Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Tak jak moi poprzednicy kilka razy przeczytałam temat o lolku. Zebrałam wiele cennych informacji ;)

21 kwietnia złożyliśmy wniosek o warunki zabudowy , mają być gotowe do 21 lipca. Projekt kupiliśmy w Dominancie. Super szybko dostarczony bo zamówiłam go w poniedziałek o 11 a we wtorek o 14.30 był już w domku.

Mam nadzieję że też kiedyś powklejam fotki naszego Lolka.

Pozdrawiam Renata.

Witam wszystkich i gratuluję tym którzy są w trakcie budowy albo co lepsze już wybudowali lolka.

My jesteśmy na etapie wyboru projektu i jak narazie z innymi wygrwa LOLEK. Mażę już o tym aby zacząć budowę, ale jak widzę potrzeba jeszcze czasu. Obecnie załatwiamy formalności z działką, a jeszcze adaptacja, szkoda gadać.

Jak możecie to chwalcie się zdjęciami swojego domku. Pozdrawiam Jola

Witam

Właśnie zakupiliśmy działkę, i w najbliższej przyszłości mamy zamiar budować Lolka.

Do rafaello901- jakie ponieśliście koszty do tej pory(jeśli można wiedzieć), bo ze zdjęć wynika że domek już postawiony.

Będziemy budować w okolicach Mińska Mazowieckiego. Czy ktokolwiek buduje lub zbudował w okolicach Mińska? Chcielibyśby obejrzć go na żywo.

Witam Lolkowiczów ;-)

Jestem z woj. kujawsko-pomorskiego .....stan surowy - zamknięty zakończył sie wynikiem 119200 zl.......oczywiście bez instalacji .

Było pare tematów na których można było troche zaoszczędzić ale wolałem nie przesadzać ...dobrze wiecie co mam na myśli .

...żeby te oszczędności nie wyszły nam po jakimś czasie bokiem ;-)

Ogrzewanie będzie na miał - groszek ....zestaw piec 17kw ,grzejniki, bojler wyniósł mnie 11700 + 500 montaż pieca.

20100703..jpg

Witam, gratuluję pięknych domków! Czytałam wcześniejsze wypowiedzi i zastanawiam się czy nie zrezygnować z lukarni na korzyść okna dachowego. Rafaello proszę napisz ile Cię wyniosła lukarnia, bo inni mówią, że to nie mała różnica, a na ten koszt wolałąbym poszerzyć o 1m garaż. Jeszcze zastanawiam się nad balkonem, żeby go powiększyć i z drugiej strony również chciałabym balkon. Czy ktoś wprowadzał może takie zmiany z balkonami? Dzięki za rady!

Witam ;-)

Nie jestem w stanie odpowiedzieć jaka jest różnica ....z lukarnią i bez niej . Jeśli niechciałbym mieć lukarni szukałbym innego projektu ...uważam że cały urok jest z tym daszkiem . A co do garażu to ja bym go nie powiększał jest w sam raz . Jeśli zależy Ci na dużym garażu ...pomyśl nad garażem usytuowanym z boku lolka tz. oddzielnnie budowany garaż ...ja tak kiedyś zrobie . Balkon .....masz w tym temacie szerokie pole do popisu ...uwazam ze mozesz tak zrobić , tak jak chcesz ;-)

Edytowane przez Rafaello901

do Rafaello901

Piszesz że za stan surowy zamknięty zapłaciliście około 120 tysięcy złotych. Czy w tej kwocie znajduję się koszt materiałów i robocizna?? U mnie w mieście krzyczą 45 tysięcy za postawienie lolka w takim stanie jak Twoje ostatnie zdjęcie. Zastanawiam się czy wszędzie kosztuje teraz ażtyle postawienie lolka. Proszę o odpowiedź wszystkich zorientowanych. Pozdrawiam

śledzę Wasze opisy od dawna i znalazłam wiele podpowiedzi na temat budowy Lolka, budujemy Lolka w woj. mazowieckim, na razie stoi parter, lada chwila ruszamy w górę :) do Rafaello901

budujesz się w woj. kujawsko-pomorskim, a w jakiej miejscowości jeśli można wiedzieć?

Pozdrawiam :)

grayman;trochę daleko, żeby podjechać i obejrzeć, my dopiero kupujemy działkę ale jesteśmy już zdecydowani na Lolka z niewielkimi zmianami, tzn. powiekszenie od strony garażu i kuchni o dopuszczalne 5 %. Będziemy budować w bliskich okolicach Mińska Mazowieckiego.:rolleyes: