeżeli chodzi o centralne,dużo tych tynków wcześniej ktoś pisał o 390 metrach może się machnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 28.06.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 HEJ. CO Z WAMI LOLKOWICZE ZAPRACOWANI???Jak postępy?. Może jakieś zdjęcia.My niestety utknęliśmy na etapie papierów czekamy już ponad 2 miesiące na warunki zabudowy Wie ktoś może ile mają czsu na odesłanie odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.06.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie,mam nadzieję, że znajdę u Was pomoc, bo obawiam się, że niedługo zwariuję... W maju mieliśmy zacząć budowę naszego wymarzonego domu (projekt indywidualny), pogoda nam w tym przeszkodziła. I wtedy przyszło olśnienie: ten dom jest dużo za duży... Pewnie niejeden z Was puka się po głowie, że rychło wczas nas olśniło... Z drugiej strony może lepiej być parę tysięcy "w plecy" niż kilkadziesiąt. Zaczęliśmy szukać od nowa, no i to, co miało być najprzyjemniejszym etapem budowy zamienia się w koszmar. Trafiliśmy w końcu na LOLKA i to forum i w końcu zabłysło i zaiskrzyło. Wydaje się być idealny dla naszej trójki, ale wolałabym najpierw obejrzeć go na żywo. Czy ktoś z Was nam pomoże i pozwoli zobaczyć dom? Mieszkamy na Śląsku, a pod koniec przyszłego tygodnia będziemy na Mazurach (okolice Orzysza). Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr.siwy 29.06.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witam Klesia - jeśli będziesz jechała z Katowic na Mazury to pewnie krajową K8 w kierunku Warszawy. 180km od Katowic jest miejscowość Tomaszów Maz.ja mieszkam 4km. od zjazdu z trasy. Zapraszam do obejrzenia Lolka. Kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 29.06.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam wszystkich Lolkowiczów ....ello ello )) Więc ....10 kwietnia była wielka dziura...teraz jestem na etapie zakończonego dachu i za tydzień wstawiają nam okna , drzwi )) pozdrawiam wszystkich , jeszcze raz .... )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 29.06.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Mam nadzieje że nie będziecie źli jeśli wstawie pare fotek z budowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 29.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dr.siwy dziękuję za odzew, odpisałam na podanego maila.Rafaello901 ale macie tempo...Gratuluję! Pokażesz więcej zdjęć? Jakie zmiany wprowadziliście w projekcie?Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 29.06.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ....))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 29.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Zmiany są niewielkie .... Powiększone okno w kuchni oraz w garderobie . Okna dachowe w sypialni są usunięte , ale za to wstawiliśmy jedno nad klatką schodową . mury są podniesione o jeden pustak . To byłoby tyle ....))) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts