Rafaello901 29.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Czekamy na okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam, Tak jak moi poprzednicy kilka razy przeczytałam temat o lolku. Zebrałam wiele cennych informacji 21 kwietnia złożyliśmy wniosek o warunki zabudowy , mają być gotowe do 21 lipca. Projekt kupiliśmy w Dominancie. Super szybko dostarczony bo zamówiłam go w poniedziałek o 11 a we wtorek o 14.30 był już w domku. Mam nadzieję że też kiedyś powklejam fotki naszego Lolka. Pozdrawiam Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolajacek1719507228 02.07.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam wszystkich i gratuluję tym którzy są w trakcie budowy albo co lepsze już wybudowali lolka.My jesteśmy na etapie wyboru projektu i jak narazie z innymi wygrwa LOLEK. Mażę już o tym aby zacząć budowę, ale jak widzę potrzeba jeszcze czasu. Obecnie załatwiamy formalności z działką, a jeszcze adaptacja, szkoda gadać. Jak możecie to chwalcie się zdjęciami swojego domku. Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 03.07.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Ello ...to znowu ja ))))) Wczoraj zaczeli wstawiać okienka ,dziś zakończenie ....ja już mam pierwszą nocke w Lolku zaliczoną spałem u góry w łazience i pilnowałem okien ... .))))) jeszcze tylko dziś założymy stalowe kołki i będzie gitara pozdrowionka dal Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 03.07.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) Rafaello901 super wygląda! Czym będziesz ogrzewał Lolka? Czy dałoby się gdzieś w Lolku wcisnąć spiżarnię? Czy zdradzisz tu albo na priva, jakie koszty ponieśliście do tej pory i w jakim rejonie Polski budujecie?Pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2010 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek-monia 03.07.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam Właśnie zakupiliśmy działkę, i w najbliższej przyszłości mamy zamiar budować Lolka. Do rafaello901- jakie ponieśliście koszty do tej pory(jeśli można wiedzieć), bo ze zdjęć wynika że domek już postawiony. Będziemy budować w okolicach Mińska Mazowieckiego. Czy ktokolwiek buduje lub zbudował w okolicach Mińska? Chcielibyśby obejrzć go na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 03.07.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam Lolkowiczów Jestem z woj. kujawsko-pomorskiego .....stan surowy - zamknięty zakończył sie wynikiem 119200 zl.......oczywiście bez instalacji . Było pare tematów na których można było troche zaoszczędzić ale wolałem nie przesadzać ...dobrze wiecie co mam na myśli . ...żeby te oszczędności nie wyszły nam po jakimś czasie bokiem Ogrzewanie będzie na miał - groszek ....zestaw piec 17kw ,grzejniki, bojler wyniósł mnie 11700 + 500 montaż pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolajacek1719507228 04.07.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, gratuluję pięknych domków! Czytałam wcześniejsze wypowiedzi i zastanawiam się czy nie zrezygnować z lukarni na korzyść okna dachowego. Rafaello proszę napisz ile Cię wyniosła lukarnia, bo inni mówią, że to nie mała różnica, a na ten koszt wolałąbym poszerzyć o 1m garaż. Jeszcze zastanawiam się nad balkonem, żeby go powiększyć i z drugiej strony również chciałabym balkon. Czy ktoś wprowadzał może takie zmiany z balkonami? Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 04.07.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 (edytowane) Witam Nie jestem w stanie odpowiedzieć jaka jest różnica ....z lukarnią i bez niej . Jeśli niechciałbym mieć lukarni szukałbym innego projektu ...uważam że cały urok jest z tym daszkiem . A co do garażu to ja bym go nie powiększał jest w sam raz . Jeśli zależy Ci na dużym garażu ...pomyśl nad garażem usytuowanym z boku lolka tz. oddzielnnie budowany garaż ...ja tak kiedyś zrobie . Balkon .....masz w tym temacie szerokie pole do popisu ...uwazam ze mozesz tak zrobić , tak jak chcesz Edytowane 4 Lipca 2010 przez Rafaello901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 05.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam U mnie następny etap to isntalacja elektryczna . Z trzech fachowców wybrałem jednego który wykona za 5,5 tys. .....były też takie oferty jak 9tys.....jest różnica co ? szkoda że dopiero za 2 tyg. ...pozdrawiam paaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdesia 06.07.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 do Rafaello901Piszesz że za stan surowy zamknięty zapłaciliście około 120 tysięcy złotych. Czy w tej kwocie znajduję się koszt materiałów i robocizna?? U mnie w mieście krzyczą 45 tysięcy za postawienie lolka w takim stanie jak Twoje ostatnie zdjęcie. Zastanawiam się czy wszędzie kosztuje teraz ażtyle postawienie lolka. Proszę o odpowiedź wszystkich zorientowanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grayman 06.07.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam wszystkich miłośników Lolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grayman 06.07.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 śledzę Wasze opisy od dawna i znalazłam wiele podpowiedzi na temat budowy Lolka, budujemy Lolka w woj. mazowieckim, na razie stoi parter, lada chwila ruszamy w górę do Rafaello901 budujesz się w woj. kujawsko-pomorskim, a w jakiej miejscowości jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek-monia 06.07.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 do grayman W jakiej części mazowieckiego budujesz, jesli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 06.07.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam magdesia ..oczywiście że za wszystko . Stan surowy tz. do konstrukcji dachowej wyszedł 20 tys. w tym jeszcze były schody murowane za 2 tys. - robocizna . Do grayman co do miejsca zamieszkania możemy popisać na pryw. - e-mail [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grayman 06.07.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 budujemy się w Ciechanowie, a Ty gdzie: krzysiek-monia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 06.07.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Rafaello czy mógłbyś wrzucić parę fotek ze środka? Zależy nam na schodach betonowych no i dobrze było by coś podpatrzeć Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigmasaj 06.07.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam wszystkich serdecznie . Jesteśmy niemal pewni co do zakupu tego projektu .Jednak bardzo chcielibyśmy przed kupnem zobaczyć z żoną Lolka gotowego lub w budowie. Jesteśmy z Tarnowskich Gór woj. Śląskie . kontakt na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaello901 07.07.2010 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ello )) Renia masz załatwione ..bede miał chwile wolną , będą schodki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek-monia 07.07.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 grayman;trochę daleko, żeby podjechać i obejrzeć, my dopiero kupujemy działkę ale jesteśmy już zdecydowani na Lolka z niewielkimi zmianami, tzn. powiekszenie od strony garażu i kuchni o dopuszczalne 5 %. Będziemy budować w bliskich okolicach Mińska Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts